Tivoli Hotel & Congress Center

Välkommen till Tivoli Hotel & Congress Center

Bakom Tivolis ikoniska pelaringång döljer sig en magisk värld av finkultur och attraktioner som kan förtrolla och entusiasmera alla, såväl barn som vuxna. Och det kan kasta oss in i ett universum som roar och aktiverar alla våra sinnen, ger oss en välförtjänt paus från vardagens rutiner och måsten och engagerar oss på nya sätt. Tivoli Hotel & Congress Center har inspirerats av nöjesparkens spektakulära och genomgående universum – för vår viktigaste uppgift är att kombinera affärer och lyx med romantik och underhållning.

Vi erbjuder allt från skräddarsydda, miljömärkta mötesfaciliteter till smakupplevelser på himmelsk nivå. Du kan även uppleva färgsprakande illusionistkonster och sagolika evenemang och lekrum. Med andra ord arbetar vi varje dag på att kunna erbjuda både affärsresenärer och barnfamiljer en komplett hotellvistelse – och det arbetet ser ut att uppskattas eftersom vi 2022 utsågs till Köpenhamns bästa hotell. Välkommen!

Ett hotell med utsikt, evenemang och äventyr på himmelsk nivå

Även om Köpenhamn lockar med sina många sevärdheter, trendiga restauranger och gröna oaser, behöver du inte gå utanför Tivoli Hotel & Congress Center för att få en härlig upplevelse. För året runt har du fri tillgång till vårt gym, vår pool, bastu och lekrum. Om du övernattar i ett Executive-rum eller i en högre rumskategori, har du fri tillgång till vår Executive Lounge och Executive Breakfast-restaurang. På hög nivå i Köpenhamn och med utsikt över den levande stadssiluetten, kan du även äta saftigt möra biffar på MASH Penthouse eller utsökt sushi i skybaren Sticks’n’Sushi.

Hos oss kan du och barnen även samla på gemensamma minnen under lov och högtider. Vi anordnar bland annat äggjakt under påsklovet och ser till att ni får möta den givmilda och gladlynta jultomten under december. Möjligheterna är många …

Övernatta i Tivoli-tornen med utsikt över hav och stad

Du känner igen vårt hotell på dess båda torn, Harbour Tower och City Tower – särskilt på kvällen då de lyser upp som färgsprakande kvadrater. City Tower har bland annat utsikt över Köpenhamns takåsar och Harbour Tower erbjuder en storslagen utsikt över bland annat Kalvebod Brygge med den vackra vattenspegeln i Köpenhamns hamn i bakgrunden. Våra 679 rum fördelar sig på de två tornen som har varsitt Tivoli-inspirerat tema. I det ena tornet slår du upp rumsdörren till en diskret design av flera färger och mönster och i det andra tornet erbjuder rummen en stramt nordisk design med trä och ljusa, mjuka nyanser. 

Utforska ett sagolikt och fantasifullt hotelluniversum

Ett genomgående universum får man med hjälp av sagolika detaljer. Självklart har vi även tänkt in dessa i hotellets utsmyckning. Därför kommer du att mötas av bland annat kalejdoskopisk konst, en majestätisk staty av H.C. Andersen och motiv ur flera av hans folkkära sagor, svartvita Pierrot-silhuetter och silverglänsande Columbine-dansare. Hotellet gömmer även på färgsprakande fyrverkerier och mekaniska blommor som fäller ut sin kronblad ...som sedan sluter sig igen. På vårt hotell finns en mängd Tivoli-associationer och lekfulla ledtrådar. Testa att se om du lyckas upptäcka dom alla!
Tivoli Hotel & Congress Center

Elegant och spektakulärt hotell med lyxiga faciliteter.

Photo by: VisitCopenhagen | Source: VisitCopenhagen
Fisketorvet

Fisketorvet Shoppingcenter ligger vid hamnfronten . Med sina 120 butiker, flera kaféer och restauranger är köpcentret ett av Danmarks största.

Tivoli entré
Tivoli

Tivoli Haven är en sagolik nöjespark i hjärtat av Köpenhamn. Tivoli slog upp dörrarna 1843 och är därmed världens näst äldsta nöjespark som har varit en enormt populär attraktion sedan dess.

Läs mer

Photo by: Jacques Holst | Source: Visit Denmark
Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium erbjuder lärorik underhållning om stjärnhimlen och astronomins spännande värld för hela familjen. Se den fina utställningen eller gå en runda i planetariets hjärta, Rumteatret, som ger en fantastisk filmupplevelse på hela 1.000 kvadratmeter.

Läs mer

Photo by: Christian Alsing | Source: Visit Copenhagen
Rådhuspladsen

Rådhusplatsen är stadens stora mötesplats, där folk är i rörelse hela tiden. Platsen är inspirerad av formen av ett musselskal, och ligger i direkt anslutning till Köpenhamns imponerande gamla Rådhusbyggnad.

Photo by: Astrid Maria Rasmussen | Source: VisitCopenhagen
Hamnbadet

Hamnbadet Islands Brygge är ett friluftsbad i centrala Köpenhamn som lockar allt från barnfamiljer och motionssimmare till strandlejon från hela stan.

Tivoli Hotel & Congress Center ligger nära Köpenhamns hamn och ca 1 km från Köpenhamns centralstation.

Rum och sviter

Standard

Våra Standard-rum är ett självklart val för dig som vill ha ett prisvärt rum i en sagolik och rofylld inramning. För de ljusa rummen, genom vilka Tivolis färger, mönster och berömda figurer löper som en röd tråd, ger utsikt över antingen stadssilhuetten, oasen i Det Grønne Strøg eller Islands Brygge. Rummet erbjuder även bland annat tv, minibar och gratis kaffe och te. Du kan välja ett Standard-rum både som enkelrum och som dubbelrum.

Enkelrum: 15 kvm och en enkelsäng på 140 cm.

Dubbelrum: 20 kvm och en dubbelsäng på 160 cm eller 2 sängar à 80 cm.

Läs mer om rum på Tivoli Hotel & Congress Center

Superior

Våra Superior-rum ger rätt inramning för dig som vill ha ett sagolikt och rofyllt rum som är lite rymligare än våra Standard-rum. Våra Tivoli-inspirerade Superior-rum erbjuder en enastående utsikt antingen över Köpenhamns stadssilhuett, oasen på Det Grønne Strøg eller Islands Brygge.

Du kan också se fram emot tv, minibar, strykjärn och strykbräda samt gratis te och kaffe. Vi erbjuder Superior-rum både som enkelrum och dubbelrum.

Enkelrum: 18 kvm och en enkelsäng på 140 cm.

Superior King: 25 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Tivoli Hotel & Congress Center

Deluxe King

Våra Deluxe King-rum är ett självklart val för dig som värdesätter att få ett rum som är ännu lyxigare och rymligare än våra traditionella Superior-rum. För här väntar dig en stor dubbelsäng och ett vackert fönsterparti som bjuder på en magnifik utsikt antingen över det pulserande storstadslivet eller oasen på Det Grønne Strøg. Du kan även njuta av att koppla av i rummets två fåtöljer samt glädja dig åt tv, minibar och strykjärn och strykbräda.

Dubbelrum: 23 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Tivoli Hotel & Congress Center

Executive

Våra Executive-rum är det exklusiva valet för dig som värdesätter en öppen och vidsträckt utsikt över det pulserande stadslivet, gröna oaser och hamnen. Dessa ljusa rum ligger på våning 6–11 och bjuder på golv-till-tak-utsikt över antingen stadens takåsar, Det Grønne Strøg eller Islands Brygge.

Här väntar dig även bland annat morgonrock, tofflor, lyxiga duschprodukter, snacks och välkomstvatten vid ankomst. Som Executive-gäst kan du dessutom njuta av vår Executive Lounge samt frukostbuffé och live-cooking-sektion i Executive Breakfast-restaurangen på elfte våningen.

Vi erbjuder Executive-rum med antingen en stor dubbelsäng eller två enkelsängar. Obs! Om du vill ha två enkelsängar ska du ange detta i kommentarsfältet när du gör din bokning.

Dubbelrum: 26 kvm och en dubbelsäng på 180 cm alternativt 2 sängar à 90 cm.

Dubbelrum med loft: 30 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Tivoli Hotel & Congress Center

Deluxe- & Junior-sviter

Vårt Deluxe-rum med loft är helt rätt val om du vill kunna njuta av utsikten över Köpenhamns stadssilhuett eller oasen på Det Grønne Strøg från din egna privata fristad. Rummen är ljusa och rymliga samt har ett loft med sittplats och utsikt. Som gäst här har du även fri tillgång till bland annat ost och charkuterier, vin och färskbryggt kaffe i vår Executive Lounge och du kan njuta stort av Executive Breakfast-buffén och live-cooking i vår Tivoli View-restaurant på elfte våningen. På rummet hälsas du välkommen med välkomstvatten vid ankomst, och du kan se fram emot lyxen av en stor dubbelsäng, mjuka morgonrockar, tofflor och Karmameju-duschprodukter.

Våra Junior-sviter är ett givet val för dig som värdesätter genomarbetad lyx och vidsträckt utsikt över storstadens liv, gröna oaser och hamnbassänger. De vackra Junior-sviterna ligger på våning 6–10 och erbjuder golv-till-tak-utsikt över antingen stadens takåsar, Det Grønne Strøg eller Islands Brygge.

Du kan dessutom njuta av inkluderad tillgång till vår Executive Lounge, frukostbuffé och live-cooking-station i Executive Breakfast-restaurangen. I Junior-sviten väntar dig bl.a. en stor dubbelsäng, morgonrock, tofflor, exklusiva duschprodukter samt mineralvatten vid ankomst.

Junior-svit: 31–35 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Tivoli Hotel & Congress Center

Sviter

Våra sviter är det perfekta valet för dig som vill avnjuta en riktigt extravagant hotellvistelse på hög nivå, mitt i Köpenhamn. För i dessa lyxiga sviter kan du njuta av en panoramautsikt från golv till tak, antingen över staden eller Islands Brygge. Förutom det väntar dig även en massa annan lyx, som en flaska champagne och choklad vid ankomst.

Sviterna inkluderar dessutom tillgång till vår Executive Lounge, frukostbuffé och live-cooking-station i Executive Breakfast-restaurangen.

Svit: 40 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Tivoli Hotel & Congress Center

Familj

Våra familjerum är perfekta för dig som vill tillbringa din tid i storstaden i nära gemenskap med familjen eller kompisgänget i en extra sagolik och rymlig inramning. De ljusa rummen bjuder på utsikt antingen över stadslivet, oasen i Det Grønne Strøg eller Islands Brygge, med hamnen i bakgrunden.

Förutom detta kan du som minimum se fram emot tv, minibar, strykjärn och strykbräda samt gratis te och kaffe. Vi erbjuder familjerum för 3 respektive 4 personer. Du kan vidare även välja om du vill ha anslutande rum, ha ett extra rum till dina tonåringar eller ett gemensamt rum där ni alla bor tillsammans.

Våra familjerum för 4 personer finns i flera varianter. Vid din bokning kan du i kommentarsfältet be att få ett rum högt upp (minst sjätte våningen) eller ett rum med en dubbelsäng på 180 cm. Önskar du ett Tivoli-temarum kontaktar du oss direkt genom att mejla till tivolihotel@arp-hansen.dk eller ringa +45 3268 4000.

Familjerum för 3 personer 21 kvm, dubbelsäng på 160 cm eller 2 enkelsängar à 80 cm och en fåtölj, som kan fällas ut till en 80 cm bred sovplats.

Familjerum för 4 personer 24 kvm, dubbelsäng på 160–180 cm och en soffa som kan fällas ut till en 120 cm bred bäddsoffa.

Dubbelrum inkl. två rum bredvid varandra: 20 kvm per rum, dubbelsängar på 160 eller 2 enkelsängar á 80 cm per rum. Rummen kommer att vara belägna mittemot eller intill varandra.

Anslutande rum: 40 kvm (varje rum 20 kvm), 2 dubbelsängar à 160 cm och en soffa som kan fällas ut till en 120 cm bred bäddsoffa.

Läs mer om rum på Tivoli Hotel & Congress Center

Handikappanpassade rum

Vi erbjuder handikappanpassade rum som garanterar gäster med funktionsnedsättning en både sagolik och bekväm vistelse. Våra nio handikappanpassade rum har extra golvyta och rörelseutrymme, både i sovrummet och badrummet, extra sovplats och breda dörrar.

Dessutom har toaletten hög sitthöjd med armstöd som kan fällas upp och ner, och duschhörnan går i nivå med golvet.

På rummet väntar dig även bland annat tv, luftkonditionering, minibar samt gratis kaffe och te. Vi erbjuder handikappanpassade rum i kategorierna Standard, Family och Executive.

Vill du ha ett handikappanpassat rum bokar du direkt genom att ringa +45 3268 4210 eller skicka e-post till tivolihotel@arp-hansen.dk.

Läs mer om rummen på Tivoli Hotel & Congress Center

Allergivänliga rum

Vi erbjuder allergianpassade rum som garanterar allergiker en både sagolik och ostörd nattsömn. För dessa rum har trägolv istället för mattor, täcke med hålfiberfyllning och påslakan i bomull/polyester samt kuddar med bollfiberfyllning och örngott av bomull/batist. När det gäller de övriga textilierna i rummet är gardiner, överkast, prydnadskuddar samt stolsöverdrag i damm- och smutsavvisande Alcatara-tyg.

Vi städar rummen med Oasis Pro, som är en grön produktserie, och både sängkläder och handdukar tvättar vi separat hos Berendsen Textil, som endast använder allergivänliga tvättmedel.

Våra allergivänliga rum är utrustade med luftkonditionering, men vi avråder våra gäster med kvalsterallergi att använda anläggningen eftersom den sprider damm i rummet.

Vill du veta mer eller boka ett allergivänligt rum, kan du kontakta oss genom att ringa +45 3268 4010 eller skicka e-post till tivolihotel@arp-hansen.dk.

Läs mer om rummen på Tivoli Hotel & Congress Center

Bekvämligheter och service

 • Gratis Wi-Fi på hela hotellet
 • Luftkonditionering på alla rum
 • Incheckning från kl. 15.00
 • Utcheckning före kl. 12.00
 • Frukostbuffé vardagar kl. 06.30–10.00
 • Frukostbuffé helger kl. 07.00–10.30  
 • Swimmingpool
 • Gym
 • 3 restauranger
 • Bar
 • Värdeförvaring på alla rum
 • Allergivänliga rum
 • Hiss
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Roomservice alla dagar kl. 12.00–21.30
 • Bagageförvaring
 • Cykel- och biluthyrning
 • Business Center 
 • Tvätt- och kemtvättservice samma dag
 • Skoputsmaskin
 • Medlem av märkningssystemet: God Adgang
 • Medlem i Hjertestarter-nätverket
 • Morgonväckning

Tivoli Hotel & Congress Center

Arni Magnussons Gade 2,
1577 Köpenhamn V, Danmark
Tel: +45 3268 4000
tivolihotel@arp-hansen.dk
Besök webbplatsen

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner