Romantisk helgvistelse vid påsk

Romantik i Köpenhamn

Påsken i Köpenhamn är något alldeles speciellt. Staden är vackrare än någonsin, pulsen högre och överallt möts man på en varm och inbjudande atmosfär. Det är verkligen inte svårt att njuta av Köpenhamn under påsken, framförallt inte om du bokar en härligt romantisk hotellweekend på något av våra centrala hotell.

Vill ni se historiska och storslagna attraktioner kan vi rekommendera att ni besöker Rosenborg Slot, Amalienborg Slot eller kanske Rundetårn. Monarkin har spelat en stor roll i den danska historien och dessa tre byggnader har direkta och indirekta viktiga kopplingar till de danska kungarna.

Om ni får vackert vårväder under er romantiska weekend, dignar staden av ställen där ni kan njuta av varandra och alla sevärdheter utomhus. Här kan vi till exempel nämna Den Lille Havfrue, Christiania, Botanisk Have och Frilandsmuseet. Platser som var för sig är helt unika och ett absolut måste att se under ett besök i Köpenhamn. Förutom dessa finns det självklart en mängd kända museer som också är värda ett besök.

Få fler tips inför årets påskresa.

Här kan ni övernatta påsken 2025

Ett hotell med centralt läge är avgörande för att enkelt kunna ta del av Köpenhamns stora utbud av underbara upplevelser under påsken 2025. Vi har listat ett urval av de populära hotell som ger dig möjlighet att skämma bort dig själv och få välbehövlig avkoppling under en romantisk weekendvistelse.

Trevlig semester!

Phoenix Copenhagen

Uppskattar du elegans i en unik och klassisk stil, så är fyrstjärniga Phoenix Copenhagen i Köpenhamns gamla finanskvarter en äkta pärla. Härifrån har du bland annat nära till Strøget och Nyhavn.

71 Nyhavn Hotel

I det gamla packhuset från 1804 ligger detta exklusiva hotell med fantastisk utsikt över vattnet i Nyhavn. Exteriörens rustika look återkommer även invändigt, i inredningen av de 130 rummen och sviterna.

Imperial Hotel

Ytterligare ett fyrstjärnigt hotell i hjärtat av Köpenhamn. Rådhuspladsen och Tivoli ligger alldeles runt hörnet, rummen är läckra och restaurang, brasserie och bar lockar varje dag såväl turister som lokala köpenhamnsbor som uppskattar god mat och dryck.

The Square

I Matador, den danska versionen av Monopol, kostar det 40 000 kr att landa på Rådhuspladsen med hotell. Även om The Square är beläget på exakt samme adress slipper du undan betydligt billigare (puh!), och på ditt hotellrum kan du njuta av att befinna dig i stadens absoluta centrum.

Copenhagen Island

Copenhagen Island är ett hotell beläget på en konstgjord ö i Köpenhamns hamn. Hotellet är designat av Utzon och är i all sin enkelhet på alla sätt unikt. Det måste helt enkelt upplevas.


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner