Sök vackra vintagefynd i Köpenhamn

I Köpenhamn hittar du några av de finaste och mest välrenommerade vintagebutikerna i Nordeuropa. Vintage i Köpenhamn har blivit till en sevärdhet i sig i staden, i synnerhet om du är svag för gamla kvalitetskläder från de senaste 60 åren. Kläderna är antingen handplockade internationellt eller utvalt från fina kollektioner i Danmark. Några av de äldsta och mest välbekanta butikerna ligger i Latinerkvarteret och på gatan som något vanvördigt kallas för Pisserenden. Hos Carmen och Fantasio på Larsbjørnsstræde kan du hitta nästan allt inom accessorarer och fina kläder. Strax därbortom ligger FN.92 som drivs av Pauli Tvilling, han som genom sin passion för vintagekläder lockar en att göra det lilla extra för att hitta något unikt som passar perfekt för det rätta tillfället. På FN.92 hittar du historiska fynd från de flesta årtionden, så oberoende av om du letar efter kläder till nästa fotosession, temafest eller kompisens bröllop kan du troligen hitta dem här. Köpenhamn är ett verkligt Schlaraffenland när det gäller vintage, retro och second hand och och varenda kvarter har något att bjuda på. De senaste åren har antalet vintagebutiker skjutit i höjden, och många av dem är av bästa kvalitet. Atelier Decor på Rømersgade har drivits av en och samma person i över 30 år – även här känner du av mångkunnigheten och lidelsen för de senaste hundra årens mode. På Silkegade hittar du en av stadens mest exklusiva vintagebutiker Ça Roule Ma Poule. Här finns märken som Chloé, Yves Saint Laurent, Dior om du kanske är på jakt efter någon av de äldre modellerna.

Ta en paus från vintagejakten

Efter en lång dags jakt på nya vintagefynd kan du avnjuta kaffe och kaka på Danmarks äldsta konditori, La Glace på Skoubogade 3, som inte ligger mer än ett stenkast från Pisserenden. Det finns dessutom många härliga restauranger både i det gamla latinerkvarteret och i området omkring Kongens Nytorv. Om du gärna vill skämma bort dig själv en smula kanske du ska prova på en läcker biff på MASH på Bredgade eller Umami på Store Kongensgade, som är en lyckad fusion mellan det franska och japanska köket.

Övernatta med Arp-Hansen i centrum

Avsluta dagen med en övernattning på ett av Arp-Hansen Hotel Groups sköna hotell i centrum och njut av att få kliva upp på morgonen i en vacker stad där du befinner dig nära inpå både sevärdheter, shoppingmöjligheter och mysiga restauranger. Boka ditt hotell redan i dag och börja se fram emot din vistelse i Köpenhamn, den stad som borde hamna främst i topplistan över städer med de bästa vintagefynden.