Christianshavn – Kreativitet och gastronomiska pärlor i en historisk stadsdel

Christianshavn grundades 1619 av Kristian IV med inspiration och hjälp från holländska arkitekter. Stadsdelen börjar vid Knippelsbro och avgränsas av kanalbankarna. Många av de handels- och hantverkarhus som ligger längs kajen är byggda i holländsk stil, vilket gjorde det enklare att hantera godset. Dessa hus längs kanalen ger Christianshavn en ytterst historisk atmosfär och lockar en hel del människor som vill avnjuta den, särskilt under varma sommarkvällar.

Sevärdheter i Christianshavn

Christianshavn var tidigare en arbetarstadsdel, men präglas idag framför allt av kreativa eldsjälar, barnfamiljer, företagare och knepiga existenser. Stadsdelen är i synnerhet bekant för Fristaden Christiania – en av landets mest besökta sevärdheter. Du kan ta en promenad genom Christiania och på kanalbankarna runt omkring. Här finns både muraler och skulpturer, och varje hus har sin egen historia och helt unika utseende. Fortsätter du längre ut längs Prinsessegade mot Holmen möter du Köpenhamns konstnärliga utbildningsinstitut som ligger här, sida vid sida. På Holmen hittar du också ett antal fina gamla packhus, baracker och kanonbåthus. En annan sevärdhet i Christianshavn är Vor Frelser Kirke från 1696. Kyrkan stiger högt över stadens tak med sitt berömda torn och den gyllene spiran. Ta för all del en tur upp i tornet och njut av utsikten över staden. Tornets utsida är öppet för allmänheten från april till oktober. Utöver Christianshavns vackra historiska sevärdheter kan denna stadsdel också erbjuda gastronomi i hög klass. Här finns exempelvis den läckra italienska restaurangen Era Ora och den ytterst populära innovativa restaurangen Noma. Avsluta eventuellt kvällen på Bådudlejningens restaurang och café, där du kan sitta och betrakta livet på kanalen eller något av stadsdelens lokala värdshus.

Övernatta i skön miljö med Arp-Hansen Hotel Group

Efter en lång dag fylld med promenader och upplevelser kan du skämma bort dig själv och din medresenär med en vidunderlig övernattning på ett av Arp-Hansen Hotel Groups sköna hotell i närheten av Christianshavn. Här rekommenderar vi hotellen i närheten av Kongens Nytorv.