Besök några av Köpenhamns klassiska sevärdheter

Köpenhamn är en storstad med många olika stadsdelar och sevärdheter, men besöker du staden för allra första gången, eller kanske bara hinner stanna några få dagar, då kan det vara en god idé att ta vägen förbi några av Köpenhamns mest välbekanta kännetecken. Läs mer om några av Köpenhamns mest välbekanta sevärdheter här på sidan.

Shopping på Strøget

I Köpenhamn finns en av Europas längsta gågator, Strøget. Alla köpenhamnsbor känner väl till den gågata som löper genom hela Köpenhamns innerstad från Rådhuspladsen till Kongens Nytorv. Strøget består egentligen av flera gator som sitter ihop och bildar en enda lång gågata. Strøget är känt för sina många butiker, i synnerhet kläd- och skobutiker som det finns många av, och de stora varuhusen Illum och Magasin ligger också här. För en lite mer speciell shoppingupplevelse kan det vara idé att vika av en smula från Strøget – t.ex. mot kvarteret Pisserenden som ligger ca 10 minuters promenad från Højbro Plads (mitt på Strøget). I Pisserenden hittar du bl.a. vintagebutiker, musikaffärer, gallerier och butiker med kläddesigners i början av karriären.

Se staden från tornets topp

Gillar du att se saker ur fågelperspektiv? I Köpenhamn finns flera torn som erbjuder fin utsikt över vår vackra stad. Det klassiska valet är ju Rundetårn som ligger på Strøget och är ett av Köpenhamns främsta kännetecken. Tornet byggdes omkring 1640 på order från Kristian IV och dess ursprungliga uppgift var att fungera som ett astronomiskt observatorium. Numera används tornet i huvudsak som utsiktspunkt, i och med att tornets utsiktsplattform är ca Med sina 35 meter över markytan ger tornet en bra utsikt över Köpenhamn. Ett annat torn som också har en stilig stadsutsikt att bjuda på är Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Kyrkan är berömd för sin smäckra spiralformade spira vars ungefär 400 steg för dig högt upp över Köpenhamns tinnar och tak.

Bo nära invid Köpenhamns sevärdheter

Arp-Hansen Hotel Group kan erbjuda övernattning på några av Köpenhamns bästa hotell med suveränt bra lägen. Våra tiohotell i centrala Köpenhamn ligger alla nära stadens knutpunkter – Rådhuspladsen och Kongens Nytorv, så att du kan befinna dig nära inpå stadens alla sevärdheter. Boka rum på ett av Arp-Hansens hotell direkt online här på sidan och börja se fram mot din vistelse i Köpenhamn.