Sankt Hans-bål – Vår fem i topp-lista i Köpenhamn (2018)

Vädret har en del att säga till om den här kvällen, och vissa föredrar att titta på båltändningen på skärmen därhemma. Men för dig som gärna vill ut bland människor och mysa med sång, tal och röken från bålet den 23 juni 2019, har vi skapat en fem i topp-lista över de bästa Sankt Hans-bålen i Köpenhamn som du absolut inte får missa:

  • Frederiksberg Have/Sønderparken
  • Amager Strand
  • Kildevældsparken på Østerbro
  • Kayak Bar
  • Nöjesparken Tivoli

Sankt Hans-bål i Frederiksberg have

Varje år tänds ett Sankt Hans-bål i Frederiksberg have. I år firas Sankt Hans med underhållning för barnen från kl. 16, då det bland annat bjuds på Mek Peks Åh Abe-show. Från kl. 18.00 får du uppleva olika musikinslag. Kvällen är alltså för både barn och vuxna. 

Kl. 21.40 tänds bålet, och då är det dags att sjunga den fina midsommarvisan. Det är gratis inträde och kvällen slutar omkring kl. 23.00. 

Adress: Frederiksberg Runddel 3 E, 2000 Frederiksberg


Sankt Hans-bål på Amager Strand

På Amager Strand är upplevelsen lite annorlunda jämfört med många andra ställen. Här tänds en hel massa Sankt Hans-bål, både stora och små, som du kan njuta av i vackra miljöer vid vattnet. Här går det faktiskt att gå från bål till bål, och du kan bland annat besöka Socialdemokraternes bål och många andras. Kvällen bjuder också på musikinslag från några av Amagers kulturinstitutioner.

Kom och njut av stämningen tillsammans med de många som traditionsenligt kommer för en kväll i skenet från de många Sankt Hans-bålen.

Adress: Amager Strand, 2300 Köpenhamn S


Sankt Hans-bål i Kildevældsparken

Østerbro bjuder in till Sankt Hans i Kildevældsparken, där du kan vara med på en mysig kväll med barnaktiviteter och musik. Mellan kl. 17.00–21.00 kan barnen delta i olika barnaktiviteter, och du kan köpa ett aktivitetsarmband för 25 DKK. Under samma tid får du uppleva musikunderhållning och kl. 19.15 kliver årets båltalare Pernille Rosenkrantz-Theil upp på scenen. 

Adress: Vognmandsmarken, 2100 Köpenhamn

*med reservation för eventuella ändringar


Sankt Hans-bål på Kayak Bar

För dig som bor i centrala Köpenhamn, eller som funderar på att uppleva stadens mitt denna kväll rekommenderar vi Kayak Bar som en mysig och speciell bas för Sankt Hans. Här sitter du på en flytande strand precis vid kanalerna mellan strandstolar, palmer och musik. Årets Sankt Hans-bål tänds kl. 20.00, då häxan bränns och Manu Sareen håller tal.

Det är gratis inträde och redan från kl. 17.00 kan du vara med och skapa en härlig stämning med grill och musik. Sankt Hans-bålet kommer att ligga mitt i kanalen så att alla kan se lågorna och häxan som flyger iväg. Gå på midsommarfest på Kayak Bar om du gillar kombinationen strand och stad!

Adress: Kayak Bar, Børskaj 12, 1221 Köpenhamn

*se eventuella ändringar på Kayak Bars egen hemsida


Sankt Hans-bål på Tivoli

Har du någonsin upplevt Sankt Hans på Tivoli? Om inte har du verkligen något att se fram emot. Midsommarfesten bjuder på sång, musik och Sankt Hans-bål som tänds på Tivolisjön. Köpenhamns Drengekor sjunger med Den Danske Strygekvartet i Koncertsalen kl. 19.30, och så finns här ett stort urval av restauranger som du kan avnjuta årets Sankt Hans-meny på. 

Adress: Vesterbrogade 3, 1630 Köpenhamn


Vi tar hand om övernattningen

När festen är över och trötta fötter behöver vila, har vi sängen för dig på något av våra många hotell i centrala Köpenhamn. 

I området runt Rådhuspladsen hittar du vårt eleganta Imperial Hotel och The Square, vårt läckra designhotell med adress på själva Rådhuspladsen. 

Vid området runt storslagna Kongens Nytorv hittar du både exklusiva Phoenix Copenhagen, nyrenoverade 71 Nyhavn Hotel och, sist men inte minst, strandhotellet Copenhagen Strand som bjuder på en exklusiv utsikt över vattnet och snyggt inredda och nyrenoverade rum.

På andra sidan om Köpenhamns centralstation, på Kalvebod Brygge, hittar du vårt spektakulära temahotell Tivoli Hotel & Congress Center samt den unika 4-stjärniga designskatten Copenhagen Island. Här får du en fantastisk hotellvistelse i Köpenhamn, nära Kødbyen, Tivoli, Köpenhamns kanaler och shoppingcentrumet Fisketorvet.


Vi önskar dig en riktigt glad (och torr) Sankt Hans!