Sevärdheter i Köpenhamns centrum

Köpenhamn är en öppen stad med många sidor där du har möjlighet att hitta nyheter hela året om och hela tiden se en stad som är i rörelse. Oberoende av vilken stadsdel du befinner dig i finns alltid endera vatten eller grönområden i närheten där du kan möta stadsborna som gärna söker sig dit. Större delen av året utnyttjas de öppna ytorna till allehanda, vitt skilda evenemang – exempelvis skridskolopp, gourmetmarknad och konserter. Köpenhamn K har helt enkelt allt, och sevärdheterna avlöser varandra som på ett pärlband.

Det historiska Köpenhamn K

Köpenhamn K är stadens hjärta. Gå på upptäcktsfärd i stadens historia och följ med på någon av de gåshudsframkallande stadsvandringar med spännande historier om svunna tider i Köpenhamn. Vandringen leder dig runt till många sevärdheter i Köpenhamns centrum, bland dem några av de äldsta gränderna i gamla Köpenhamn som i folkmun kallas för Pisserenden på grund av att de inte förrän ganska sent anslöts till det allmänna avloppet. Pistolstræde, som fått sitt namn eftersom den liknar en pistol, är en av de få verkligt gamla smala gränder som fortfarande finns kvar. Området runt Nyhavn erbjuder också en mängd berättelser från en tid då löskekvinnor och köpmän satte sin prägel på kvarteren. Här kan du få höra om både moderna och historiska personligheter som har rört sig och levt inom området, både på gott och ont. Søren Kierkegaard gick t.ex. i skolan på Borgerdydskolen i Köpenhamns city mellan 1921-1930. Köpenhamn K upplever man i de flesta fall bäst till fots så att du hinner med att vända upp blicken för att titta på alla de vackra husen. Kristian IV har satt sin prägel på vissa av stadens allra äldsta byggnader som t.ex. Børsen, Rosenborgs slott och Rundetårn. Han ville göra Köpenhamn till handelscentrum, och ansåg därför att ett börshus var fullständigt nödvändigt. Man började bygga börsen redan 1618, men den nådde inte sitt nuvarande utseende förrän 1883. Du kan också höra berättelser om staden från vattnet där engagerade guider berättar om staden alltmedan ni far omkring på en kanalfärd, som i de allra flesta fall inleds i Nyhavn. Luta dig tillbaka, slappna av tillsammans med dina vänner och ta kanske med en liten matsäck att avnjuta medan du hämtar frisk luft och upplever stadens sevärdheter från en lite annorlunda vinkel. Avsluta dagen genom att besöka en av de många trevliga och smakfulla restaurangerna i stadskärnan.

Övernattning i Köpenhamn K. där sevärdheterna finns

Arp-Hansen Hotel Group har några avstadens vackraste hotell. Flera av dem ligger väldigt centralt placerade runt Kongens Nytorv. Skäm bort er själva med övernattning i vacker miljö och boka ett hotell i närheten av sevärdheterna i innerstaden.