Vesterbro – ett kvarter med råhet, charm och idérikedom

Undersök ditt favoritkvarter och andas in den ytterst speciella atmosfär och stämning som områdets sevärdheter har att bjuda på. Vesterbro gränsar till Sydhavnen, Valby, Frederiksberg och Köpenhamn K, områden som alla bidragit – och ännu bidrar – till Vesterbros utveckling. 

Sevärdheter på Vesterbro i närheten av ditt hotell

Vesterbro är en spännande blandning av ungdom, barnfamiljer och ett levande kulturliv.Kødbyen ligger alldeles i närheten av Halmtorvet, och där hittar du ett antal häftiga gallerier, läckra restauranger och coola nattklubbar i de gamla slakthusen. Inte långt därifrån liggerØksnehallen där det ofta anordnas olika kulturella arrangemang. Härifrån kan du välja en av smågatorna som löper mellan Halmtorvet och Istedgade och sedan ta till vänster på Istedgade mot Enghave Plads. Hela vägen ned längs Istedgade finns det fina shoppingmöjligheter där du kan välja mellan kända märken och mer personlig design. I utkanten av Vesterbro ligger en liten stad i staden:Humleby. En samling speciella radhus från det numera nedlagda B & W som byggdes åt deras arbetare 1884–1895. De gamla Carlsberg-byggnaderna står nära gränsen till Valby.Konsertlokalen Vega ligger i närheten av Enghave Plads – observera för övrigt porten till vänster om ingången, som leder in till Basement där det ibland anordnas spännande arrangemang du kanske vill delta i. På Vesterbro hittar du också Nordens största biograf,Imperial, där man ofta visar de stora aktuella actionfilmerna. På Vesterbro har du dessutom möjlighet att se de lite smalare filmerna som kan vara svåra att hitta någon annanstans. Prova till exempel på ett besök på biografen Vester Vov Vov. Nära Vester Vov Vov ligger Köpenhamns stadsmuseum där du kan få veta det mesta om stadens historia. Allt detta och mycket annat kan du uppleva på Vesterbro.

Du kan till exempel bo på Imperial Hotel som ligger i hjärtat av Vesterbro, eller på The Square som ligger alldeles intill Halmtorvet och Istedgade. Boka redan nu din övernattning nära pulserande Vesterbro.

Övernatta nära inpå sevärdheterna med Arp-Hansen Hotel Group

Efter en lång dag på stan och en slitsam jakt på upplevelser och sevärdheter förtjänar du en övernattning på ett av Arp-Hansen Hotel Groups underbara hotell.Wakeup Copenhagen, Copenhagen Island och Tivoli Hotel ligger alla på Vesterbro nära Kalvebod Brygge. Annars kan du välja Imperial Hotel eller The Square i området runt centralstationen och Tivoli. Så om Vesterbro är ett av dina favoritområden i staden finns det flera hotell som passar dina behov perfekt.

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner