Den Blå Planet i Köpenhamn

I påsk kan du på Den Blå Planet i Köpenhamn njuta av en fantastisk inblick i livet under havsytan. En upplevelse för hela familjen, stora som små.

Livet under havsytan har alltid imponerat och fascinerat människor världen över. Ett rikt växt- och djurliv som lockar intresse från människor i alla åldrar. Ända ute vid havet i Kastrup i Köpenhamns utkant ligger Den Blå Planet, tidigare känt som Danmarks Akvarium. Ett paradis för människor som älskar fiskar, färger och allt det vackra liv som finns under ytan i sjöar och hav världen över.

Nordeuropas största akvarium

Om ni ska få ut maximalt av besöket, bör ni avsätta mer än ett par timmar för att hinna uppleva allt på Den Blå Planet. Med tusentals djur och ett enastående växtliv fördelat på sju miljoner liter vatten i olika akvarier kan man lätt tillbringa hela dagen här.

Den Blå Planet är faktiskt Nordeuropas största akvarium, och här finns en mångfald av arter representerade från när och fjärran vilket gör akvariet till en unik attraktion för både danskar och turister.

Påsk på Den Blå Planet:

Den Blå Planet har egna forskare anställda som varje dag söker efter nya kunskaper om och från havet. Det innebär att akvariet alltid ligger i framkant när det gäller utvecklingen i denna spännande värld under vattenytan. Fisk- och växtlivets utveckling har stor betydelse för oss människor. Därför är forskningen inte bara en fråga om att hitta nya, roliga och fina fiskar, utan även i lika hög grad för att hålla ett öga på utvecklingen.

Lär dig mer om havets mysterier i påsk

Forskningsrönen presenteras fortlöpande på det fantastiska akvariet i Köpenhamn, så att du och familjen kan lära er något nytt, oavsett om ni besöker det under påsken 2025 eller vid något annat tillfälle.

Vacker natur och nära Köpenhamn

Det är inte många huvudstäder som ligger så tätt intill vattnet som Köpenhamn gör och även det bidrar till att göra Den Blå Planet till något alldeles speciellt. Det är något speciellt med att vara så nära den naturliga miljön.

Efter att ni har gått runt och beundrat all världens fiskar och djur kan ni njuta av den vackra utsikten över Öresund och eventuellt unna er något litet gott att äta eller dricka på Spisestedet ØST.

Danmarks Akvarium – Den Blå Planet: Priser och öppettider

Öppettider: Se öppettider på Den Blå Planets webbplats

Pris: Det lönar sig att köpa biljetterna online eftersom ni dels kan spara pengar på biljetten och dels komma in snabbare om det är kö vid biljettluckan. Se priser för entré

Praktiskt: Det finns bra skötrumsmöjligheter, parkeringsmöjligheter och annat som kan behövas för besökande barnfamiljer. Alla detaljer finns på webbplatsen.

Kombinerar ni besöket på Den Blå Planet med en liten påsksemester i Köpenhamn finns här massor av hotell i alla prisklasser, så ni kan garanterat hittat något som matchar era behov.

Få fler tips inför årets påskresa.


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner