Copenhagen Strand

Välkommen till Copenhagen Strand

Eftersom Danmark är ett litet land erbjuder det två fulländade semesterformer som inte bara har vunnit danska hjärtan utan även omvärldens. Oavsett modersmål eller kultur. För om du gärna vill njuta av kulturarv, lokala upplevelser och stjärnkrogar på din resa, kan du söka dig till storstaden. Värdesätter du istället sommarstugestämning och frisk havsluft, är det däremot som gjort att bege sig till de vackra kusterna som inramar Danmark. Dessvärre är det inte lätt att förena dessa båda semesterformer under en och samma vistelse. Såvida inte du inte besöker Copenhagen Strand. För vårt 4-stjärniga hotell ligger på första parkett vid de blå böljorna i Köpenhamns hamn. Nära sevärdheter och must-sees, men fortfarande i en rofylld liten bubbla – som gör Copenhagen Strand till ett badhotell mitt i storstaden. Och vi gläder oss åt att hälsa dig varmt välkommen!

Omge dig av maritim lyx i Köpenhamn

Vi huserar i en välbevarad packhusbyggnad från 1869, som i likhet med de återfödda danska badhotellen skapar en exklusiv inramning för en rekreerande vistelse med nostalgiska förtecken. För innanför våra väggar döljer sig en 4-stjärnig atmosfär som mycket väl kan få dig att associera till sommarsemestrar med stugor, ständer och friska havsbrisar. Du möts av ljusa trämöbler, mörkblå ytor och färger, gracil vass och strån samt en blandning av ett nordiskt ljusinfall och varmt skimmer, både från den öppna spisen och taklamporna som svävar som lysande bärnstensklimpar. Den maritima stilen fortsätter på våra 174 rum, som därför fulländar din avspända lyxtillvaro mitt i Köpenhamn.

Frukost i undervattensatmosfär

Som gäst på Copenhagen Strand kan du börja dagen i vår frukostrestaurang. Här väntar dig en buffé med bland annat ägg, olika ostar och köttpålägg, flingor och müsli, färska grönsaker och frukt, nybakat bröd ... och så söta bakverk som avslutning. Vår frukostrestaurang ligger i hotellets källarvåning och du omges av rått packhustegel som trots att det är gediget stabilt även bär vittnesbörd om tidens tand. De ursprungliga ytterväggarna får sällskap av havsblå färger som breder ut sig över golven och de böljande väggarna … och påminner om havsvatten både i dess stilla och brusande form. Restaurangen har dessutom fönster nära taket vilket ger ett snett ljusinfall som kastar in dansande ljusstrimmor i det maritima rummet. Det är nästan som om du åt frukost under havets yta.

Från sightseeing till salighet

När du bor på Copenhagen Strand befinner du dig inom promenadavstånd till Köpenhamns många sightseeing-upplevelser och sevärdheter, bl.a. Amalienborg, ikoniska Nyhavn, shoppingparadiset på Strøget samt Kongens Nytorv, där det duggar tätt mellan trendiga restauranger och cocktailbarer. Ja, du kan njuta gott av Copenhagen Strands centrala och hamnnära läge på flera sätt – och det här är inte allt. För du kan även få glädje av utsikten över den blå vattenspegeln i Köpenhamns hamn, självklart från flera av våra rum och sviter men även från hamnpromenaden. Under varma och soliga dagar och kvällar kan vi varmt rekommendera att du tar en av våra strandstolar under armen och unnar dig att sitta ner en stund i hamnen och njuta av det stilla ljudet av vågskvalp.
Copenhagen Strand

Nordiskt ljus och diskret lyx vid hamnpromenaden.

Tivoli entré
Tivoli

Tivoli Haven är en sagolik nöjespark i hjärtat av Köpenhamn. Tivoli slog upp dörrarna 1843 och är därmed världens näst äldsta nöjespark som har varit en enormt populär attraktion sedan dess.

Läs mer

Nyhavn

Nyhavn är pärlan i Köpenhamns vackra hamnområde som sträcker sig hela vägen från Kongens Nytorv via Strøget ned längs kanalen. Många av de gamla husen finns kvar än i dag, och det äldsta av dem är byggt så tidigt som 1681.

Botanisk Have

Botanisk Have i Köpenhamn är en botanisk trädgård som utgör en härlig oas i storstaden. Här finns Danmarks största samling av levande plantor. I botaniska trädgården finns bland annat ett av världens största herbarier med pressade och bevarade växter och svampar från hela världen.

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger i slutet av Strøget, i närheten av Nyhavn, och är formligen omringat av gamla vackra palats. I mitten står ryttarstatyn föreställandes kung Kristian V, och varje år firar stadens studenter sin examen genom att dansa runt statyn.

Amalienborg og Amaliehaven

Amalienborg är regentparets vinterbostad. Den vackra slottsanläggningen består av fyra palats, och de storslagna lokalerna i Kristian Vll's palats är öppna för allmänheten.

Christiansborg

Åk till Christiansborg, där det vid Det Kgl. Bibliotek finns en härlig oas med en fontän och gamla träd. Här är det så lugnt att man inte tror att man är mitt i staden.

Rådhuspladsen

Rådhusplatsen är stadens stora mötesplats, där folk är i rörelse hela tiden. Platsen är inspirerad av formen av ett musselskal, och ligger i direkt anslutning till Köpenhamns imponerande gamla Rådhusbyggnad.

Läge

Copenhagen ligger i Köpenhamns hamn nära Nyhavn. Från hotellet är det nära till diverse offentliga transportmedel.


 • Parkeringshus 600 m från hotellet
 • 450 m till Kongens Nytorv (metro)
 • 290 m till närmaste buss (buss 66)

Bekvämligheter och tjänster

 • Gratis Wi-Fi på hela hotellet
 • Incheckning från kl. 16.00
 • Utcheckning före kl. 11.00
 • Frukostbuffé vardagar kl. 06.30–10.00
 • Frukostbuffé helger kl. 07.00–11.00
 • Bar
 • Värdeförväring i lobbyn och på alla rum
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Roomservice när frukostrestaurangen är öppen
 • Cykel- och biluthyrning
 • Gratis användning av dator i lobbyn 
 • Möteslokaler för 8 personer
 • Tvätt- och kemtvättservice samma dag
 • Utlåning av strykjärn, strykbräda, hårtork och spjälsäng
 • Morgonväckning
   

Copenhagen Strand

Havnegade 37
1058 Köpenhamn
Tlf. +45 3348 9900
copenhagenstrand@arp-hansen.dk
Besök webbplatsen

Covid-19-information och vad du kan förvänta dig när du besöker oss. Läs mer här.