71 Nyhavn Hotel

Välkommen till 71 Nyhavn Hotel

Photo by: Caitlin Collins | Source: Caitlin Collins

Centralt beläget i Köpenhamn ligger ikoniska Nyhavn vars historia går tillbaka från till 1600-talet.Först var Nyhavn ett merkantilt centrum för Östersjöns sjöfart, senare blev det tillhåll för festglada sjömän och glädjeflickor och patrullerades dagligen av polisen. Numera är det en surrande och kulturhistorisk tidsficka som lockar besökare från både när och fjärran.

Det är också här, i två av hamnens byggnadsminnesmärkta packhus på kanalens solsida, som 71 Nyhavn Hotel ligger. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen innanför de grova tegelfasaderna, som bär prägel av att ha utsatts för tidens tand ... men som invändigt döljer en nedtonad elegans och unika upplevelser.

Övernatta bakom väggar som bär på en historia och erbjuder komfort

Som gäst hos oss vaknar du upp i en exklusiv och avspänd atmosfär, fjärran allt larm, men trots det nära stadens puls och kluckande vågskvalp. För vårt hotell som är fördelat på det röda packhuset från 1805 respektive det gula packhuset från 1830 ligger båda som de sista i husraden och på första parkett vid Köpenhamns hamn.

De gamla byggnaderna bildar därför en autentisk inramning om totalt 130 Executive-rum och sviter. Från många av dessa kan du njuta av direkt utsikt över hamnens böljande vattenyta, sportfiskebåtar och fotograferande turister. Precis som resten av hotellet präglas också alla våra rum av en diskret elegans och skandinavisk stil. Inte minst genom de gamla bjälkarna av pommersk furu som utgör skelettet i vårt historiska hotell.

Smakupplevelser och morgonberättelser

I den gamla packhuskällaren ligger vår frukostrestaurang. Här kan du stilla dagens första hunger, men även din vetgirighet. För medan du fyller tallriken med allt från omeletter och pannkakor från live-cooking-stationen till smördoftande croissanter och portionsglas med skyr, spröda toppingar och bär, kan du läsa små historier och historiska aha-anekdoter. Det konceptet kallar vi ”morgonberättelser”.

Känn dig som hemma hos oss

Den anda, historia och intima atmosfär som är kopplad till denna adress får en att glömma tid och rum, det är en miljö som lockar till att lägga undan mobilen och istället föra djupa samtal. Ja, helt enkelt att njuta av nuet. Denna stämning är helt i linje med vår roll som din värd – för oss är det viktigt att du som gäst ska kunna känna dig som hemma och samtidigt bortskämd.

För vi har både tid och lust att följa dig till hissen, fråga dig om dina upplevelser i storstaden och vi delar mer än gärna med oss av tips på våra personliga favoriter bland allt det Köpenhamn har att erbjuda. Det är kanske också anledningen till att vi för flera år sedan hörde att vi kallades ”värdskapsmatroser” … en hedrande titel som fortfarande får oss att dra på smilbanden.

På promenadavstånd från kungligt kulturarv, shopping och matställen

”Platsens anda” upplever du inte bara när du vistas på 71 Nyhavn Hotel, utan även så snart du rör dig utanför hotellet. Vi kan varmt rekommendera att du passar på att strosa längs Nyhavn och insuper den speciella miljön som de färgglada, pittoreska husen och guppande fiskebåtarna skapar.

Du kan fortsätta promenaden till Kongens Nytorv och Strøget samt uppleva några av Köpenhamns andra sevärdheter som Amalienborg och Christianshavn. Om du vill ta dig utanför centrum finns det både tunnelbana och bussar runt hörnet.

71 Nyhavn Hotel

Hotell med diskret elegans och praktfullt läge i Nyhavn i Köpenhamn. I 200 år har Nyhavn 71 varit beläget mellan hamnens vågskvalp och livets gång i Nyhavn.

Photo by: Terry Mclaughlin | Source: Visit Copenhagen
Amalienborg og Amaliehaven

Amalienborg är regentparets vinterbostad. Den vackra slottsanläggningen består av fyra palats, och de storslagna lokalerna i Kristian Vll's palats är öppna för allmänheten.

Photo by: (c) World Mappers | Source: Visit Denmark
Nyhavn

Nyhavn är pärlan i Köpenhamns vackra hamnområde som sträcker sig hela vägen från Kongens Nytorv via Strøget ned längs kanalen. Många av de gamla husen finns kvar än i dag, och det äldsta av dem är byggt så tidigt som 1681.

Photo by: Joesboy | Source: iStock
Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger i slutet av Strøget, i närheten av Nyhavn, och är formligen omringat av gamla vackra palats. I mitten står ryttarstatyn föreställandes kung Kristian V, och varje år firar stadens studenter sin examen genom att dansa runt statyn.

Photo by: Daniel Rasmussen | Source: Visit Copenhagen
Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater grundades 1748 och bjuder på skådespel, opera, balett och orkester – allt i samma byggnad. Teatern erbjuder föreställningar för dig som vill ha en spännande och annorlunda upplevelse.

71 Nyhavn Hotel ligger i centrala Köpenhamn, närmare bestämt vid Köpenhamns hamn. Från hotellet är det nära till diverse offentliga transportmedel.

 • Parkeringshus nära hotellet
 • 57 m till hamnbuss (hamnbuss 991, 992)
 • 650 m till Kongens Nytorv (metro)
 • 210 m till närmaste buss (buss 66)

Rum och sviter

Om våra väggar kunde tala skulle de berätta historier om hårt arbetande sjöfolk, klirrande riksdaler och säckar fyllda till bredden med exotiska kryddor. Även om våra gamla packhusväggar inte med ord kan återge livet i Nyhavn de senaste 200 åren får du ändå en stark känsla för platsens själ och historiens vingslag.

Som gäst på 71 Nyhavn Hotel kan du se fram emot en exklusiv hotellvistelse, och du får vakna upp under ådrade bjälkar av pommersk tall i våra kulturmärkta byggnader. Här ryms totalt 130 Executive-rum och sviter fördelade på Det Gule Pakhus och Det Røde Pakhus. Oavsett vad du väljer ingår vår frukostbuffé i din vistelse.

Deluxe View-svit

Våra Deluxe View-sviter är med sina över 50 kvm helt rätt val för dig som önskar dig en ”crème de la crème”-hotellupplevelse under din vistelse i Köpenhamn. Vi följer dig till din svit och din privata ingång, varifrån du har tillgång till två rum som båda är inredda med en stor dubbelsäng från lyxmärket Carpe Diem.

När du vaknar upp under rummens frilagda bjälkar av pommersk furu kan du börja dagen med en god inkluderad frukostbuffé och morgonberättelser i vår frukostrestaurang.

Svitens franska glasdörrar släpper in massor av härligt dagsljus och ger dig också utsikt över folklivet i hamnen och Inderhavnsbron, som förenar stadsdelen med Christianshavn.

Sviten erbjuder även gratis minibar, exklusiva duschprodukter från Karmameju samt färskbryggt kaffe och te från Nespresso-maskinen.

Deluxe View-svit: Mer än 50 kvm och 2 dubbelsängar à 180 cm.

Läs mer om rummen på 71 Nyhavn Hotel

Junior-svit Deluxe View

Våra Junior-svit Deluxe View-rum är det perfekta valet för dig som värdesätter en lyxig inramning och generöst ljusinfall.

Dessa Junior-sviter ligger i vårt röda packhus mot hamnen. Därför har vissa av dem utsikt direkt över den glittrande vattenspegeln i Köpenhamns hamn och Nyhavn. Här kan du även njuta av att varva ner i soffgruppen, samtidigt som du studerar folklivet i hamnen.

Efter an en god nattsömn i en stor dubbelsäng från det exklusiva märket Carpe Diem kan du se fram emot en härlig inkluderad frukostbuffé och morgonberättelser i vår frukostrestaurang.

Junior-sviten erbjuder dessutom fri tillgång till kaffe och te från Nespresso-maskinen, morgonrock, tofflor och exklusiva Karmameju-duschprodukter.

Junior-svit Deluxe View: 25 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rummen på 71 Nyhavn Hotel

Junior-svit Deluxe

Våra Junior-sviter Deluxe ligger i det röda packhuset och tack vare bäddsoffan är vissa av dem perfekta alternativ för den mindre familjen. Alla Junior-sviter bjuder på en stilfull inramning av frilagda bjälkar och här finner du ro för natten i en exklusiv dubbelsäng från Carpe Diem.

Du kan även se fram mot en läcker inkluderad frukost, gratis te och kaffe från Nespresso-maskinen, morgonrock, tofflor och exklusiva duschprodukter från Karmameju.

Junior-svit Deluxe: 25 kvm och en dubbelsäng på 160 cm.

Läs mer om rum på 71 Nyhavn Hotel

Junior-sviter

Våra ljusa Junior-sviter är ett självklart val för dig som vill ha en lyxvistelse mitt i Köpenhamn. Med rum fördelade i två plan kan du njuta ostört i dessa exklusiva vindsrum. Sviten har dels en separat sovavdelning med en lyxsäng från Carpe Diem, dels ett vardagsrum med arbetsplats.

När du bor i Junior-sviten ingår även frukostbuffé och fri tillgång till kaffe från Nespresso-maskinen. Du kan även se fram mot morgonrock, tofflor, exklusiva duschprodukter från Karmameju och ett varmt bubbelbad i badkaret.

Junior-svit: 22 kvm och en dubbelsäng på 160 cm.

Läs mer om rummen på 71 Nyhavn Hotel

Executive Double Deluxe View

Våra Executive Double Deluxe View-rum på det röda packhusets soliga sydsida ger dig en fantastisk utsikt antingen över den vidsträckta hamnen eller över stadslivet och de förtöjda båtarna längs Nyhavn.

Rummen har ett fantastiskt ljusinfall och skämmer bort alla dina sinnen: här ingår inte bara frukost utan du får även tillgång till Nespresso-maskin, en stor lyxsäng från Carpe Diem, morgonrock, tofflor samt duschprodukter från Karmameju.

Executive Double Deluxe View: 23 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på 71 Nyhavn Hotel

Executive Double View

Våra Executive Double View-rum i den östra gaveln skämmer bort dig med en ostörd utsikt över fartyg och vågsvall i Köpenhamns hamn. Här väntar dig en lyxig nattsömn i en dubbelsäng från Carpe Diem samt en inkluderad frukostbuffé.

Inte nog med det – rummet inbjuder till extra vardagslyx där du kan njuta av bland annat exklusiva duschprodukter från Karmameju, morgonrock, tofflor och en färskbryggd kopp gott kaffe från Nespresso-maskinen.

Executive Double View: 20 kvm och en dubbelsäng på 160 cm.

Läs mer om rum på 71 Nyhavn Hotel

Executive Double Deluxe

I våra Executive Double Deluxe-rum, med utsikt mot det andra packhuset, kan du skämma bort dig lite extra med en exklusiv hotellvistelse med massor av vardagslyx. Här väntar dig en lyxig nattsömn i en dubbelsäng från Carpe Diem.

Du kan dessutom se fram mot bland annat inkluderad frukost, duschprodukter från det danska lyxmärket Karmameju, gratis kaffe från Nespresso-maskinen samt ett ljust badrum med inredningsdetaljer i guld.

Executive Double Deluxe Minst 20 kvm och en dubbelsäng på 160 cm.

Läs mer om rum på 71 Nyhavn Hotel

Executive-rum

Våra Executive-rum har utsikt mot det andra packhuset och är det perfekta valet för dig som vill ha hotellets mest prisvärda rumskategori. Här kan du se fram emot en inkluderad frukost, lyxig nattsömn i en Carpe Diem-säng, exklusiva duschprodukter från Karmameju samt gratis kaffe och te från hotellrummets Nespresso-maskin.

Vi erbjuder Executive-rum både som enkel- och dubbelrum.

Enkelrum: 14 kvm och en enkelsäng på minst 140 cm.

Dubbelrum: 20 kvm och en dubbelsäng på 160 cm.

Läs mer om rummen på 71 Nyhavn Hotel

Bekvämligheter och service

 • Gratis Wi-Fi på hela hotellet
 • Luftkonditionering på alla rum
 • Incheckning från kl. 15.00*
 • Utcheckning före kl. 12.00*
 • Frukost vardagar kl. 06.30–10.30
 • Frukost helger kl. 07.00–11.00
 • Restaurang Il Rosmarino
 • Hiss
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Roomservice måndag till lördag kl. 12.00–22.00
 • Roomservice söndag kl. 16.30–21.30
 • Värdeförvaring på alla rum
 • Cykel- och biluthyrning
 • Gratis användning av dator i lobbyn 
 • Tvätt- och kemtvättservice
 • Strykjärn och strykbräda på alla rum
 • Möjlighet för olika huvudkuddar
 • Barnvakt

*Tidigare incheckning och senare utcheckning kan gå att ordna vid förfrågan.

71 Nyhavn Hotel

Nyhavn 71,
1051 Köpenhamn K, Danmark
Tfn +45 3343 6200
71nyhavnhotel@arp-hansen.dk


Besök webbplatsen

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner