Østerbro – den gröna stadsdelen

Fælledparken, Østre Anlæg och Kastellet är bara några av Østerbros gröna andningshål. Du kan ta en promenad vid Kastellet som är ett av försvarets historiska byggnadsverk, och en av de bäst bevarade fästningsanläggningarna i norra Europa. Går du längs vattnet på yttersidan av Kastellet kommer du så småningom till Langelinie, och det är här du hittar Den Lille Havfrue. Det är också här de stora kryssningsfartygen ligger. Ta en promenad i Østerbros grönområden och ta en titt på sevärdheterna längs vägen.

Sevärdheter på Østerbro

Statens Museum for Kunst ligger i samma hörna som Østre Anlæg, alldeles på gränsen mellan city och Østerbro. Muséet är alltid en upplevelse värd ett besök, både på den fasta utställningen och vandringsutställningar. Är du sugen på fler muséer finns också Den Hirschsprungske samling alldeles mitt emot Østre Anlæg. Østerbro är Köpenhamns överklassområde, och det är också här du hittar många av de utländska ambassaderna. Fælledparken är stadens största park, och varje år anordnas här både karneval, opera i det gröna och mycket annat. Är du fotbollsentusiast vet du säkert redan att Parken, där det danska landslaget spelar sina landskamper, ligger i utkanten av Fælledparken. På Østerbrogade och Nordre Frihavnsgade hittar du mängder av shoppingmöjligheter. Avsluta kvällen med en teaterföreställning på Østre Gasværk och ta en matbit på någon av stadsdelens exklusiva restauranger.

Övernatta nära inpå sevärdigheterna med Arp-Hansen Hotel Group.

Arp-Hansen Hotel Group erbjuder bekväma övernattningsmöjligheter efter en lång dag i staden fylld av upplevelser och sevärdheter. I närheten av Østerbro kan du välja mellan Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel och Copenhagen Strand.