Hotel vid Nyhavn

När du reser till Köpenhamn är det viktigt att hitta ett trevligt hotell med bra läge. För varför ska du bo i förorten när du har möjlighet att bo mitt i hjärtat av Köpenhamn?

Nyhavn är en av Köpenhamns mest charmerande stadsdelar, och om du bor på Arp-Hansen Hotel Groups stämningsfulla hotell 71 Nyhavn Hotel får du ut maximalt av din semester och dessutom möjlighet att uppleva det historiska Köpenhamn från dess bästa sida.

Se Köpenhamn från vattnet

Köpenhamn är en kuststad, och det är självklart att även skåda staden från vattnet när vädret så medger. Åk på en kanalrundtur och upplev det vackra Köpenhamn från vattnet. Båtarna avgår från Nyhavn och åker längs kanalerna förbi några av stadens mest kända sevärdheter som exempelvis Operaen, Den lille Havfrue och Den Sorte Diamant.

Du kan också välja att ta en av Movias vattenbussar; det kostar lika mycket som en vanlig bussbiljett och vattenbussarna stannar på många platser runt omkring i Köpenhamn och på Amager, och du kan kliva av och på efter behag.

Bo på ett stämningsfyllt hotell med fantastiskt läge

Nyhavn har under många år varit en av Köpenhamns knutpunkter. Förr om åren var hamnen fylld av packhus där godset som fraktats hem på segelfartyg från fjärran länder förvarades.

Te, kryddor och mycket annat importerades från Indien och Asien och transporterades hem till Danmark på stora fartyg. När fartygen nådde Köpenhamns hamn, Nyhavn, tömdes de på sin dyrbara last och gav sig återigen ut på nya handelsresor. Godset förvarades i stora packhus längs kajen, och ett antal av dessa packhus har bevarats för att Nyhavns historiska betydelse ska kunna hållas i minnet.

71 Nyhavn Hotel ger dig en unik möjlighet att uppleva just ett av dessa historiska packhus. Hotellet ligger nämligen i två gamla packhus som varsamt restaurerats för att bevara atmosfären. Hotellet har ännu de ursprungliga gamla bjälkarna i furu. Känn historiens vingslag på 71 Nyhavn Hotel som samtidigt har ett av Köpenhamns bästa och mest centrala lägen.