Besök fristaden Christiania i påsk 2025

Kombinera din påsksemester i Köpenhamn med ett besök i Christiania. Fristaden, som under årens lopp har varit föremål för diskussioner och olika åsikter, har mycket att erbjuda för såväl infödda köpenhamnsbor som turister och andra besökare. Vid ett besök i den vackra staden i staden kan ni få en inblick i ett annat Köpenhamn. Ett Christiania Köpenhamn.

Kreativiteten blomstrar i Christiania

Men vad är Christiania? Ett 34 hektar stort område beläget som Christianshavns närmaste granne, och som har mycket att erbjuda. Går man en promenad runt de små stigarna och vägarna blir man lätt uppslukad av de många intryck som fristaden Christiania är känd för.

Oavsett vart du går kommer du att stöta på kreativa bostäder i många färger och former byggda i alla tänkbara material. Området andas att det är kreativa själar som bebor denna del av huvudstaden. Självklart går det att gå runt på egen hand, men om du vill få med dig alla historierna är det en bra idé att hoppa på en Christiania-visning. En guidad rundtur som ger dig möjlighet att ställa frågor och höra mer om livet på det gamla kasernområdet.

Fristaden Christianias vilda natur

Många köpenhamnare använder de vackra gröna områdena i fristaden Christiania när de vill dra sig undan från folkmyller och bilavgaser. På utsidan av vallarna kan man strosa längs vattnet på den långa grusstigen som slingrar sig längs baksidan av fristaden. Om påskvädret visar sig från sin bästa sida är det kanske värt att sätta sig på en medhavd filt och njuta av utsikten över vattnet. Njut av din påsksemester i det fria och av Christiania i Köpenhamn.

Bilkörning är endast tillåtet i ärendetrafik, vilket också ger en speciell rofylld känsla av frisk luft jämfört med på många andra platser i staden.

Världsberömd skatehall i Christiania

Den kända skejtaren Tom Penny har tillsammans med lokala köpenhamnska skejtare byggt rampen i ALIS Wonderland, som är en världsberömd och erkänd hall etablerad för skejtarfolket. Wonderland är klart värt ett besök om du gillar ung, dynamisk atmosfär och fart. Platsen utgör ramen för köpenhamnska hiphopkonserter och skateboardtävlingar.

Påsklov på Nemoland

Det finns många kaféer och matställen i fristaden Christiania och kanske vill du besöka Nemoland en sen kväll som en del av din påsksemester. Här är stämningen på topp och musiken bra. Håll ett öga på programmet – för både kända och mindre kända band brukar ibland komma förbi och spela gratiskonserter.

Oavsett vad du väljer att göra i den här lite annorlunda delen av Köpenhamn kommer du garanterat att bli en eller kanske ännu fler upplevelser rikare. Och med ett statement om att ”U are now entering the EU” blir du vid utgången påmind om att vardagen som de flesta av oss känner den fortsätter på andra sidan – även om det är påsklov!

Gör det enkelt – hoppa på Köpenhamns tunnelbana

Lyckligtvis finns det bra trafikförbindelser till och från Christiania i Köpenhamn. Tunnelbanan är lätt att ta sig runt med, och går du av på Christianshavn station är du nära fristaden och dess många upplevelser och möjligheter. Det tar högst 10 minuter att promenera till eller från huvudingången på Prinsessegade.

Få fler tips inför årets påskresa.


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner