Prisvärd minisemester i Köpenhamn

Du kan definitivt uppleva Köpenhamn även på en ganska liten reskassa. Många av stadens kulturevenemang är billiga, och somliga till och med gratis, så låt inte en mager reskassa hindra dig från att åka på en minisemester till Danmarks huvudstad.

Det finns dessutom mycket pengar att spara om du investerar i ett ”citycard” (cOPENhagen Card) som ger rabatt på transport och restauranger samt gratis inträde till 65 muséer och sevärdheter.

Billiga eller gratis kulturevenemang

Många av muséerna i Köpenhamn har gratis inträde en dag i veckan – på de flesta är det på onsdagar. Dessutom är det gratis entré på stadens alla konstgallerier.

Från och med april till september arrangerar Tivoli fredagsrock på Plænen – för bara de 85 kronor som entrébiljetten kostar kan du lyssna på konsert under bar himmel.

Ett annat somrigt kulturevenemang är Zulu Bio, som är ett fantastiskt sätt att njuta av storstadslivet på tillsammans med kompisarna eller hjärtevännen på minisemester. Under sensommaren visar TV2 Zulu film utomhus på stadens torg eller parker.

Vintertid kan du hyra ett par skridskor och ge dig ut på hal is framför Det Kongelige Teater.

När det gäller shopping går det också att hitta billigare alternativ till Strøget – Köpenhamn har en mängd olika loppmarknader på olika ställen i staden. De flesta är dock bara öppna under perioden april till augusti.

Under sommarmånaderna kan du fara runt på de berömda stadscyklarna som finns uppställda runt omkring i centrala staden – allt du behöver komma ihåg är att ha några mynt i fickan till cykeln.

Gratisevenemang för barn

Har du tagit barnen med dig på en minisemester kan du gå gratis på bio på Cinemateket, som varje torsdag, fredag och lördag visar gratis barnfilm och varannan söndag gratis familjefilm.

Under Jazzfestivalen i juli hittar du mängder av gratis musikevenemang med jazz för barn runt om i staden.

Dessutom visas barnteater i Kongens Have till stor glädje för de små.

På Amager finns ”bonderen”, ett minizoo med bl.a. kossor, grisar, hästar och getter, och här kan man också spela minigolf. Ett trevligt ställe att ta med barnen till.

Kvalitetsövernattning till lågpris hos Hotel Wakeup Copenhagen

På din minisemester till Köpenhamn kan du övernatta billigt på det superläckra designhotellet Wakeup Copenhagen. Hotellet ligger centralt med härlig utsikt över kanalen vid Kalvebod Brygge. Läs mer om hotellet