Vesterbro – ett kvarter med råhet, charm och idérikedom.

Undersök ditt favoritkvarter och andas in den ytterst speciella atmosfär och stämning som områdets sevärdheter har att bjuda på. Vesterbro gränsar till Sydhavnen, Valby, Frederiksberg och Köpenhamn K, områden som alla bidragit – och ännu bidrar – till Vesterbros utveckling.

Sevärdheter på Vesterbro i närheten av ditt hotell

Vesterbro är en märklig blandning av ungdom, barnfamiljer och ett levande kulturliv. Kødbyen ligger alldeles i närheten av Halmtorvet, och där hittar du ett antal envisa gallerier, läckra restauranger och coola nattklubbar i de gamla slakthusen. I närheten finns Øksnehallen, där man ofta anordnar olika kulturella arrangemang. Härifrån kan du välja en av de smågator som löper mellan Halmtorvet och Istedgade och gå till vänster på Istedgade mot Enghave Plads. Hela vägen nedåt längs Istedgade bjuder på fina shoppingmöjligheter där du kan välja mellan kända märken och en mer personlig design. I utkanten av Vesterbro ligger en liten stad i staden: Humlebyen. Detta är en samling gamla hypotekskassehus från det numera framlidna rederiet B & W, och som byggdes åt deras arbetare 1884-95. Ganska nära inpå finns de gamla Carlsberg-husen, alldeles på gränsen till Valby. Spillestedet Vega ligger i närheten av Enghave Plads – och här ska du för övrigt lägga märke till porten till vänster om entrén till Vega. Den porten leder in till Basement, som mycket väl kan tänkas ha något arrangemang som du vill spana in. På Vesterbro hittar du också Nordens största biograf, Imperial, som ofta visar de stora aktuella actionfilmerna. På Vesterbro har du dessutom möjlighet att se de lite smalare filmerna som är svåra att hitta någon annanstans. Prova till exempel på ett besök på biografen Vester Vov Vov. Nära Vester Vov Vov hittar du Köpenhamns stadsmuseum där du kan få veta det mesta om stadens historia. Allt detta och mycket annat kan du uppleva på Vesterbro.

Övernatta nära inpå sevärdheterna med Arp-Hansen Hotel Group.

Efter en lång dag på stan och en slitsam jakt på upplevelser och sevärdheter förtjänar du en övernattning på ett av Arp-Hansen Hotel Groups sköna hotell. Wakeup Copenhagen, Copenhagen Island och Tivoli Hotel ligger samtliga på Vesterbro, intill Kalvebod Brygge. Du kan dessutom välja att övernatta på Imperial Hotel eller The Square, som alla ligger i närheten av centralstationen och Tivoli. Så om Vesterbro nu är ett av dina favoritställen i staden, då har du verkligen möjlighet att boka in dig på ett hotell som passar precis för dina behov.