Musikalisk minisemester i Köpenhamn

Varje år ordnas otaliga musikevenemang, festivaler och konserter i Köpenhamn och i stort sett alla musikgenrer finns representerade. Så oberoende av när du behöver få lite inspiration och uppleva en härlig konsert är Köpenhamn det perfekt valet för en musikalisk minisemester.

Lyssna bland annat på Jazzfestivalen som breder ut sig över hela staden, både inom- och utomhus, i början av sommaren, opera i det fria under en skön sensommarkväll, den elektroniska musikfestivalen Strøm eller Womex, världsmusikfestivalen som går av stapeln i slutet av oktober och fyller varenda litet hörn i centrala staden med musik.

Alla dessa musikevenemang, och många fler därtill, fyller staden med stämning och din kropp med ljud, rytm och livsglädje.

Spelplatser i huvudstaden

Utöver de många fantastiska musikarrangemangen bjuder staden också på ett otal musikscener, både stora och små. Några av de större och mest välbekanta är Vega, Loppen och Jazzhouse, som primärt fokuserar på jazz och rock.

Om du är inne på klassiskt är DR:s konserthus och operan de främsta konsertarenorna. Bäggedera är för övrigt två av Köpenhamns främsta arkitektoniska pärlor – observera i synnerhet interiören.

Dessutom finns många mindre konsertlokaler som du kan läsa mer om på Köpenhamns egen webbplats. Låt dig inspireras att gå på upptäcktsfärd i det Köpenhamnska musiklivet och njut av en delikat måltid på någon av stadens mysiga restauranger medan du passar på att ta en paus.

Vila öronen och skäm bort din kropp med en trevlig övernattning

Tack vare Arp-Hansen Hotel Groups hotellutbud kan du övernatta i närheten av de flesta konsertscener och hålla dig nära intill ställen där det händer – musikaliskt.