Besök några av Köpenhamns klassiska sevärdheter

Köpenhamn är en storstad med många olika stadsdelar och sevärdheter, men besöker du staden för allra första gången, eller kanske bara hinner stanna några få dagar, då kan det vara en god idé att ta vägen förbi några av Köpenhamns mest välbekanta landmärken. Läs mer om några av Köpenhamns mest kända sevärdheter här på sidan.

Shopping på Strøget

I Köpenhamn finns en av Europas längsta gågator, Strøget. Alla köpenhamnsbor känner väl till den gågata som löper genom hela Köpenhamns innerstad från Rådhuspladsen till Kongens Nytorv. Strøget består egentligen av flera gator som sitter ihop och bildar en enda lång gågata. Strøget är känt för sina många butiker, i synnerhet kläd- och skobutiker som det finns många av, och de stora varuhusen Illum och Magasin ligger också här. För en lite mer speciell shoppingupplevelse kan det löna sig att röra sig en bit bort från Strøget – t.ex. mot kvarteret Pisserenden som ligger på ca 10 minuters promenad från Højbro Plads (som ligger mitt på Strøget). I Pisserenden hittar du bl.a. vintagebutiker, musikaffärer, gallerier och butiker med lovande kläddesigners. 

Se staden från tornets topp

Gillar du att se saker ur fågelperspektiv? I Köpenhamn finns flera torn som erbjuder fin utsikt över vår vackra stad. Ett klassiskt val är Rundetårn som ligger på Strøget och är ett av Köpenhamns främsta kännetecken. Rundetårn byggdes omkring 1640 på order från Kristian IV och dess ursprungliga uppgift var att fungera som ett astronomiskt observatorium. Idag används tornet främst som utsiktspunkt och eftersom dess utsiktsplattform ligger ca 35 m över marknivån kan tornet erbjuda en fin utsikt över Köpenhamn. Ett annat torn som också bjuder på en stilig stadsutsikt är Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Kyrkan är berömd för sin smäckra spiralformade takspira. Besökare som vill njuta av utsikten över Köpenhamn måste kämpa sig upp ungefär 400 steg.

Bo nära Köpenhamns sevärdheter

Arp-Hansen Hotel Group kan erbjuda övernattning på några av Köpenhamns bästa hotell med suveränt bra lägen. Våra tio hotell i centrala Köpenhamn ligger samtliga nära stadens knutpunkter, Rådhuspladsen och Kongens Nytorv, vilket gör att du har stadens alla sevärdheter inom bekvämt räckhåll. Boka rum på ett av Arp-Hansens hotell direkt här på sidan och sedan är det bara att börja se fram mot din Köpenhamnsvistelse.

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner