Tivoli inledde sommarsäsongen 2016 med en ny attraktion

Våren 2016 invigde Tivoli den nya attraktionen Fatamorgana. Tivolis nya 3-i-1-attraktion ser till att våghalsarna får hjärtat i halsgropen samtidigt som den erbjuder ett mer makligt tempo för dem som vill ha en mer familjevänlig attraktion.

När öppnar Tivoli? Tivoli öppnar i slutet av februari – och den nya attraktionen invigdes våren 2016.

Ny attraktion på Tivoli – se filmen!

Den 45 meter höga attraktionen är den första i Danmark som har tre attraktioner i en. På den nedersta nivån kan barn från fem år köra roliga miniradiobilar som ser ut som kaniner och schakaler. På den översta nivån är attraktionen delad i två, så att man kan välja mellan en vildare respektive en lugnare version där man kan njuta av utsikten under åkturen. En annorlunda, ny attraktion på Tivoli.


Fatamorgana: Ny attraktion på Tivoli

 

För att få åka den vilda delen av tornet måste man vara minst 140 cm lång, eftersom man slungas runt med hela 2,5 g-krafter. På mellannivån måste man vara minst 120 cm lång. Äntligen en ny attraktion på Tivoli för hela familjen.

När Tivoli öppnar är det många som ser fram emot en härlig sommar på en av Danmarks roligaste nöjesparker. Tivoli är en klar vinnare hos de flesta barnfamiljer, och oavsett ålder får man en rolig dag med glatt humör och härliga upplevelser. Vi såg också fram emot april, när trädgården öppnade för årets sommarsäsong. Funderar du på att kombinera Tivoli med en övernattning på ett fint, familjevänligt hotell i Köpenhamn? Då ska du boka vårt paketerbjudande: Tivoli Hotel All Inclusive, som hälsar er välkomna till det förtrollande Tivoli Hotel och ger er inträde och mycket mer till en av Danmarks roligaste nöjesparker.


<h2/>

Tivoli öppnar i början av februari 2019 – men när stänger Tivoli?

Tivolis år inleds med vintersäsongen som pågår under februari 2019. Därefter kommer sommarsäsongen som invigs i april 2019 och pågår till 22 september 2019. Nästa "säsong" på tur är Halloween som pågår från oktober till november 2019. Årets sista säsong är julsäsongen och den kan du njuta av från november 2019 till januari 2020. Alla fyra säsonger bjuder på något speciellt och magiskt. Julen är en kär tradition för många, och sommaren ger dig en hel palett av häftiga konserter på Tivolis Fredagsrock och Offspring Festival. Halloween är till för alla som älskar det läskiga.

<div/>

Attraktionerna

Kommer du ihåg alla de här attraktionerna? Är någon av dem din favorit? Tivoli har många fler attraktioner, men här är några av de mest kända, plus Tivolis nya attraktion Fatamorgana. 

 • Det gyldne tårn
 • Dæmonen
 • Vertigo
 • Himmelskibet
 • Monsunen
 • Radiobilarna
 • Aquila
 • Ballongyngen
 • Den flyvende kuffert
 • Dyrekarrusellen
 • Fyrtårnet
 • Pandaen
 • Stjernetårnet
 • Ny attraktion på Tivoli: Fatamorgana (och Minimorgana med radiobilar i botten)

Tivolis attraktioner är till för både små och stora, och vi får inte heller glömma Pierrot, som hälsar på barnen och leker med dem. Besök Tivoli under sommarlovet och se fram emot en oförglömlig, rolig och magisk dag med hela familjen.

<div/>

JUBIII – Sommar på Tivoli

Solsken, skratt och sockervadd är några av de saker som många förknippar med ett besök på Tivoli under sommarlovet. En dag på barnens villkor, där lek och skratt står i centrum. Tag med barnen till Tivoli och få en fantastisk dag i den vackra, mysiga trädgården, där ni garanterat får underhållning från start till slut. Om barnen har blivit stora är sommarens Fredagsrock-program helt perfekt. Tivoliträdgården blir en bas för fin stämning, glada människor och musikaliska under. Tivoli-området förvandlas till en slags festivalstämning, där musiken avnjuts i en helt perfekt miljö.
Vi ser fram emot sommaren i Tivoli – gör du?