Tivoli Köpenhamn – en sevärdhet att minnas

Tivoli är Danmarks mest besökta turistattraktion, och många köpenhamnsbor väljer att skaffa sig årskort till nöjesparken. Tivoli har över 25 fasta åkattraktioner, och därutöver finns alla de säsongsbetonade arrangemang och nöjen som Tivoli anordnar. Nöjesparken mitt i staden har öppet från mitten av april till slutet av september. Du kan dessutom besöka Tivoli då skolorna har höstlov, under halloween-firandet och jul på Tivoli, som pågår mellan mitten av november till 30 december. (Stängt den 24 och 25 december.) Se även Tivolis webbplats för mer information.

Tivolis historia

Tivoli blev grundades 1843 av Georg Carstensen – en av den tidens mest ihärdiga entreprenörer. Tivoli var dock det projekt som lyckades honom bäst. Han var väldigt berest och han tillbringade en stor del av sin barndom i Främre Orienten. Med inspiration från just Främre Orienten, Londons Vauxhall och de stora banketter som ordnades för prenumeranterna på hans två litterära/konstnärliga tidskrifter ansökte han om tillstånd från Kristian VIII om att få uppföra en nöjespark. Han motiverade sin ansökan med att då folket hade roligt, då brydde de sig föga om politiken. De första bodarna, paviljongerna och restaurangerna ritade han själv. Inga av dessa finns tyvärr kvar.

Övernatta i äventyrlig miljö på Tivoli Hotel

Arp-Hansen Hotel Group har byggt det nya, extravaganta Tivoli Hotel, ett temahotell med inspiration från Tivoli. Hotellet är det givna valet för familjen som gärna vill bo centralt med promenadavstånd till Tivoli och Rådhuspladsen. Samtidig får ni en helt unik upplevelse med mysiga rum som tilltalar alla med barnasinnet kvar. Vi erbjuder alla våra gäster en entrébiljett till Tivoli per vistelse under den tid då Tivoli har öppet. Boka ditt boende här och se fram emot en trevlig semester i Köpenhamn.