Tivoli med en ny attraktion – Sommarsäsongen 2016

Våren 2016 öppnade Tivoli den nya attraktionen Fatamorgana. En ny attraktion på Tivoli med tre attraktioner i en, som sätter hjärtat i halsgropen på våghalsarna och samtidigt ger ett lagom tempo för dem som vill ha en mer familjevänlig attraktion.

När öppnar Tivoli? Tivoli öppnar i slutet av mars – och den nya attraktionen invigdes våren 2016.

Ny attraktion på Tivoli – se filmen!

Den 45 meter höga attraktionen är den första i Danmark som har tre attraktioner i en. På den nedersta nivån kan barn från fem år köra roliga miniradiobilar som ser ut som kaniner och schakaler. På den översta nivån är attraktionen delad i två, så att man kan välja mellan en vild respektive en lugnare version där man kan njuta av utsikten under åkturen. En annorlunda, ny attraktion på Tivoli.


Fatamorgana: Ny attraktion på Tivoli

 

För att få åka den vilda delen av tornet måste man vara minst 140 cm lång, eftersom man slungas runt med hela 2,5 g-krafter. På mellannivån måste man vara minst 120 cm lång. Äntligen en ny attraktion på Tivoli för hela familjen.

När Tivoli öppnar är det många som ser fram emot en härlig sommar på en av Danmarks roligaste nöjesparker. Tivoli är en klar vinnare hos de flesta barnfamiljer, och oavsett ålder får man en rolig dag med glatt humör och härliga upplevelser. Vi såg också fram emot april, när trädgården öppnade för årets sommarsäsong. Funderar du på att kombinera Tivoli med en övernattning på ett fint, familjevänligt hotell i Köpenhamn? Då ska du boka vårt paketerbjudande: Tivoli Hotel All Inclusive, som hälsar er välkomna till det förtrollande Tivoli Hotel och ger er inträde och mycket mer till en av Danmarks roligaste nöjesparker.


Tivoli öppnar i slutet av mars 2018 – men när stänger Tivoli?

Tivolis sommarsäsong startar som sagt var i slutet av mars 2018 och fortsätter till och med september 2018. Nästa ”säsong” är halloween, som pågår från oktober till november 2018. Årets sista säsong är julsäsongen, och den kan du se fram emot att uppleva från november till december 2018. Alla tre säsonger bjuder på något speciellt och magiskt. Julen är en tradition för många, och sommaren ger dig en hel palett av häftiga konserter på Tivolis Fredagsrock och Offspring Festival. Halloween är till för alla som älskar det läskiga.

Attraktionerna

Kommer du ihåg alla de här attraktionerna? Är någon av dem din favorit? Tivoli har många fler attraktioner, men här är några av de mest kända, plus Tivolis nya attraktion Fatamorgana: 

 • Det gyldne tårn
 • Dæmonen
 • Vertigo
 • Himmelskibet
 • Monsunen
 • Radiobilerne
 • Aquila
 • Ballongyngen
 • Den flyvende kuffert
 • Dyrekarrusellen
 • Fyrtårnet
 • Pandaen
 • Stjernetårnet
 • Ny attraktion på Tivoli: Fatamorgana (och Minimorgana med radiobilar längst ner)

Tivolis attraktioner är till för både små och stora och vi får inte heller glömma Pierrot som hälsar på barnen och leker med dem. Besök Tivoli under sommarlovet och se fram emot en oförglömlig, rolig och magisk dag med hela familjen.

JUBIII – Sommar på Tivoli

Solsken, skratt och sockervadd är några av de saker som många förknippar med ett besök på Tivoli under sommarlovet. En dag på barnens villkor, där lek och skratt står i centrum. Tag med barnen till Tivoli och få en fantastisk dag i den vackra, mysiga trädgården, där ni garanterat får underhållning från start till slut. Om barnen har blivit stora är sommarens Fredagsrock-program helt perfekt. Tivoliträdgården blir en bas för fin stämning, glada människor och musikaliska under. Tivoli-området förvandlas till en slags festivalstämning, där musiken avnjuts i en helt perfekt miljö.
Vi ser fram emot sommaren i Tivoli – gör du?