Arp-Hansen Hotel Group

Styrkan ligger i olikheterna

Unika hotell som alla har sin speciella charm och stil samt ligger på de bästa adresserna i Köpenhamn har varit Arp-Hansen Hotel Groups kännetecken i mer än 60 år. Strategin är tydlig och klar: Det handlar om att sätta värde på den individuella särprägeln hos varje enskilt hotell.

Arp-Hansen Groups hotell ligger alla på de bästa adresserna och vi har avsiktligt valt bort likriktning till förmån för olikhet. Hos Arp-Hansen Hotel Group värdesätter och värnar vi om de unika särdragen hos varje enskild hotellbyggnad, dess omgivande miljö och historiska bakgrund.

De många unika hotellösningarna och det allsidiga rumsutbudet tillfredsställer de flestas behov, oavsett om du drömmer om lyxig inkvartering i kungafamiljens gamla gästrum i gamla Köpenhamn, möjlighet att vakna till ljudet från vågskvalp och knarrande fiskeskutor i Nyhavn eller toppmoderna hotellrum med alla bekvämligheter och panoramavy över Köpenhamns skyline.

En historia om att bevara och förnya

Arp-Hansen Hotel Group grundades 1960 av murarmästaren Alf Arp-Hansen. Genom sitt köp av Gjentofte Kro kom han att lägga grunden till det som idag har blivit Köpenhamns största hotellkedja. Gjentofte Kro ombildades till Gentofte Hotel och 1971 öppnade Alf Arp-Hansen även 71 Nyhavn Hotel, Köpenhamns första packhushotell som snabbt blev ett vattenhål där både lokalbefolkningen och utländska turister flockades.

Sedan dess har det skett stora förändringar på 71 Nyhavn Hotel. Först genomgick det ena av hotellets båda packhus, det röda packhuset, omfattande renoveringar med en speciell blandning av elegant komfort, diskret elegans och ödmjuk respekt för byggnadens 200-åriga historia. Så kom turen till det gula packhuset, som varsamt förnyades på samma sätt med respekt för hotellets unika historiska särprägel. Det bländande vackra packhushotellet är i dag en äkta pärla i Nyhavn.

Därefter öppnade Hotel Opera i en historisk byggnad från 1869 bakom Det Kongelige Teater (sålt 2015). 1986 tillkom Hotel Christian IV på Dronningens Tværgade samt Grand Hotel på Vesterbrogade (sålt 2017). Fem år senare – 1991 – övertog Arp-Hansen Hotel Group det historiska Phoenix Copenhagen på Bredgade, vars historia går ända tillbaka till 1700-talet.

Phoenix Copenhagen har ett förflutet dels som lantadelns favorithotell, dels som kungafamiljens ”gästflygel” då man gästades av utländska kungligheter. Detta attraktiva lyxhotell är bland annat känt för sin kungliga, romantiska atmosfär och en förnämlig konstsamling från den danska guldåldern. 

Här renoverades alla rum och Junior-sviter i början av 2017. Hotellets välkända charm har bevarats samtidigt som rummen har fått en mer extravagant look. Man har lagt vikt vid lyx med eleganta material i ljusa och behagliga färger som förmår binda samman gammalt och nytt – med det bästa från båda världar. 

Från far till söner

Alf Arp-Hansen grundade det som idag ses som en av Danmarks största och mest välrenommerade hotellkedjor. På 1970-talet blev hans söner Henning och Birger Arp-Hansen delägare och 1998 blev de ensamma ägare av verksamheten. Två år senare invigde Arp-Hansen Hotel Group Copenhagen Strand på Havnegade i ett packhus från 1869, som tidigare inhyst både pappersfabrik och kartongtillverkning.

I juni 2017 renoverades Copenhagen Strand och hotellet lockar idag med inbjudande rum i nordisk stil, inspirerade av ljuset, vattnet och den danska ”hyggen”. All inredning har valts ut speciellt för att skapa diskret lyx och ge rummet en stilren prägel och extra komfort.

2003 gick drömmen om ett hotell på Köpenhamns mest prominenta adress, Rådhuspladsen, i uppfyllelse i och med designhotellet The Square. Detta hotell riktar till de gäster som vill bo mitt i staden och föredrar att själva gå på upptäcktsfärd bland stadens många olika matställen framför att äta alla måltider på hotellet, som följdriktigt saknar middagsrestaurang.

Redan nästa år tillkom Imperial Hotel vid Vesterport som nu har helrenoverats i en modern stil, och dessutom försetts med en hel våning Executive-rum med retroestetisk design, inspirerad av den 1950-talsstil som spritts världen över av den populära tv-serien ”Mad Men”.

Fantastiska fantasier

Sommaren 2006 tog Arp-Hansen Hotel Group klivet in i en ny era med sitt första nybygge – Copenhagen Island – ritat av den välkände arkitekten Kim Utzon och byggt på en konstgjord ö i Köpenhamns hamn vid Kalvebod Brygge. Ljus, luft och glas är det genomgående temat och detta kommer till uttryck redan i foajén, som ligger i ett sjuvåningsglastorn som pryds av högglansiga ytor och ger ett fantastiskt ljusinfall som lyser upp hela hotellet.

2010 öppnade så närbelägna Tivoli Hotel & Congress Center, som även det har ritats av Kim Utzons skickliga hand och idag betraktas som Arp-Hansen Hotel Groups flaggskepp. Ett imponerande och ovanligt byggnadsverk som förmedlar ett arkitektoniskt stringent, men samtidigt även ett böljande och färgrikt uttryck. Hotellet är mycket elegant inrett med lyxiga bekvämligheter som stora pool- och gymområden, sviter med imponerande utsikt och läckra gourmetrestauranger, bland annat spektakulära Tivoli View Restaurant på elfte våningen med utsikt över Köpenhamns skyline, liksom Sticks’n’Sushi och MASH Penthouse på tolfte våningen. 

Tivoli Hotel & Congress Center har dessutom en rad lyxiga mötes- och konferenslokaler som alla är elegant inredda och försedda med den allra senaste tekniska utrustningen. Sammantaget erbjuds mötesfaciliteter med plats för hela 5 500 gäster. En speciell kongressreception säkerställer att kongress- och mötescentrets planerare lätt och elegant kan guida mötesdeltagarna till en bra start på deras kongress eller möte. 

Tivoli Congress Hall är Köpenhamns vackraste kongressal med plats för upp till 2 400 personer. Här går det att anordna utställningar, festliga tillställningar, konserter, modevisningar, årsmöten och konferenser.

Tivoli Hotel & Congress Center tar även extra bra hand om resenärer från Kina och säkerställer trygghet genom skriftlig kommunikation på kinesiska på material och infoskyltar.

Wakeup Copenhagen

– smarta lågprishotell i Köpenhamn och Aarhus.

Med ett nytänkande och synnerligen prisvänligt koncept för budgethotell etablerade Arp-Hansen Hotel Group 2009 ett helt nytt koncept av lågprishotell.

Wakeup Copenhagen såg dagens ljus först på Carsten Niebuhrs Gade och sedan, 2014, på Borgergade och 2017 för första gången i Aarhus, som granne till Bruun’s Galleri några få minuters promenad från Aarhus centralstation. 2019 stod så det fjärde Wakeup Copenhagen-hotellet färdigt – återigen i Köpenhamn – i hörnet av Bernstorffsgade och Kalvebod Brygge. På det här hotellet kan gästerna njuta av en frukostrestaurang utöver det vanliga på tionde våningen med 360 graders utsikt över Köpenhamn.

Wakeup Copenhagen-hotellen är smarta och minimalistiska, och visionen är tydlig: Gästerna ska få den allra bästa designen och ett centralt läge till låga priser. Medan priserna matchar en 2-stjärnig nivå, får gästerna en 3–4-stjärnig hotellupplevelse.

Lyxigt vandrarhem i Köpenhamn

I centrala Köpenhamn ligger Arp-Hansen Hotel Groups två lyxvandrarhem som vänder sig till de moderna resenärerna. Här erbjuds gästerna en budgetvänlig vistelse i toppklass, ja en helt ny upplevelse med mycket mer komfort och njutning än vad man hittills har varit van vid på ett vandrarhem. Med Steel House Copenhagen och Next House Copenhagen utmanar Arp-Hansen Hotel Group den gängse uppfattningen om ”vandrarhem” som begrepp och skapar helt nya och höga standarder inom sin kategori. Gästerna kan därför se fram emot att bo i ett rum med privat badrum och toalett, alternativt att bo i 6-bäddsrum, 4-bäddsrum, dubbelrum och/eller enkelrum.

Steel House Copenhagen

Bara ett stenkast från Vesterport Station med utsikt över sjöarna ligger New York-inspirerade Steel House Copenhagen. Ett hem för kvalitetsmedvetna själar som gärna vill bo budgetvänligt och läckert med närhet till stadslivets puls. Inramningen känns lyxig med urbana rum som framgångsrikt blandar råa element och mjuka texturer med en rustik inredning.

Med sina lyxiga gemensamma faciliteter, som bland annat omfattar ett läckert loungeområde, kafé, bar, biograf, gemensamt kök, gym och pool, skapar Steel House Copenhagen ett universum som berikar och överraskar samt ger gästerna en unik och genomarbetad upplevelse. 

Next House Copenhagen

Alldeles intill hamnen i Köpenhamn ligger Next House Copenhagen – ett lyxvandrarhem som erbjuder den moderna resenären ett nytt, kul och inte minst lyxigt sätt att uppleva världen på. Redan utifrån signalerar Next House Copenhagen att det tillhör nästa generations ”vandrarhem” med sin mässingsfasad, sina hängande trädgårdar och gröna takterrasser.

På Next House Copenhagen har man strävat efter att skapa ett lyxigt universum i en balanserad fusion av råa element, varma färger och mjuka texturer. All inredning är specialutvald med tanke på att skapa en urban atmosfär med sociala rum som bland annat innebär en inomhusanläggning för träning, en mötesplats, två takterrasser med stadens bästa utsikt, biograf, yogarum, gym, gemensamt ”state-of-the-art”-kök på sjätte våningen och en restaurang med italienska stenugnspizzor.

Brett urval av centralt belägna hotell i Köpenhamn

71 Nyhavn Hotel

Hotell med diskret elegans och praktfullt läge i Nyhavn i Köpenhamn. I 200 år har Nyhavn 71 varit beläget mellan hamnens vågskvalp och livets gång i Nyhavn.

Gentofte Hotel

Trivsamt och elegant hotell i naturskön miljö.

Copenhagen Island

Elegant designpärla med fantastiskt läge vid vattnet.

Copenhagen Strand

Nordiskt ljus och diskret lyx vid hamnpromenaden.

Imperial Hotel

Tradition möter förnyelse och en internationell atmosfär i hjärtat av Köpenhamn.

Phoenix Copenhagen

Atmosfär och elegans vid Kongens Nytorv.

Steel House Copenhagen

Som gäst på det New York-inspirerade Steel House Copenhagen får du uppleva en helt ny standard när det gäller moderna cityvandrarhem. Här möter du minimalistiska linjer och design i en balanserad fusion av råa element, rustik interiör och mjuka texturer.

Tivoli Hotel & Congress Center

Elegant och spektakulärt hotell med lyxiga faciliteter.

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, nära Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn – nära Kongens Nytorv.

Läs mer

Wakeup Aarhus, Bruuns Gade

Modernt lågprishotell i Aarhus, granne med Bruun’s Galleri och nära centralstationen.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs mer

The Square

Trendigt och stilrent designhotell på Rådhuspladsen.

Next House Copenhagen

Next House Copenhagen ligger bara ett stenkast från Centralstationen, Tivoli och Köpenhamns strandpromenad och är stadens nya lyxvandrarhem.

Få upp till 10 % rabatt som STAY & SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner