Kulturnatten i Köpenhamn

Den 11 oktober 2019 är det dags för årets Kulturnatt i Köpenhamn!

Den 11 oktober 2019 börjar höstlovet för danska skolbarn och då är det dags för den största återkommande endagshändelsen i Köpenhamn. Kulturnatten är en kväll fylld av festligheter, och arrangemanget har i snart tjugo år varit en av Köpenhamns mest omtyckta och välbesökta kulturhändelser.

<div/>

Gå på stadsfest på den årliga kulturnatten i Köpenhamn

Staden är fullspäckad med spännande evenemang, härlig stämning och myllrande stadsliv när dörrarna öppnas till mer än 250 teatrar, museer, kyrkor, parker och platser, bibliotek och ministerier. Varje år kan du se fram emot roliga, annorlunda och häftiga arrangemang, som tillsammans visar hur Köpenhamn förmår att skapa ett brett spann när kulturlivets sidor får skina igenom under kulturnatten.

Kulturnatten i Köpenhamn är en stor upplevelse för många barnfamiljer, som med den här kvällen firar starten på höstlovet. Stadens härliga kulturliv smälter samman och förenas i inspiration och glädje som vi alla kan njuta av. Få upplevelser utöver det vanliga och var med när årets kulturnatt i Köpenhamn går av stapeln.

 

Var i Köpenhamn kan jag uppleva kulturnatten?

Kort sagt är det kulturnatt i hela Köpenhamn. Från innerstaden till Valby, Frederiksberg, Østerbro, Vesterbro, Nørrebro, Islands Brygge, Amagerbro och Christianshavn. Arrangemanget är till för både barn och vuxna, och med ett Kulturpas kan du resa fritt med metro, bussar och tåg under kulturnatten. Kulturpas för barn under tolv är gratis.

Det fina med Köpenhamn är att du också kan cykla mellan aktiviteterna, och på så sätt hinna uppleva en massa olika kulturevenemang innan kvällen är över. Om du planerar din kväll i förväg kan du få skräddarsydda upplevelser helt efter egen smak.

Program för kulturnatten i Köpenhamn

Programmet för kulturnatten i Köpenhamn kan som alltid köpas i en tryckt version, så att du kan ha det med dig och hålla koll på vad som händer timme för timme. 2015 års program bjöd på ett hav av olika möjligheter, till exempel en kanalrundtur, Kids News, kreativa verkstäder, reseföredrag, grönländsk körsång, utställningar, rundvisningar, trumsång, känselverkstad, trollkarlsskola, ljusmässa, konserter, midnattsgudstjänst, och så kunde du få din bild på en filmaffisch – bland mycket annat.

Följ med på kulturnattens egen hemsida när de är färdiga med årets program.

Boka en övernattning på ett av våra hotell i Köpenhamn i samband med kulturnatten och skippa hemfärden på natten.