Köpenhamn – där gammalt och nytt möts

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och har ca 1 miljon invånare. Staden vibrerar av skandinavisk storstadsanda, och tempot är högt. I staden finns dock också ett stort antal gröna oaser som till exempel Kongens Have eller Østre Anlæg som fungerar som fridfulla andningshål. Köpenhamn är numera en blandning av spännande, modern arkitektur och äldre klenoder som exempelvis, som Kristian IV lät uppföra på 1600-talet. I Köpenhamn är det möjligt att på en och samma gång uppleva både charmen hos de gamla smala, stenbelagda gränderna och ny, hypermodern arkitektur – något som bidrar till att göra staden ytterst dynamisk och intressant. Bo på ett av våra centralt belägna hotell och utforska det vackra och spännande Köpenhamn och alla dess sevärdheter!

Köpenhamns olika stadsdelar

Köpenhamn består av många olika stadsdelar, var och en med sin egen karaktär. Nørrebro och Vesterbro är de coolaste stadsdelarna där du hittar mängder av moderna designbutiker, trendiga caféer och barer. Østerbro och Frederiksberg är vackra och lummiga stadsdelar där du hittar många trevliga restauranger. Christianshavn är nostalgiskt och romantiskt med sina gamla korsvirkeshus, kullerstensgator och kanaler som löper genom staden. Innerstaden är Köpenhamns äldsta kärna, och det är också här de mest berömda sevärdheterna finns.

Sevärdheter i Köpenhamn

En av Köpenhamn mest berömda sevärdheter är Amalienborg, den danska kungafamiljens residens och en av Danmarks mest kända byggnader. Slottsgården är öppen för alla, och varje dag kl. 12 kan man se när Den Kongelige Livgarde genomför sitt vaktombyte. Från Amalienborg har man utsikt över hamnen, Marmorkirken och det nya operahuset med design av Henning Larsen. En annan av Köpenhamns klassiska sevärdheter är Rundetårn – ursprungligen ett observatorium som byggdes av Kristian IV 1642. I dag är tornet öppet för allmänheten och erbjuder en vacker utsikt över Köpenhamn. Rundetårn ligger mitt på Strøget – Köpenhamns största shoppinggata som är fullproppad av butiker som har det mesta till de flesta.