Köpenhamn – där gammalt och nytt möts

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och har ca 1 miljon invånare. Staden vibrerar av skandinavisk storstadsanda, och tempot är högt. I staden finns dock också ett stort antal gröna oaser som till exempel Kongens Have eller Østre Anlæg som fungerar som fridfulla andningshål. Köpenhamn är numera en blandning av spännande, modern arkitektur och äldre klenoder som exempelvis, som Kristian IV lät uppföra på 1600-talet. I Köpenhamn är det möjligt att på en och samma gång uppleva både charmen hos de gamla smala, stenbelagda gränderna och ny, hypermodern arkitektur – något som bidrar till att göra staden ytterst dynamisk och intressant. Bo på ett av våra centralt belägna hotell och utforska det vackra och spännande Köpenhamn och alla dess sevärdheter!

Upplev Köpenhamns olika kvarter

Köpenhamns olika stadsdelar

Köpenhamn består av många olika stadsdelar, var och en med sin egen karaktär. Nørrebro och Vesterbro är de coolaste stadsdelarna där du hittar mängder av moderna designbutiker, trendiga caféer och barer. Østerbro och Frederiksberg är vackra och lummiga stadsdelar där du hittar många trevliga restauranger. Christianshavn är nostalgiskt och romantiskt med sina gamla korsvirkeshus, kullerstensgator och kanaler som löper genom staden. Innerstaden är Köpenhamns äldsta kärna, och det är också här de mest berömda sevärdheterna finns.

Sevärdheter i Köpenhamn

En av Köpenhamn mest berömda sevärdheter är Amalienborg, den danska kungafamiljens residens och en av Danmarks mest kända byggnader. Slottsgården är öppen för alla, och varje dag kl. 12 kan man se när Den Kongelige Livgarde genomför sitt vaktombyte. Från Amalienborg har man utsikt över hamnen, Marmorkirken och det nya operahuset med design av Henning Larsen. En annan av Köpenhamns klassiska sevärdheter är Rundetårn – ursprungligen ett observatorium som byggdes av Kristian IV 1642. I dag är tornet öppet för allmänheten och erbjuder en vacker utsikt över Köpenhamn. Rundetårn ligger mitt på Strøget – Köpenhamns största shoppinggata som är fullproppad av butiker som har det mesta till de flesta.

Turista i Köpenhamn med Copenhagen Card

Vi säljer inte det förmånliga kortet Copenhagen Card, men på denna sida kan du läsa mer om hur kortet kan göra ditt turistprogram ännu roligare genom att låta dig besöka ännu fler av Köpenhamns sevärdheter: Copenhagen Card. Du kan köpa kortet på Copenhagen Cards egen webbplats, och här finns det även ytterligare inspiration till vad du kan hitta på under din nästa Köpenhamnssemester.

Turistpaket: Hotell och inträde

För att göra din semester ännu enklare har vi ett speciellt urval av hotellpaket som ger dig övernattning och inträde till en av dessa aktiviteter och sevärdheter i Köpenhamn:

Alla våra hotell har:

Prisgaranti
Gratis Wi-Fi
Bra hotellerbjudanden
God frukost

71 Nyhavn Hotel

Hotell med diskret elegans och praktfullt läge i Nyhavn i Köpenhamn. I 200 år har Nyhavn 71 varit beläget mellan hamnens vågskvalp och livets gång i Nyhavn.

Gentofte Hotel

Trivsamt och elegant hotell i naturskön miljö.

Copenhagen Island

Elegant designpärla med fantastiskt läge vid vattnet.

Copenhagen Strand

Nordiskt ljus och diskret lyx vid hamnpromenaden.

Phoenix Copenhagen

Atmosfär och elegans vid Kongens Nytorv.

Steel House Copenhagen

Som gäst på det New York-inspirerade Steel House Copenhagen får du uppleva en helt ny standard när det gäller moderna cityvandrarhem. Här möter du minimalistiska linjer och design i en balanserad fusion av råa element, rustik interiör och mjuka texturer.

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, nära Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn – nära Kongens Nytorv.

Läs mer

Wakeup Aarhus, Bruuns Gade

Modernt lågprishotell i Aarhus, granne med Bruun’s Galleri och nära centralstationen.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs mer

The Square

Trendigt och stilrent designhotell på Rådhuspladsen.

Tivoli Hotel & Congress Center

Elegant och spektakulärt hotell med lyxiga faciliteter.

Imperial Hotel

Tradition möter förnyelse och en internationell atmosfär i hjärtat av Köpenhamn.

Next House Copenhagen

Next House Copenhagen ligger bara ett stenkast från Centralstationen, Tivoli och Köpenhamns strandpromenad och är stadens nya lyxvandrarhem.

Brett urval av centralt belägna hotell i Köpenhamn

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner