Nørrebro – ett kvarter i utveckling

Nørrebro har under de senaste åren varit föremål för en hel del negativ press, men området har en hel del härliga upplevelser och energi att bjuda på.

Nørrebro startar vid Dronning Louises bro, vid sjöarna, och fortsätter sedan på båda sidor av Nørrebrogade till Nørrebro station.

Nørrebro håller på att utvecklas i rasande fart, och det är helt klart ett område värt att besöka och uppleva.

Sevärdheter på Nørrebro

Området omkring Blågårdsgade, Ravnsborggade, Guldbergsgade och Elmegade ligger på båda sidor av Nørrebrogade. På de här gatorna hittar du härliga antikvitetsbutiker, trendiga klädföretag, musik- och teaterscener, mysiga restauranger/caféer och en biograf.

Något längre fram på Nørrebrogade ligger Assistens Kirkegård. Här ligger bland annat Søren Kierkegaard begravd.

På Jagtvej hittar du den plats där det berömda och beryktade Ungdomshuset en gång låg. På samma sida av Jagtvej, men lite längre bort, hittar du en populär sidogata vid namn Jægersborggade. Den har utvecklats till något av en skön oas med designerbutiker, små gallerier och en härlig vinbar.

Nørrebro har dessutom flera bra teatrar där du garanterat kan hitta möjligheter för att bli underhållen och utmanad.

Övernatta i centrum med Arp-Hansen Hotel Group

Från Nørrebro är det enkelt att ta sig runt i staden med kollektivtrafik, taxi eller cykel.

Efter en lång dags vandring i staden på jakt efter upplevelser och sevärdheter kan du ta bussen tillbaka till centrum och övernatta på något av Arp-Hansen Hotel Groups förstklassiga hotell.

Skäm bort dig själv med en vistelse i Köpenhamn.

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna