Bo i en vacker och fridsam miljö alldeles i närheten av Köpenhamn

På Gentofte Hotel bor man i vackra hus i ett lugnt kvarter. Hotellet ligger ca 8 km norr om Köpenhamn, och det finns goda buss- och tågförbindelser in till centrum. Trots att det är mindre än en mil till Köpenhamns stadskärna ligger Gentofte i en vacker, lantlig miljö med både skog och strand nära intill.

Den härliga Dyrehave och nöjesparken Bakken ligger bara 10 minuters körning från hotellet och är en självklar plats att besöka. Ta också en promenad i den gamla vackra Dyrehave och avsluta med ett besök på Bakken – världens äldsta nöjespark som har öppet hela somrarna.

Ta en tur på Bakken

Bakken är världens äldsta nöjespark, och är utan tvivel en fullträff att besöka för både barn och vuxna. Bakken har över 30 åkattraktioner och här finns något för alla – både för de verkliga våghalsarna och för de riktigt små. Bakken inrymmer också mängder av spelattraktioner, spelhallar och restauranger.

Bakken ligger i den härliga skogen Dyrehaven i Klampenborg, och om man har tur kan man lyckas få se några av skogens hjortar. Dyrehaven är ett älskat utflyktsmål för många köpenhamnsbor eftersom det här inte råder någon brist på varken frisk luft eller vackra gamla träd.

I Dyrehaven finns också Peter Lieps Hus – en välkänd restaurang döpt efter Dyrehavens förste skarpskytt. Under hösten är varm choklad hos Peter Lieps alldeles särskilt populär, man kan nog faktiskt säga att den drar fullt hus.

Bo på det vackra Gentofte Hotel

Gentofte Hotel ligger i en huslänga som totalrenoverades 2008 och nu framstår som otroligt modern och inbjudande. Hotellet har 98 rum, alla med en ljus och vacker inredning.

Genom att bo på Gentofte Hotel får man det bästa från två världar, såväl fridfull omgivning med skog och strand som kort avstånd till Köpenhamns pulserande centrum.

Boka rum på Gentofte Hotel i dag, och njut av en härlig semester strax norr om Köpenhamn.