Photo by:  Nathan Dumlao | Source: Unsplash

Safe Stay

Hos oss kan du alltid känna dig trygg

SAFE STAY är namnet på vår beredskap för att hantera pandemier som covid-19 och andra händelser som kan kräva en extra insats. Nedan hittar du en kort översikt över de speciella insatserna på rengörings- och hygienområdet. 

Parallellt med arbetet inom hygienområdet har vi hög prioritet när det gäller livsmedelssäkerhet. Såväl gäster som medarbetare och samarbetspartners ska naturligtvis kunna känna sig säkra på att mat och dryck i vår omsorg hanteras korrekt. Denna insats styrs via fasta kontroller för riskanalys och kritiska kontrollpunkter (HACCP).

Inom Arp-Hansen Hotel Group har vi valt att ha tre gånger så många kontroller som vi enligt gällande regelverk är skyldiga att göra . Detta för att inget är viktigare än säkerheten för gäster, medarbetare och andra som kommer i kontakt med företaget.

Rena hotellrum

Alla hotellrum städas grundligt mellan varje gäst med miljövänliga produkter som är Svanenmärkta. Dörrhandtag, fjärrkontroller, hårfönar, handfat, strömbrytare och andra ytor desinficeras. Handdukar och sängkläder byts ut.

Städning efter behov

För Arp-Hansen Hotel Group är det viktigt att ta ansvar och att inspirera dig som gäst att göra detsamma.

Stannar du i flera nätter överlåter vi åt dig att bestämma om du vill ha daglig städning av rummet eller inte. Det innebär att vi inte automatiskt städar ditt rum, utan låter dig välja hur du vill ha det.

Vill du ändå ha daglig städning av rummet ordnar vi detta med glädje. Du behöver bara meddela detta i receptionen senast kl. 22.00 kvällen innan.

Initiativet bidrar till att minska el- och vattenförbrukningen avsevärt.

Gemensamma utrymmen

Utsatta ytor som dörrhandtag, betalningsterminaler och hissknappar desinficeras omsorgsfullt fortlöpande. Dispensrar och flaskor med handdesinfektion är fritt tillgängliga för våra gäster och medarbetare i alla allmänna utrymmen ytor och faciliteter på våra hotell.

Konferens

På Arp-Hansen Hotel Group förfogar vi över 100 mötes- och konferenslokaler samt en kongressal. Alla möteslokaler är miljöcertifierade av Green Key. Dörrhandtag, stolar, bord, kontorsartiklar, kaffemaskiner, AV-utrustning och andra ytor rengörs före och efter varje konferens och möte. Dispensrar och flaskor med handdesinfektion är alltid tillgängliga i alla våra möteslokaler.

 

Green Key

Green Key är det mest utbredda miljömärkningen inom den internationella turismbranschen. För att få använda märkningen måste man leva upp till en rad stränga miljökrav inom 13 områden som exempelvis energi- och vattenförbrukning. I Danmark har vi valt att ha de strängaste kriterierna bland alla Green Key-länder.

Arp-Hansen Hotel Group var den första större hotellkedjan som anslöt sig till systemet. Året var 2009.

Svanenmärkning

Märkningen fokuserar på den samlade miljöbelastningen från produktion och konsumtion.

Det betyder stränga miljökrav under alla faser av en produkts livscykel, bland annat stränga krav vad gäller användning av kemikalier.

Inom Arp-Hansen Hotel Group använder vi märkningen på tvål, schampo, lotion och maskindiskmedel. När det gäller tvål och lotioner är alla produkter Svanenmärkta. Svanenmärkningen och EU-Blomman är Danmarks officiella miljömärkningar. 

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner