Imperial Hotel

Välkommen till Imperial Hotel

1950-talet var en guldålder för danska hantverkare, möbelsnickare och formgivare. Det var ett decennium då en mängd designikoner hittade vägen in i danskarnas hem och hjärtan – och nu är deras verk trendiga igen. Att retrostilen gjort comeback beror på att den uttrycker ett starkt intresse för – och längtan efter – det förflutna som format vårt samhälle.

Imperial Hotel byggdes 1958. Idag har det framtoningen av ett helrenoverat, klassiskt designhotell. Inte bara för att det representerar ett viktigt decennium, utan också för att det utgör ramverket för en internationell mötesplats. En plats där vi har blåst liv i ett designuttryck som gör intryck ... och som låter oss göra ett avtryck. Det gör vi med hjälp av ”medlemmar” från den danska formgivareliten och deras retrodesign, eftersom dess signum ger oss ett gemensamt språk. Genom dansk formgivning kan vi berätta för människor, tvärs över nations- och språkgränser, om vårt kulturarv, livsstil och självförståelse. Kanske bättre än vi skulle kunna göra det med ord.

En hyllning till dansk retrodesign

Retrodesignen visar att dåtiden och nutiden kan existera samtidigt. Retrostilen bidrar med andra ord med liv och historia till det moderna hemmet – och till vårt 4-stjärniga designhotell. För här kan du ”uppleva” danska formgivare som Verner Panton, Fritz Hansen och Morten Engelbrecht.

I vår lobby hittar du även specialdesignade stolar i 50-talsstil, och vår gillestuga döljer designhyllor med det kubiska – och ikoniska – GRID-systemet … som tillsammans med mörkgröna växter, mässingsfigurer och, under vinterhalvåret, en mysig brasa, bjuder in till småprat och lässtunder. Allt inramat av träpaneler, mysbelysning och orange och lila färger.

Retrostilen är inte bara populär i Danmark, utan även globalt. Det är den prisbelönta tv-serien ”Mad Men” ett säkert tecken på. Den har gett oss på andra sidan skärmen något att samlas kring – även om vi sitter i olika hörn av världen. Eftersom Imperial Hotel har ett internationellt tilltal har vi låtit oss inspireras av ”Mad Men”-serien på en hel våning och i utvalda Executive-rum. Och vi hoppas att stilen leder dina och andra gästers tankar till tweedkostymer, tuperade frisyrer och kristallkaraffer.

Avnjut din frukost i gott sällskap med danska kändisar

I hotellets hjärta ligger det som en gång utgjorde inramningen för palmträdgården Imperial Garden. Den var ett välbesökt vattenhål för danska berömdheter och Köpenhamns borgarklass. Även tidigare genom åren har många danska kändisar smörjt kråset och druckit fina viner här.

Numera ligger hotellets frukostrestaurang här istället. I frukostrestaurangen kan du avnjuta en varierad frukostbuffé med både kalla och varma rätter, bl.a. nybakat bröd, köttpålägg, ost och olika marmeladsorter, ägg och bacon, yoghurt, färsk och torkad frukt. Som en söt avslutning rekommenderar vi ett smördoftande wienerbröd.

Håll möten och konferenser i retroinramning

Möblerna och designen som skapades i mitten av förra århundradet uttryckte optimism, tillväxt och köpglädje – något som skapade gynnsamma villkor för affärsfolk, strategiska beslut och kreativt tänkande. Detta kunde vi se i seriesuccén ”Mad Men”. Därför är vi övertygade om att retrokänslan på vårt designhotell skapar rätt inramning för givande möten och konferenser.

Imperial Hotel har sex möteslokaler med plats för upp till 200 gäster. Här kan du och dina gäster konferera obehindrat från morgon till kväll eftersom alla lokaler har den senaste AV-utrustningen, luftkonditionering och massor av ljusinsläpp. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt mötespaket eller skräddarsy innehållet för ditt program. Behöver du en plats att förbereda dig på, hitta arbetsro eller arrangera ett informellt möte är du också välkommen att använda vår business lounge.

Hantverk och traditioner som kan smakas

Ser du traditioner, erfarenhet och yrkesstolthet som en kvalitetsstämpel? Det gör vi också. För som det klassiska designhotell vi är hyllar vi alla som visar prov på hantverksskicklighet. Det gäller även i köket. Därför är det inte så konstigt att vi är fascinerade av det italienska köket och den italienska matkulturen som genom seklerna har gått i arv från generation till generation. Italienarna förstår att odla och hantera råvaror som både smakar och doftar gott, och som kan förvandlas till rätter som är både enkla och världsberömda. Det finns det massor av goda exempel på, några av de kändaste är kanske pizza, pasta och den luftiga kaffedesserten tiramisu.

Dessa kan du självklart prova på i hotellets Ristorante L’Appetito. För här drar ”Chef di Cucina” Pino och hans team från Italien varje dag på sig kockkläderna, kavlar upp ärmarna och lagar allt från insalata och pizza till dolci – precis som mattraditionerna föreskriver. Buon Appetito!

Imperial Hotel

Tradition möter förnyelse och en internationell atmosfär i hjärtat av Köpenhamn.

Photo by: Visit Copenhagen | Source: Visit Copenhagen
Torvehallerne

Torvehallerne är en populär matmarknad precis vid Nørreport. Här är det ett riktigt myller, eftersom den besöks av mer än 60 000 danskar – varje vecka! Här finns färskt kött, fisk och grönt i alla nyanser.

Läs mer

Christiansborg Slot | Photo by: Martin Heiberg | Source: VisitCopenhagen
Christiansborg

Åk till Christiansborg, där det vid Det Kgl. Bibliotek finns en härlig oas med en fontän och gamla träd. Här är det så lugnt att man inte tror att man är mitt i staden.

Photo by: Thomas Høyrup Christensen | Source: Visit Copenhagen
Øl & Brød

Øl & Brød serverar traditionella smørrebrød med en modern touch. Den klassiska smaken av Danmarks nationalrätt kombineras med öl som passar perfekt för den enskilda rätten. Köket drivs av två kockar som vann silver vid DM i Smørrebrød 2013.

Photo by: Wallmans | Source: Wallmans
Wallmans

Wallmans ger dig en perfekt utekväll med dinnershow i den gamla Cirkusbygningen på Jernbanegade nära Rådhusplatsen. Här finns restaurang, underhållning och nattklubb under ett tak.

Läs mer

Photo by: Jacques Holst | Source: Visit Denmark
Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium erbjuder lärorik underhållning om stjärnhimlen och astronomins spännande värld för hela familjen. Se den fina utställningen eller gå en runda i planetariets hjärta, Rumteatret, som ger en fantastisk filmupplevelse på hela 1.000 kvadratmeter.

Läs mer

Photo by: Thomas Rousing | Source: Visit Copenhagen
Strøget

Strøget är den berömda gågatan i kärnan av Köpenhamn, och går från Rådhuspladsen till Kongens Nytorv. Längs gågatan ligger massor av butiker av alla de slag – allt från plånboksvänliga kedjor till några av världens dyraste märkesbutiker.

Tivoli entré
Tivoli

Tivoli Haven är en sagolik nöjespark i hjärtat av Köpenhamn. Tivoli slog upp dörrarna 1843 och är därmed världens näst äldsta nöjespark som har varit en enormt populär attraktion sedan dess.

Läs mer

Imperial Hotel ligger vid Vesterports station, bara några hundra meter från Köpenhamns centralstation. Från hotellet kan du nå flera offentliga transportmedel.

 • Parkeringshus med direkt åtkomst till hotellet
 • 68 m till Vesterport Station (S-tåg)
 • 68 m till närmaste buss (buss 12, 34, 68, 9A, 31)

Rum och sviter

Vill du göra som danska och internationella gäster har gjort i över ett halvt århundrade och njuta av ett nobelt hotell på en central adress?

Som gäst på Imperial Hotel övernattar du innanför väggar där dansk design och retrofenomen hyllas – de som har slunkit igenom nostalgins nålsöga och åter har hittat vägen in i våra hem och hjärtan. Vårt hotell erbjuder 304 rymliga rum inom åtta kategorier.

Den röda tråden som löper genom hela hotellet är retrodecenniernas funktionella design, organiska former, milt ljus och en blandning av varma nyanser och klara färger. Det gäller framförallt på hotellets sjätte våning som vi har dedicerat till den ikoniska tv-serien Mad Men.

Standard

Våra Standard-rum är det självklara valet för dig som vill ha ett prisvänligt rum med massor av dagsljus. Vi har skapat en rofylld och skön sovmiljö där du kan justera temperaturen i rummet med luftkonditioneringen och skärma av stadens ljus med hjälp av tjocka gardiner från tak till golv. Här väntar dig även tv, badkar med dusch samt strykjärn och strykbräda. Vi erbjuder Standard-rum både som enkelrum och dubbelrum, där de sistnämnda antingen har en stor dubbelsäng eller två enkelsängar.

Enkelrum: 18 kvm och en enkelsäng på 90 cm.

Dubbelrum: 18–20 kvm och en dubbelsäng på 180 cm eller 2 sängar à 90 cm.

Läs mer om rum på Imperial Hotel

Superior

Våra Superior-rum är det givna valet för dig som vill ha massor av dagsljus och golvyta som lämnar utrymme för en extrabädd. Här sover du i en rofylld och skön miljö där du kan höja eller sänka rumstemperaturen med hjälp av luftkonditioneringen och skärma av stadens ljus genom att dra för de stora gardiner som går ända från taket ner till golvet. Du kan också se fram mot gratis kaffe och te, badkar med dusch, hårfön samt strykjärn och strykbräda. Vi erbjuder Superior-rum både som enkelrum och dubbelrum, där de sistnämnda antingen har en stor dubbelsäng eller två enkelsängar.

Enkelrum: 20 kvm och en enkelsäng på 140 cm.

Dubbelrum: 24–26 kvm och en dubbelsäng på 180 cm eller 2 sängar à 90 cm.

Läs mer om rum på Imperial Hotel

Superior Deluxe

Våra ljusa Superior Deluxe-rum är det självklara alternativet för dig som värdesätter utsikt över den pulserande danska huvudstaden och de högt belägna takåsarna. Rummen ligger på sjätte våningen och erbjuder en stor privat terrass som vetter mot rofyllda Nyropsgade. Du kan dessutom glädja dig över att få sova i en skön miljö eftersom rummet både har luftkonditionering och gardiner som går från tak till golv. Här väntar dig även en stor dubbelsäng, tv, badkar med dusch, bekvämligheter med gratis kaffe och te, samt strykjärn och strykbräda.

Dubbelrum: 24–26 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Imperial Hotel

Executive

Våra ljusa Executive-rum är perfekta för dig som vill uppleva en exklusiv tidsresa som döljer modernt designhantverk bakom retrolooken från 50-talet. Rummets funktionella design, ådrade träytor och klara färger är inspirerade av den prisbelönta tv-serien Mad Men … och får dig kanske att associera till tweedkostymer, prickiga ballerinakjolar, jazztoner och kristallkaraffer. Ditt rum bjuder även bland annat på en stor dubbelsäng, badkar med dusch, morgonrock, tofflor, tv, generösa gardiner från tak till golv och balkong.

Dubbelrum: 34 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Imperial Hotel

Junior-svit

Våra ljusa och rymliga Junior-sviter är det perfekta valet för dig som gärna vill kunna avnjuta en lyxig hotellvistelse med vidsträckt utsikt över det hippa Vesterbro – och resten av Köpenhamns stadssiluett. Din Junior-svit bjuder dig även på en rofylld och skön sovmiljö eftersom du kan säkerställa en behaglig temperatur i rummet med hjälp av luftkonditionering samt skärma av stadens ljus tack vare generösa gardiner från tak till golv. I din Junior-svit väntar dig även en stor dubbelsäng, badkar med dusch, morgonrock, tofflor, gratis kaffe och te samt tv. Vi hjälper dessutom gärna till att ordna två extrabäddar.

Junior-svit: 33 kvm och en dubbelsäng på 180 cm.

Läs mer om rum på Imperial Hotel

Familjerum

Vi har sett till att du kan vakna upp vid sidan av familjen eller vännerna, så att ni får så många mysiga stunder tillsammans som möjligt under er vistelse i Köpenhamn. För vi erbjuder ljusa och rymliga familjerum med plats för både tre och fyra personer, där ni själva väljer om ni vill ha enkelsängar eller dubbelsängar med eventuella extrabäddar. Om ni önskar extra golvyta och slippa trängsel i badrummet, erbjuder vi även familjerum med två anslutande dubbelrum som båda har varsitt badrum. Alla våra familjerum erbjuder bland annat tv, gratis kaffe och te, badkar med dusch, hårfön, luftkonditionering och generösa gardiner från tak till golv.

Familjerum för 3 personer 22 kvm, en dubbelsäng på 180 cm och en extrabädd på 90 cm.

Familjerum för 4 personer 33 kvm, en dubbelsäng på 180 cm och en bäddsoffa för två personer.

Anslutande rum: 2 dubbelsängar à 180 cm.

Läs mer om rum på Imperial Hotel

Allergivänliga rum

Som gäst på Imperial Hotel kan du njuta av en ostörd nattsömn eftersom vi erbjuder allergianpassade rum med trägolv samt allergivänliga täcken och kuddar. Rummen släpper in massor av dagsljus men tack vare mörkläggningsgardiner kan du ändå sova gott hela natten. Du kan också se fram emot tv, gratis kaffe och te, badkar med dusch samt strykjärn och strykbräda. Vi erbjuder allergianpassade Standard-rum med både enkelsängar och dubbelsängar.

Har du frågor om våra allergianpassade rum får du gärna ringa oss på +45 3312 0000 eller mejla till imperialhotel@arp-hansen.dk.

Läs mer om rum på Imperial Hotel

Bekvämligheter och service

 • Gratis Wi-Fi på hela hotellet
 • Luftkonditionering på alla rum
 • Incheckning från kl. 15.00
 • Utcheckning före kl. 12.00
 • Frukost kl. 06.30–10.30
 • Parkeringsplats 
 • Gym
 • Restaurant L’Appetito
 • Lunch kl. 11.00–15.00
 • Middag kl. 17.30–22.30
 • Bar
 • Allergivänliga rum
 • Kaffe-/tekokare på alla rum
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Roomservice
 • Cykel- och biluthyrning
 • Lounge med öppen spis
 • 6 konferenslokaler
 • Businesslounge
 • Tvätt- och kemtvättservice
 • Möjlighet att låna ett kylskåp till rummet
 • Morgonväckning

Imperial Hotel

Vester Farimagsgade 9,
1606 Köpenhamn V, Danmark
Tfn +45 3312 8000
imperialhotel@arp-hansen.dk
Besök webbplatsen

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner