Minisemester i Köpenhamn

Upplev Danmarks spännande huvudstad Köpenhamn i full blom! Köpenhamn lämpar sig väl för en romantisk minisemester eller en minisemester för hela familjen. Staden har massor av spännande sevärdheter att erbjuda, och är dessutom av alldeles lagom storlek som gör att man hinner mycket under bara en helg.

Köpenhamn är vacker under sommaren, men även runt jul finns massor att uppleva. Sommaren bjuder på mängder av utomhusaktiviteter och kulturella upplevelser som till exempel jazz- och hamnfestivalerna. Under julperioden är staden vackert upplyst och det finns flera skridskobanor runt om i staden.

Minisemester med barn

Köpenhamn erbjuder mängder av upplevelser för både barn och vuxna. Spenderar ni en helg i Köpenhamn med barnen kan ni till exempel besöka Tivoli – Köpenhamns stora nöjespark som passar både stora och små.

Danmarks akvarium, Planetariet och Experimentarium i Hellerup är också fina tips på roliga upplevelser för både stora och små.

Romantisk minisemester

Köpenhamn är en vacker och dynamisk stad full av arkitektur, caféer, muséer och en alldeles särskild stämning som kombinerar det hetsiga storstadslivet med atmosfären från det gamla Köpenhamn.

Staden upplevs bäst till fots, och i synnerhet området kring Nyhavn och Frederiksstaden är ytterst romantiskt. Bo på ett av våra romantiska och centralt belägna hotell och upplev allt som Köpenhamn har att erbjuda från första parkett.

Njut av en kopp kaffe på ett av stadens mysiga caféer, promenera längs kanalbankarna eller åk ut till Dyrehaven strax norr om Köpenhamn. Köpenhamn är den perfekta platsen för en romantisk minisemester!