Kongens Nytorv – ett område med många sevärdheter

I området runt Kongens Nytorv hittar du flera av Köpenhamns finaste attraktioner.

Här finns sevärdheter somFotografisk Center på Gammel strand 48, med fokus på konstfotografi, och Kunsthal Charlottenborg Nyhavn 2, där det både finns utställningar och flera konstinstitutioner.

Från Kongens Nytorv kan du seNyhavn. Hamnen är från 1673, och på den tiden präglades området av köpmän, sjömän, prostituerade och skrål. Många av de sneda, färggranna husen från denna tid står kvar än i dag, och området har blivit mycket populärt bland annat tack vare alla sina mysiga restauranger och kaféer.

Från hamnen kan du åka på en rundtur på kanalerna och se Köpenhamn från sjösidan och höra berättelser om stadens historia. En härlig liten paus under ett annars kanske hektiskt stadsbesök.

Köpenhamns största shoppinggata är Strøget som mynnar ut vid Kongens Nytorv. Här hittar du några av stadens mest exklusiva butiker. Viker du av åt höger på någon av de första sidogatorna till Strøget hittar du även här mängder av trevliga, extravaganta shoppingmöjligheter.

Utforska sevärdheter runt Kongens Nytorv

Promenerar du från Kongens Nytorv ned mot Bredgade stöter du på exklusiva gallerier och antikvitetshandlare – en bit längre ned på gatan har du Marmorkirken på ena sidan och Amalienborg och Amaliehaven på den andra.

Från fontänen vid kajen på Amalienborg kan du rakt över kanalen se Köpenhamns omdebatterade Operahus ritat av arkitekten Henning Larsen. Åter på Kongens Nytorv hittar du Det Kongelige Teater som byggdes 1748.

Det Kongelige Teater utökades 2008 med Det Ny Skuespilhus på Kvæsthausbroen, ritat av Boje Lundgaard och Lene Tranberg. Ungdomar och studerande får dessutom 50 % rabatt på alla föreställningar.

Alla dessa sevärdheter ligger på bekvämt promenadavstånd från fyra av Arp-Hansen Hotel Groups hotell i detta område. 

Hotell vid Kongens Nytorv

Du kan välja att bo i centrum av Köpenhamns historiska kvarter runt Kongens Nytorv. Arp-Hansen Hotel Group har tre hotell i detta vackra och stämningsfyllda område.

I utkanten av Nyhavn, med utsikt över kanalerna, ligger 71 Nyhavn Hotel i ett av de gamla packhusen. Copenhagen Strand ligger på Havnegade och det lyxigare Phoenix Copenhagen ligger på Bredgade.

Ta in på ett av dessa hotell och njut av att övernatta i en vacker miljö med högsta möjliga standard samtidigt som du förnimmer historiens vingslag längs gatorna. 

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner