Østerbro – den gröna stadsdelen

Fælledparken, Østre Anlæg och Kastellet är bara några av Østerbros gröna oaser. Du kan ta en promenad vid Kastellet som är ett av försvarets historiska byggnadsverk, och en av de bäst bevarade fästningsanläggningarna i norra Europa. Går du längs vattnet på yttersidan av Kastellet kommer du så småningom till Langelinie, och det är här du hittar Den Lille Havfrue. Det är också här de stora kryssningsfartygen lägger till. Ta en promenad i Østerbros grönområden och ta en titt på sevärdheterna längs vägen.

Sevärdheter på Østerbro

Statens Museum for Kunst ligger på hörnet vid Østre Anlæg, alldeles på gränsen mellan city och Østerbro. Museet är alltid en upplevelse väl värd ett besök, både för sin fasta utställning och aktuella vandringsutställningar. Är du sugen på fler museer hittar du Den Hirschsprungske samling alldeles på andra sidan om Østre Anlæg. Østerbro är Köpenhamns mondäna kvarter, och det är också här du hittar många av de utländska ambassaderna.

Fælledparken är stadens största park, och varje år anordnas här karneval, opera och mycket annat i det gröna. Är du fotbollsentusiast vet du säkert redan att Parken, där det danska landslaget spelar sina landskamper, ligger i utkanten av Fælledparken. På Østerbrogade och Nordre Frihavnsgade hittar du mängder av shoppingmöjligheter. Avsluta kvällen med en teaterföreställning på Østre Gasværkoch ät något gott på någon av stadsdelens exklusiva restauranger. 

Övernatta nära inpå sevärdheterna med Arp-Hansen Hotel Group

Arp-Hansen Hotel Group erbjuder bekväma övernattningsmöjligheter efter en lång dag i staden fylld av upplevelser och sevärdheter. I närheten av Østerbro kan du välja mellanPhoenix Copenhagen,71 Nyhavn HotelochCopenhagen Strand.

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna