Gentofte Hotel

Välkommen till Gentofte Hotel

I Gentofte, strax norr om Köpenhamn, ligger ett avlångt, solgult hotell från 1600-talet, som är – och har varit under många årtionden – en samlingspunkt för stadens invånare och deras familjer.

Här, i hotellets välbevarade festlokaler med högt i tak, har familjer i flera generationer hållit styvt på traditionerna. Här firas allt från dop och jämna födelsedagar till fester för yngre generationer som har tagit klivet in i vuxenlivet och par som precis har förkunnat sin eviga kärlek för varandra vid altaret.

Ja, hotellet är ett förstahandsval för många av de lokala invånarna eftersom det är så förknippat med nostalgi och fina minnen. Och det gör oss varma om hjärtat. För Gentofte Hotel var det första hotell som vår grundare, Alf Arp-Hansen, köpte 1960. Det var även här, i hans egen födelseort, som fröet till det som idag är en familjeägd hotellkedja såddes och började spira.

Därför gläder vi oss åt att få hälsa dig varmt välkommen inom våra väggar till en insida fylld av nostalgi! 

Inom promenadavstånd från skyddad sjö och gröna oaser

Gentofte är en stad med en sällsynt kombination av förortsidyll och affärsliv. Som gäst på Gentofte Hotel befinner du dig därför mitt i smeten, med natursköna områden, lokal historia, butiker och kaféer runt om. Det finns dock framförallt en anledning till att vi skryter extra med vårt läge. Och den anledningen stavas Gentofte Sø. 

Sjön omges av ett grönområde fullt med vindlande stigar vilket gör platsen till ett självskrivet rekreationsområde för lokalbefolkningen. Här kan du gå eller jogga en tur på 3 km runt sjön medan du betraktar dess stilla vattenspegel, lyssnar till sången från en mängd olika fågelarter eller njuter av solnedgången som får himlen och vattnet att spraka i vackert eldskimrande färger. Framförallt sommartid lockar sjön både danska och utländska turister som avnjuter sin medhavda mat, stojar på lekplatsen eller sätter sig längst ut på de små träbryggorna, doppar tårna i vattnet och lapar sol. Ja, Gentofte Sø är väl värt ett besök av en mängd olika anledningar. Om och om igen. 

Det är även Bernstorff Slotshave. För här, endast fem minuters promenad från Gentofte Hotel, ligger en vacker slottsträdgård från 1760-talet som ursprungligen anlades i fransk rokokostil.

Låt platsens anda och natur omge dig

När Gentofte Hotel slog upp portarna för de första gästerna 1961, hade dess grundare , Alf Arp-Hansen, renoverat hotellet kärleks- och omsorgsfullt, samtidigt som han var noga med att bevara dess ursprungliga karaktär. Han var både murarmästare och konstnär – och besatt därför också en naturlig glädje och känsla för platsens anda och historia.

Dessa värden värnar vi fortfarande om, genom att fortlöpande underhålla hotellet och blåsa nytt liv i de gamla väggarna. Som vår gäst möts du därför av en ljus och luftig inramning och färger som matchar den omgivande naturen och floran. 

Förutom den solgula färgen kännetecknas fasaden av de tätsittande fönstren. Dessa bidrar även till att massor av dagsljus flödar in i hotellets alla rum.

Starta dagen med frukostbuffé och runda av den med gourmetmat

Som gäst på Gentofte Hotel kan du stilla dagens första hunger i vår frukostrestaurang där vi varje dag dukar upp en varierad frukostbuffé. Du kan bland annat fylla tallriken med nybakat bröd och söta bakverk, ost och marmelader, ägg, skivade grönsaker och frukt, yoghurt och ett brett urval av flingor, müsli och torkad frukt.

Under vårt röda tegeltak ligger också Restaurant Jordnær, som skämmer bort dig med gourmeträtter som har hyllats av både danska och internationella matkritiker. Restaurangen använder nordiska råvaror och ingredienser från naturens eget skafferi och den egna köksträdgården – och förvandlar dem till gourmeträtter. Vi rekommenderar att du bokar bord i god tid.

Gentofte Hotel

Trivsamt och elegant hotell i naturskön miljö.

Photo by: Mehdi-Thomas BOUTDARINE | Source: Unsplash
Bernstorff Slotshave

Bernstorff Slotshave anlades av Bernstorff-familjen i slutet av 1700-talet. Trädgårdsanläggningen i rokokostil var från början privat, endast avsedd för herrskapet själva, innan den så småningom blev en park öppen för allmänheten.

Photo by: Uniq Trek | Source: Unsplash
Gentofte Sø

Gentofte Sø är en parksjö med ett stort fiskbestånd som gör att sjön lämpar sig extra väl för fritidsfiske.

Gentofte Hotel ligger nära natur, shopping- och transportmöjligheter. Från hotellet kan du nå flera offentliga transportmedel:


 • Gratis parkeringsplatser i anknytning till hotellet
 • 600 m till Gentofte Station (S-tåg)
 • Busshållplats alldeles utanför hotellet (buss 169, 176)

Rum och sviter

Som gäst på Gentofte Hotel har du nära till skog och hav. Och om dessa två naturens egna oaser kan få dig att slappna av och njuta av nuet, kommer du att trivas i hotellets gemytliga inramning. För här, bakom den 350 år gamla och solgula fasaden, följer ljuset, färgerna från den omgivande naturen och rofylldheten med in i hotellets 98 rum. Vi erbjuder rum inom fem kategorier, som du även kan boka med allergivänlig inredning.

Standard

Är du på jakt efter ett prisvärt rum med massor av ljusinfall är våra Standard-rum rätt val för dig. Här väntar dig även bland annat en tv, hårfön, duschprodukter samt skrivbord och stol, som tillsammans med naturen och förortsfriden på andra sidan fönstret bereder plats för arbete och fördjupning. Du kan välja ett Standard-rum antingen som enkelrum, mindre dubbelrum eller dubbelrum, där det sistnämnda antingen har en dubbelsäng eller två enkelsängar.

Enkelrum: 14 kvm och en enkelsäng på 120–140 cm.

Mindre dubbelrum: 14 kvm och en dubbelsäng på 140 cm.

Dubbelrum: 21 kvm och 2 sängar à 80 cm.

Läs mer om rummen på Gentofte Hotel

Superior

Vill du bo på ett rymligt rum med massor av ljusinfall, kan du med fördel välja ett av våra Superior-rum. Här bjuds du även på underhållning eftersom rummet har både tv och gratis Wi-Fi. Förutom detta väntar dig även gratis kaffe/te, hårfön samt skrivbord och stol. Vi erbjuder Superior-rum både som enkelrum och dubbelrum, där de sistnämnda har två separata enkelsängar.

Enkelrum: 21 kvm och en enkelsäng på 140 cm.

Dubbelrum: 21 kvm och 2 sängar à 80 cm.

Läs mer om rum på Gentofte Hotel

Executive

Vill du ha ett exklusivt och rymligt rum som bjuder på en extra lyxig känsla, kan vi rekommendera våra Executive-rum. Dessa vindsrum släpper in massor av dagsljus och vid ankomst väntar dig mineralvatten, morgonrock och tofflor. Du kan också glädja dig över en dubbelsäng, tv, tillgång till kaffe och te samt gratis Wi-Fi. Alla Executive-rum har trägolv som förutom att ge rummet en nordisk touch även garanterar dig en allergivänlig nattsömn.

Dubbelrum: 21–24 kvm och en dubbelsäng på 160 cm.

Läs mer om rum på Gentofte Hotel

Sviter

Vill du skämma bort dig själv rejält med ett härligt lyxigt och rymligt rum är våra sviter det perfekta valet för dig. I denna lyxiga inramning finns det plats både att umgås och att dra sig undan, eftersom sviterna har en soffhörna i det ena rummet medan det andra rummet är ett sovrum med dubbelsäng. Båda rummen har tv. Du kan även njuta av ett varmt skumbad, morgonrock, tofflor samt gratis kaffe och te.

Svit: 35 kvm och en dubbelsäng på 160 cm.

Läs mer om rummen på Gentofte Hotel

Familjerum

Vill du njuta av förortens idyll och ha sällskap av dina nära och kära under hela din hotellvistelse, passar våra familjerum perfekt. Här kan ni bland annat njuta av digital underhållning eftersom rummet bjuder på både tv och gratis Wi-Fi. Vi erbjuder familjerum för både 3 och 4 personer.

Familjerum för 3 personer 21 kvm, 2 enkelsängar à 80 cm och 1 extrabädd på 80 cm.

Familjerum för 4 personer 21 kvm, 2 enkelsängar à 80 cm och 2 extrabäddar.

Läs mer om rummen på Gentofte Hotel

Bekvämligheter

 • Gratis Wi-Fi på hela hotellet
 • Incheckning från kl. 15.00
 • Utcheckning före kl. 12.00
 • Frukostbuffé vardagar kl. 06.30–09.30
 • Frukostbuffé helger kl. 07.00–10.00
 • Michelinrestaurang Jordnær*
 • Gratis parkering
 • Hiss
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Gym
 • Cykel- och biluthyrning
 • Sällskapsfaciliteter
 • Gratis användning av dator i lobbyn 
 • Tvätt- och kemtvättservice
 • Rökfritt hotell
 • Morgonväckning

*Observera att du måste boka bord.

Gentofte Hotel

Gentoftegade 29,
2820 Gentofte, Danmark
Tfn +45 3968 0911
gentoftehotel@arp-hansen.dk

Besök webbplatsen

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna