Storstadsshopping under påsken 2025

Köpenhamn är ett sant paradis för den shoppingsugna. I huvudstaden hittar du hav av läckra butiker och massor av mysiga kvarter som erbjuder härliga shoppingmöjligheter. Så varför inte kombinera påsksemestern i staden med en eller två shoppingturer?!

Handla vilda vintagefynd i Pisserenden

Om du funderar på att ta en sväng till centrala Köpenhamn och shoppinggatan Strøget så missa inte att svänga av vid Kattesundet och utforska kvarteret längs Larsbjørnstræde. Kvarteret, som i folkmun kallas ”Pisserenden”, bjuder trots det inte lika smickrande namnet på massor av spännande butiker. Framförallt du som gillar återbruk och vintage kommer garanterat att kunna fynda här under påsken 2025. En del av butikerna har legat här i många år och sortimentet är brett. Här dignar det av kläder, väskor och smycken från svunna tider.

Kombinera gärna shopping i Köpenhamn med något gott att äta, till exempel en pizza eller unna dig en god kopp kaffe från någon av de många kaffebarerna. Slå dig gärna ner ett tag häromkring, om så bara för en liten stund, och ta chansen att uppleva den alldeles speciella atmosfär som råder i kvarteret. Ett genuint folkliv som du inte stöter på överallt i huvudstaden.

Shopping på Nørrebro

Det är inte bara i centrala Köpenhamn som du kan hitta bra shoppingområden under din shoppingsemester påsken 2025. Gå till ”baksidan” av sjöarna så hittar du en mängd unika butiker. På Nørrebro är kvarteren runt Ravnsborggade och Blågårdsgade samt området runt Elmegade väl värda att kika närmare på om du gillar små specialbutiker. På Nørrebrogade hittar du de mer kända kedjorna som Matas, Vero Moda, Moss Copenhagen och SportMaster.

Det finns alltså något för alla smaker, och Nørrebro är en bra plats för dig som är sugen på shopping i Köpenhamn.

Dronning Louises Bro är värd ett besök i sig. Trottoaren är bred och kikar solen fram kommer du garanterat att möta köpenhamnare som jagar bort den sista vinterkylan i den efterlängtade vårsolens glans. Sommartid fungerar den gamla bron som mötesplats för både unga och gamla, studenter och turister.

Köpcentrum i Köpenhamn

Köpenhamn erbjuder lyckligtvis många bra shoppingmöjligheter, även när det regnar och blåser ute. Påskvädret kan som bekant vara lite lynnigt, och skulle ni vilja shoppa även om det inte är strålande sol ute finns gott om alternativ. Field’s är i likhet med Fisketorvet ett mecka av butiker under tak. Familjens tonåringar kommer garanterat gilla denna plats där butikerna ligger sida vid sida och dignar av kända highstreet-märken.

Det är generellt lätt att ta sig till och från Köpenhamns många olika köpcentra. Både Frederiksberg Centret och Field’s ligger till exempel precis vid tunnelbanan. Men om du vill växla från Strøgets, Købmagergades och Indre Bys gatustämning och förlägga shoppingen inomhus istället, och det samtidigt som du kan njuta av känslan av storstadvaruhus, ja då är Magasin och Illum perfekta alternativ.

Oavsett var du vill stilla din shoppinglust kan du alltid fråga köpenhamnarna själva om tips.

De känner garanterat till de allra bästa ställena för shopping i Köpenhamn och hur du tar dig dit.

Få fler tips inför årets påskresa.


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner