Arp-Hansen Hotel Group

Styrkan ligger i olikheterna

Unika hotell som alla har sin speciella charm, stil och bra lägen i Köpenhamn har varit vårt kännetecken i mer än 60 år. Strategin är tydlig och klar: Det handlar om att sätta värde på den individuella särprägeln hos varje enskilt hotell.

Arp-Hansen Groups hotell ligger alla på de bästa adresserna och vi har avsiktligt valt bort likriktning till förmån för olikhet. Hos Arp-Hansen Hotel Group värdesätter och värnar vi om de unika särdragen hos varje enskild hotellbyggnad, dess omgivande miljö och historiska bakgrund.

De många unika hotellösningarna och det allsidiga rumsutbudet tillfredsställer de flestas behov, oavsett om du drömmer om lyxig inkvartering i kungafamiljens gamla gästrum i gamla Köpenhamn, möjlighet att vakna till ljudet från vågskvalp och knarrande fiskeskutor i Nyhavn eller toppmoderna hotellrum med alla bekvämligheter och panoramavy över Köpenhamns skyline.

En historia om att bevara och förnya

Arp-Hansen Hotel Group grundades 1960 av murarmästaren Alf Arp-Hansen. Genom sitt köp av Gentofte Kro kom han att lägga grunden till det som idag har blivit Köpenhamns största hotellkedja. Gjentofte Kro ombildades till Gentofte Hotel och 1971 öppnade Alf Arp-Hansen även 71 Nyhavn Hotel, Köpenhamns första packhushotell som snabbt blev ett vattenhål där både lokalbefolkningen och utländska turister flockades.

Därefter öppnade Hotel Opera i en historisk byggnad från 1869 bakom Det Kongelige Teater (sålt 2015). 1986 tillkom Hotel Christian IV på Dronningens Tværgade samt Grand Hotel på Vesterbrogade (sålt 2017). Fem år senare – 1991 – övertog Arp-Hansen Hotel Group det historiska Phoenix Copenhagen på Bredgade, vars historia går ända tillbaka till 1700-talet.

Phoenix Copenhagen har ett förflutet dels som lantadelns favorithotell, dels som kungafamiljens ”gästflygel” då man gästades av utländska kungligheter. Detta attraktiva lyxhotell är bland annat känt för sin kungliga, romantiska atmosfär och en förnämlig konstsamling från den danska guldåldern.

Från far till söner

Alf Arp-Hansen grundade det som idag ses som en av Danmarks största och mest välrenommerade hotellkedjor. På 1970-talet blev hans söner Henning och Birger Arp-Hansen delägare och efter murarmästarens död 1998 blev de 100 procent ägare av verksamheten. Två år senare invigde Arp-Hansen Hotel Group Copenhagen Strand på Havnegade i ett packhus från 1869, som tidigare inhyst både pappersfabrik och kartongtillverkning. 2003 gick drömmen om ett hotell på Köpenhamns mest prominenta adress, Rådhuspladsen, i uppfyllelse i och med designhotellet The Square. Detta hotell riktar till de gäster som vill bo mitt i staden och föredrar att själva gå på upptäcktsfärd bland stadens många olika matställen framför att äta alla måltider på hotellet, som följdriktigt saknar middagsrestaurang.

Redan nästa år tillkom Imperial Hotel vid Vesterport som nu har helrenoverats i en modern stil, och dessutom försetts med en hel våning Executive-rum med retroestetisk design, inspirerad av den 1950-talsstil som spritts världen över av den populära tv-serien ”Mad Men”.

Fantastiska fantasier

Sommaren 2006 tog Arp-Hansen Hotel Group klivet in i en ny era med sitt första nybygge – Copenhagen Island – ritat av den välkände arkitekten Kim Utzon och byggt på en konstgjord ö i Köpenhamns hamn vid Kalvebod Brygge.

2010 öppnad så närbelägna Tivoli Hotel & Congress Center, som även det har ritats av Kim Utzons skickliga hand och som idag betraktas som hotellgruppens flaggskepp. Ett imponerande och ovanligt byggnadsverk som förmedlar ett arkitektoniskt stringent, men samtidigt även ett böljande och färgrikt uttryck. Hotellet är mycket elegant inrett med lyxiga bekvämligheter som stora pool- och fitnessområden, sviter med imponerande utsikt och läckra gourmetrestauranger, bland annat spektakulära Tivoli View Restaurant på elfte våningen med utsikt över Köpenhamns skyline, Sticks’n’Sushi på tolfte våningen, som serverar läcker sushi och så förstås MASH Penthouse, även denna på tolfte våningen, med stadens mest välsmakande biffar.

Tivoli Hotel & Congress Center har dessutom en rad lyxiga mötes- och konferenslokaler som alla är elegant inredda och försedda med den allra senaste tekniska utrustningen. Sammantaget erbjuds mötesfaciliteter med plats för hela 5 500 gäster. En speciell kongressreception säkerställer att kongress- och mötescentrets planerare lätt och elegant kan guida mötesdeltagarna till en bra start på deras kongress eller möte. Tivoli Hotel & Congress Center tar även extra bra hand om resenärer från Kina och säkerställer trygghet genom skriftlig kommunikation på kinesiska på material och infoskyltar.

Wakeup Copenhagen

Ett prisvärt koncept nu även i Aarhus

Med ett nytänkande och synnerligen prisvänligt koncept för budgethotell etablerade Arp-Hansen Hotel Group 2009 ett helt nytt koncept av lågprishotell.

Wakeup Copenhagen såg dagens ljus först på Carsten Niebuhrs Gade och sedan, 2014, på Borgergade och 2017 för första gången i Aarhus, som granne till Bruun’s Galleri med några få minuters promenad till Aarhus centralstation. I början av 2019 stod så det fjärde Wakeup Copenhagen-hotellet färdigt – återigen i Köpenhamn – i hörnet av Bernstorffsgade och Kalvebod Brygge. På det nya hotellet i Köpenhamn kan gästerna njuta av en frukostrestaurang utöver det vanliga på tionde våningen med 360 graders utsikt över Köpenhamn.

De nya hotellen står för samma höga kvalitet som känns igen från de övriga Wakeup Copenhagen-hotellen och med respekt för Arp-Hansen Hotel Groups filosofi för hotelldrift. Visionen är klar: Gästerna ska få den allra bästa designen, ett centralt läge och låga priser. Medan priserna matchar en 2-stjärnig nivå, får gästerna en 3–4-stjärnig hotellupplevelse. Wakeup Copenhagen-hotellet är och förblir ett läckert och billigt alternativ till privat inkvartering och för dem som annars hade valt att köra hem efter ett besök i "Smilets By".

Steel House Copenhagen

– Köpenhamns nya lyxvandrarhem

Endast ett stenkast från Vesterport Station med utsikt mot sjöarna har Arp-Hansen Hotel Group dessutom öppnat koncernens första vandrarhem – Steel House Copenhagen – designat och inrett som Köpenhamns lyxigaste vandrarhem.

New York-inspirerade Steel House Copenhagen sätter nya standarder för nutidens vandrarhem i städerna med sin råa, industriella och hypermoderna inramning. Det nya vandrarhemmet innehåller bland annat ett läckert loungeområde, kafé, bar, gemensamt kök, gym och pool, som ger gästerna en helt ny upplevelse med betydligt mer komfort och njutning än vad man hittills har sett på ett vandrarhem.

Historiska hotell i förvandling

De senaste par åren har det skett stora förvandlingar på 71 Nyhavn Hotel, Phoenix Copenhagen och Copenhagen Strand.

På 71 Nyhavn Hotel genomgick först det ena av hotellets båda packhus, det röda packhuset, omfattande renoveringar med en speciell blandning av elegant komfort, diskret elegans och ödmjuk respekt för byggnadens 200-åriga historia. Nu har turen kommit till det gula packhuset, som på samma sätt förnyas med stor respekt för hotellets unika historiska särprägel. Det bländande vackra packhushotellet är i dag en äkta pärla i Nyhavn.

Från Nyhavns pärla till romantiska Phoenix Copenhagen på Bredgade. Här renoverades alla rum och Junior-sviter i början av 2017. Hotellets välkända charm har bevarats men samtidigt har rummen fått en mer extravagant look.

Man har lagt vikt vid lyx med eleganta material i ljusa och behagliga färger som förmår binda samman nytt och gammalt – med det bästa från båda världar. Snart kommer även möteslokaler, restaurang, gallerikorridoren och sviter kunna stoltsera med den nya looken. På Copenhagen Strand vid Köpenhamns nya hamnpromenad hittar du nyrenoverade rum i nordisk design inspirerad av ljuset, vattnet och den danska ”hyggen”. All inredning har valts speciellt för att skapa diskret lyx och ge rummet en stilren prägel och extra komfort, och inredningen består bland annat av exklusiva sängar, egen kaffe- och tekokare, värdeförvaring och minibar. På det eleganta strandhotellet kan du låna en solstol på sommaren och njuta av den breda hamnpromenaden framför hotellet. Du kan också ta en löprunda eller promenera längs vattnet vid Amalienborg och Langelinie. Stadens nya 4-stjärniga strandhotell.

Brett urval av centralt belägna hotell i Köpenhamn

71 Nyhavn Hotel

Hotell med diskret elegans och praktfullt läge i Nyhavn i Köpenhamn. I 200 år har Nyhavn 71 varit beläget mellan hamnens vågskvalp och livets gång i Nyhavn.

Gentofte Hotel

Trivsamt och elegant hotell i naturskön miljö.

Copenhagen Island

Elegant designpärla med fantastiskt läge vid vattnet.

Copenhagen Strand

Nordiskt ljus och diskret lyx vid hamnpromenaden.

Imperial Hotel

Tradition möter förnyelse och en internationell atmosfär i hjärtat av Köpenhamn.

Phoenix Copenhagen

Atmosfär och elegans vid Kongens Nytorv.

Steel House Copenhagen

Som gäst på det New York-inspirerade Steel House Copenhagen får du uppleva en helt ny standard när det gäller moderna cityvandrarhem. Här möter du minimalistiska linjer och design i en balanserad fusion av råa element, rustik interiör och mjuka texturer.

Tivoli Hotel & Congress Center

Elegant och spektakulärt hotell med lyxiga faciliteter.

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, nära Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn – nära Kongens Nytorv.

Läs mer

Wakeup Aarhus, Bruuns Gade

Modernt lågprishotell i Aarhus, granne med Bruun’s Galleri och nära centralstationen.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs mer

The Square

Trendigt och stilrent designhotell på Rådhuspladsen.

Covid-19-information och vad du kan förvänta dig när du besöker oss. Läs mer här.