Phoenix Copenhagen

Välkommen till Phoenix Copenhagen

Historier är och har alltid varit viktiga för det sätt vi förstår världen – och oss själva – på. För historier tillför värde. Inte bara till våra egna liv och vår vardag, utan även till de platser och byggnader som omger oss. Som gäst hos oss vaknar du innanför 4-stjärniga hotellväggar i en skyddsvärd byggnad och kan verkligen insupa hotellets atmosfär. För sedan 1600-talet har Phoenix Copenhagen, tillsammans med Amalienborg och Marmorkirken, bidragit till att skriva historia och utgöra mittpunkten för det liv som markerar Frederiksstaden som Köpenhamns mest mondäna kvarter.

Ett hotell i historieböckerna

”Här räcker det att konstatera att Hotel Phoenix under de gångna 80 åren har gjort sin stad heder och att det står köpenhamnarnas hjärta nära eftersom det genom sin verksamhet och sitt förnämliga läge har gjort sitt för att ge stadens offentliga liv en vacker och festlig prägel även i hitrestas ögon.” Så avslutar den lokalhistoriska författaren Knud Bokkenheuser sin miniskrift ”Hotel Phoenix – og dets historie igennem 80 Aar” från 1926. En skrift som berättar om ett hotell som idag står som en modern symbol för Köpenhamns adliga kulturhistoria.

Känn historiens vingslag i en kunglig ”vibe”

Vi blåser liv i historien och denna kungliga ”vibe” med en röd tråd av modern, mjuk elegans. Hotellet och alla våra 213 rum erbjuder bland annat en inramning av mjölkvit marmor, gulddetaljer och levande ytor av sammet och ljusa nyanser. Du kan även gå på upptäcktsfärd i vår gallerikorridor med konst från den danska guldåldern och förbi små minnesväggar av silvertyg, porslinsskärvor och ”patinerade” tidningsurklipp som berättar om det förflutnas samtid – och om vårt historiska hotell. Din upplevelserika vistelse fortsätter när du rör dig utanför hotellväggarna. För Phoenix Copenhagen ligger på promenadavstånd till bl.a. Kongens Nytorv, shoppingfrestelser och kaféer på Strøget, Amalienborg och Det Kongelige Teater.

Anordna dina möten och konferenser hos oss

Hos oss kan du och dina gäster välja mellan fem olika konferens- och möteslokaler, bl.a. våra två praktfulla lokaler Gyldensteen och Frederik VII. I den ena omges ni av kristallkronor, tunga, böljande gardiner och satängskimrande stolar och i den andra möts ni av marmorerade väggpelare och ett långt, ovalt mötesbord. Ni kan även välja någon av våra tre andra möteslokaler som är inredda i den moderna mjuka stil som sveper in resten av hotellet.

Avnjut alla dina måltider på Phoenix Copenhagen

I restaurang von Plessen kan du få en mättande och läcker start på dagen eftersom vi här varje dag serverar en frukostbuffé med bl.a. nybakat bröd och smördoftande bakverk, ost, pålägg och marmelader, ägg, korv och bacon samt portionsglas med yoghurt, frasig müsli och färska bär. Om du också vill avnjuta din lunch eller middag på hotellet, kan du dra dig tillbaka till Brasserie Murdoch’s Books & Ale, där vi serverar både lätta och mer rustika rätter.

Phoenix Copenhagen

Atmosfär och elegans vid Kongens Nytorv.

Langelinie
Den lille Havfrue

Den Lille Havfrue hälsar alla välkomna från sin plats vid hamnen på Langelinie. Statyn är inspirerad av H.C. Andersens saga med samma namn, och är en gåva till Köpenhamn från bryggaren Carl Jacobsen skapad av skulptören Edvard Eriksen.

Photo by: Christian Alsing | Source: VisitCopenhagen
Botanisk Have

Botanisk Have i Köpenhamn är en botanisk trädgård som utgör en härlig oas i storstaden. Här finns Danmarks största samling av levande plantor. I botaniska trädgården finns bland annat ett av världens största herbarier med pressade och bevarade växter och svampar från hela världen.

Photo by: Terry Mclaughlin | Source: Visit Copenhagen
Amalienborg og Amaliehaven

Amalienborg är regentparets vinterbostad. Den vackra slottsanläggningen består av fyra palats, och de storslagna lokalerna i Kristian Vll's palats är öppna för allmänheten.

Photo by: Thomas Rousing | Source: Visit Copenhagen
Strøget

Strøget är den berömda gågatan i kärnan av Köpenhamn, och går från Rådhuspladsen till Kongens Nytorv. Längs gågatan ligger massor av butiker av alla de slag – allt från plånboksvänliga kedjor till några av världens dyraste märkesbutiker.

Photo by: (c) World Mappers | Source: Visit Denmark
Nyhavn

Nyhavn är pärlan i Köpenhamns vackra hamnområde som sträcker sig hela vägen från Kongens Nytorv via Strøget ned längs kanalen. Många av de gamla husen finns kvar än i dag, och det äldsta av dem är byggt så tidigt som 1681.

Photo by: Joesboy | Source: iStock
Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger i slutet av Strøget, i närheten av Nyhavn, och är formligen omringat av gamla vackra palats. I mitten står ryttarstatyn föreställandes kung Kristian V, och varje år firar stadens studenter sin examen genom att dansa runt statyn.

Photo by: Nationalmuseet | Source: Visit Copenhagen
Nationalmuseet

Här kan ni åka tillbaka i tiden ända till 1920-talet. Bland annat kan ni uppleva den gamla skolan med autentiska bänkar och bläckpennor. Eller låt barnen klä ut sig som förr.

Läs mer

Christiansborg Slot | Photo by: Martin Heiberg | Source: VisitCopenhagen
Christiansborg

Åk till Christiansborg, där det vid Det Kgl. Bibliotek finns en härlig oas med en fontän och gamla träd. Här är det så lugnt att man inte tror att man är mitt i staden.

Phoenix Copenhagen ligger nära Kongens Nytorv i hjärtat av Köpenhamn. Från hotellet är det nära till diverse offentliga transportmedel.

 • Parkeringshus nära hotellet
 • 500 m till Kongens Nytorv (metro)
 • 77 m till närmaste buss (buss 1A)

Rum och sviter

Som gäst på Phoenix Copenhagen kan du vakna upp i ett historiskt byggnadsverk. Ett byggnadsverk som tillsammans med Amalienborg och Marmorkirken har utgjort en mittpunkt för Köpenhamns mondäna liv under flera århundraden. Alla våra 213 eleganta rum erbjuder lyxsängar, stort ljusinsläpp och en stilren färgsättning med mjuka, gråbruna nyanser och pärlemorfärger.

Vårt historiska hotell erbjuder nio rumskategorier, som bland annat har utsikt mot berömda Bredgade, Marmorkirkens kopparkupol och den ostörda miljön på vår privata terrass på innergården.

Standard

Våra standardrum är ett prissäkert val för dig som vill njuta av en lyxigt skön nattsömn i ljusa miljöer.  För här väntar en säng av lyxmärket Carpe Diem, gratis tillgång till vårt gym samt skrivbord och stol som ger dig gott om plats att sitta ner och arbeta.

Vi erbjuder standardrum både som enkelrum, mindre dubbelrum samt dubbelrum, där det sistnämnda antingen har en stor dubbelsäng eller två separata sängar.

Enkelrum: 12 kvm och en enkelsäng på 105 cm.

Mindre dubbelrum: 14 kvm och en dubbelsäng på 140 cm.

Dubbelrum: 15–17 kvm och en dubbelsäng på 160–180 cm eller 2 sängar à 90 cm.

Läs mer om rummen på Phoenix Copenhagen

Superior

Våra Superior-rum är ett självklart val för dig som värdesätter stort ljusinsläpp och extra utrymme jämfört med våra standardrum. Dessutom kan du se fram mot en lyxsäng från Carpe Diem, gratis tillgång till vårt gym samt skrivbord och stol som ger dig en plats att sitta ner och arbeta.

Vi erbjuder Superior-rum både som enkelrum och dubbelrum, där det sistnämnda antingen har en stor dubbelsäng eller två separata sängar.

Enkelrum: 14 kvm och en enkelsäng på 120–140 cm.

Dubbelrum: 19 kvm och en dubbelsäng på 180 cm eller 2 sängar à 90 cm.

Läs mer om rummen på Phoenix Copenhagen

Executive

Våra ljusa och rymliga Executive-rum är det perfekta valet för dig som värdesätter lyx och välbefinnande. För här kan du skämma bort dig själv med duschprodukter från Karmameju, morgonrock och tofflor samt njuta av en lyxig nattsömn i en dubbelsäng från Carpe Diem liksom gratis tillgång till hotellets gym.

Rummet frestar även till en avspänd stund i soffgruppen där du med fördel kan avnjuta en kopp te eller färskbryggt kaffe från Nespresso-maskinen. Från några rum har du utsikt antingen över populära Bredgade eller Dronningens Tværgade, som är uppkallad efter den danska drottningen Sophie Amalie. Från andra rum har du utsikt över vår lugna innergård.

Dubbelrum: 20–25 kvm och en dubbelsäng på 160–180 cm.

Läs mer om rummen på Phoenix Copenhagen

Junior-sviter

Vårt historiska hotell har fyra spatiösa Junior-sviter – och är ett perfekt val för dig som vill kunna skämma bort dig själv med lyx från början till slut. Här kan du njuta av utsikten över det pulserande folklivet och de historiska byggnadsverken på Bredgade samt känslan av välbefinnande.

Du kan njuta av det ymniga dagsljuset i sviterna och även av den lyxiga nattsömn som väntar dig i en säng från Carpe Diem. Här finns även en jacuzzi och det är fri tillgång till vårt gym och gratis te och kaffe från Nespresso-maskinen. Vi ser till att sviten antingen har en stor dubbelsäng eller två separata sängar.

Junior-svit: 35 kvm och en dubbelsäng på 180 cm eller 2 sängar à 105 cm.

Läs mer om rum på Phoenix Copenhagen

Deluxe-sviter

Som gäst på Phoenix Copenhagen kan du njuta av yppersta lyx i någon av våra tre Deluxe-sviter som alla fått namn efter olika slott. De praktfulla rummen har utsikt både över det pulserande folklivet på Bredgade och Dronningens Tværgade, uppkallad efter den danska drottningen Sophie Amalie. Läget gör att sviterna badar i härligt dagsljus.

Våra Deluxe-sviter har separat vardagsrum, sovrum med lyxsäng från Carpe Diem, stort badrum med jacuzzi, duschprodukter från Karmameju samt gästtoalett. De erbjuder även morgonrock och tofflor, två tv-apparater, gratis tillgång till hotellets gym samt Nespresso-maskin med gratis te- och kaffekapslar.

Deluxe-svit: 60 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Phoenix Copenhagen

Trippel

Våra trippelrum är ett perfekt val för dig som gärna vill vakna upp vid familjens eller vännernas sida eftersom dessa ljusa rum har plats för tre personer. Där väntar er en lyxig nattsömn i en säng från Carpe Diem, antingen i form av en dubbelsäng eller två enkelsängar samt en extrabädd.

Ni kan dessutom njuta av en tv på 40 tum med 36 kanaler, minibar och gratis tillgång till hotellets gym.

Trippelrum: 19 kvm och en dubbelsäng på 180 cm eller 2 sängar à 90 cm och en extrabädd.

Läs mer om rummen på Phoenix Copenhagen

Bekvämligheter och service

 • Gratis Wi-Fi på hela hotellet
 • Incheckning från kl. 15.00
 • Utcheckning före kl. 12.00
 • Frukost vardagar kl. 06.30–10.30
 • Frukost helger kl. 07.00–11.00
 • Executive Lounge (öppnar 6 maj 2024) med gratis entré för vissa rumskategorier
 • Gym
 • Restaurang
 • Bar
 • Hiss
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Roomservice
 • Cykel- och biluthyrning
 • Konferens- och festlokaler
 • Gratis användning av dator i lobbyn 
 • Tvätt- och kemtvättservice
 • Rökfritt hotell
 • Skoputsning
 • Medlem i Hjertestarter-nätverket
 • Morgonväckning

Phoenix Copenhagen

Bredgade 37,
1260 Köpenhamn K, Danmark
Tfn +45 3395 9500
phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk
Besök webbplatsen

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna