Sevärdheter i Köpenhamns centrum

Köpenhamn är en öppen stad med många sidor där du har möjlighet att hitta nyheter året om och hela tiden se en stad i rörelse. Oberoende av vilken stadsdel du befinner dig i har du alltid vatten eller grönområden i närheten där du kan möta stadsborna som gärna söker sig dit. Större delen av året utnyttjas de öppna ytorna till allehanda, vitt skilda evenemang – exempelvis skridskolopp, gourmetmarknad och konserter. Köpenhamn K har helt enkelt allt, och sevärdheterna avlöser varandra som på ett pärlband. 

Det historiska Köpenhamn K

Köpenhamn K är stadens hjärta. Utforska stadens historia och följ med på spännandestadsvandringar där du kan få höra fascinerande berättelser om svunna tiders Köpenhamn. Stadsvandringen tar dig förbi många av sevärdheter i Köpenhamns centrum, bland annat några av de äldsta gränderna i gamla Köpenhamn som i folkmun kallas för Pisserenden på grund av att de inte förrän ganska sent anslöts till det allmänna avloppet.

Pistolstræde, som har fått sitt namn av dess pistolliknande form, är en av stadens få verkligt gamla smala gränder som fortfarande finns kvar. Området runt Nyhavn erbjuder också en mängd berättelser från den tid då prostituerade och köpmän satte sin prägel på kvarteren. Du kan få höra berättelser om både moderna och historiska personer som på gott och ont har levt och verkat där.Søren Kierkegaardgick till exempel i Borgerdydskolen i centrala Köpenhamn från 1921–1930. Köpenhamn K upplevs allra bäst till fots så att du kan titta upp på stadens många vackra byggnader.

Kristian IVhar satt sin prägel på några av stadens äldsta byggnader som bland annat Børsen, Rosenborgs slott och Rundetårn. Han ville göra Köpenhamn till handelscentrum, och ansåg därför att ett börshus var helt nödvändigt. Bygget påbörjades 1618, men huset fick sin nuvarande skepnad först 1883.

Du kan också utforska staden och dess historia från vattnet under en rundtur på kanalerna. Dessa utgår för de mesta från Nyhavn och under rundturen får du höra engagerade guider berätta om staden. Luta dig tillbaka, slappna av tillsammans med ditt sällskap och ta kanske med en liten matsäck som ni kan avnjuta under färden samtidigt som ni får frisk luft och upplever stadens sevärdheter från en lite annorlunda vinkel. Avsluta dagen genom att besöka en av de många trevliga och smakfulla restaurangerna i stadskärnan. 

Övernattning i Köpenhamn K., där sevärdheterna finns

Arp-Hansen Hotel Group har några avstadens vackraste hotell. Flera av dessa är mycket centralt belägna runtKongens Nytorv. Skäm bort er själva meden natt i vacker miljö ochboka ett hotell i närheten av sevärdheterna i centrala Köpenhamn.

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner