Arp-Hansen Hotel Group

STYRKAN LIGGER I OLIKHETERNA

Unika hotell med charm och stil i centrala Köpenhamn. Detta är vad hotellkedjan Arp-Hansen Hotel Group har stått för i över 50 år. Vår strategi är tydlig och klar: Det handlar om att vårda den individuella särprägeln hos varje enskilt hotell.

Våra charmiga hotell har unika, designorienterade inredningar och alla ligger på de bästa adresserna. Och till skillnad från andra hotellkedjor följer vi inte det vanliga receptet för hotellkedjor, där en enhetlig utformning av hotellen världen över ger synergifördelar.

Vi har valt att gå helt motsatt väg och har med medvetet valt bort en strömlinjeformning av hotellbeståndet och istället satsat på att odla olikheterna. Hos Arp-Hansen Hotel Group vårdar vi de unika särdragen hos varje enskild hotellbyggnad, något som också omfattar den omgivande miljön där man låter historien träda fram i inredningen.

En originell övernattning

Individuella och originella hotell är något som i allt högre grad efterfrågas av dagens moderna och individualistiska konsumenter som inte alls vill sorteras in i förutbestämda fack utan vill kunna framhäva sin personlighet både vid val av resesätt och övernattningsform. Våra personliga hotellösningar ligger med andra ord helt rätt i tiden, och våra mångsidiga rumsutbud tillfredsställer de flestas behov och budgetar. Här finns allt du kan tänka dig, från lyxig inkvartering i kungafamiljens gamla gästrum i gamla Köpenhamn, möjlighet att vakna till ljudet från vågskvalp och knarrande fiskeskutor i Nyhavn, toppmoderna hotellrum med alla bekvämligheter och panoramavy över Köpenhamns skyline.

En historia om att bevara och förnya

Arp-Hansen Hotel Group grundades 1960 av murarmästaren Alf Arp-Hansen. När han köpte Gentofte Kro lade han grunden till det som idag är Köpenhamns största hotellkedja. Efter en grundlig renovering stod Gentofte Hotel 1961 redo att ta emot sina första gäster, och sedan gick det nästan av bara farten att etablera sig som hotellägare på flera platser i huvudstaden.

Suhrs Pakhus i Nyhavn blev nästa stora inköp, och när de tomma kryddlagerrummen från 1804 hade förvandlats till fantastiska hotellrum öppnade 71 Nyhavn Hotel 1971 som Köpenhamns första packhushotell. Hotellet blev omedelbart en verklig turistmagnet som lockade såväl danska som utländska besökare.

Några år senare överöste denna innovativa murarmästare ännu en historisk byggnad, denna gång från 1869, med sin konstruktiva kärlek. Byggnadens läge strax bakom Det Kongelige Teater gjorde att namnet var självskrivet: Hotel Opera. De tre hotellen som nu ingick i portföljen gjorde att namnet Arp-Hansen blev synonymt med individuellt inredda hotell i unika byggnader med attraktiva lägen.

Nästa milstolpe är 1986 – denna gång med två inköp: Hotel Christian IV på Dronningens Tværgade och Grand Hotel på Vesterbrogade. Christian IV arrenderades ut 2004 och Grand Hotel i oktober 2017.

Fem år senare – 1991 – övertog vi det historiska Phoenix Copenhagen på Bredgade vars historia sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Hotellet har ett förflutet som lantadelns favorithotell, men har även fungerat som kungafamiljens ”gästflygel” då man fick besök av utländska kungligheter. Detta attraktiva lyxhotell är bland annat känt för sina många konstverk – många av dem från vår avsevärda konstsamling från den danska guldåldern.

Från far till söner

1998 avled Alf Arp-Hansen, som under sin livstid hade hunnit grunda en av landets största och mest kända hotellkedjor, och verksamheten övertogs av sönerna Henning och Birger Arp-Hansen. Två år efter grundarens död invigde Arp-Hansen Hotel Group Copenhagen Strand på Havnegade i ett packhus från 1869, som tidigare inhyst både pappersfabrik och kartongtillverkning.

Tre år senare, 2003, gick drömmen om ett hotell på stadens mest prominenta adress, Rådhuspladsen, i uppfyllelse i och med designhotellet The Square.

Här har vi ett hotell riktat till de gäster som hemtamt rör sig i Köpenhamns hjärta – och som föredrar att själva gå på upptäcktsfärd bland stadens många olika matställen framför att äta alla måltider på hotellet, som följdriktigt saknar middagsrestaurang.

Redan nästa år tog vi över Imperial Hotel vid Vesterport som nu har helrenoverats och moderniserats, och dessutom försetts med en hel våning Executive-rum med retroestetisk design, inspirerad av den 1950-talsstil som spritts världen över av den populära tv-serien ”Mad Men”. På det hela taget handlar detta moderna hotell i mångt och mycket om just design.

Fantastiska fantasier

Sommaren 2006 tog Arp-Hansen Hotel Group klivet in i en ny era med sitt första nybygge – Copenhagen Island – ritat av den välkände arkitekten Kim Utzon och byggt på en konstgjord ö i Köpenhamns hamn vid Kalvebod Brygge. Och 2010 var det dags för kronan på verket vad gäller nybyggnation, för då slog Tivoli Hotel & Congress Center upp sina portar för första gången

Temahotellet vid Köpenhamns hamn, även detta ritat av Kim Utzons skickliga hand, ses numera som vårt flaggskepp. Det är en fantastiskt imponerande byggnad som inte bara är arkitektoniskt stringent, utan samtidigt lyckas ge ett böljande och färgrikt intryck. I dagsljus ger hotellet framför allt intryck av skandinavisk minimalism, men när skymningen faller lyses hotellfasaden upp av ett hav av kulörta lyktor.

Hotellet är modernt och spektakulärt, bjuder på alla tänkbara luxuösa bekvämligheter och inomhus har man verkligen låtit fantasin flöda fritt. Hotellet är, precis som namnet antyder, inspirerat av det fantastiska och sagolika Tivoli, en av världens äldsta nöjesparker, som ligger strax intill.

Wakeup Copenhagen – prisvänligt koncept

2009 etablerade Arp-Hansen Hotel Group ett nytänkande och synnerligen prisvänligt koncept för budgethotell.

Wakeup Copenhagen såg dagens ljus först på Carsten Niebuhrs Gade, och sedan i 2014 på Borgergade i inre Köpenhamn. Och vår vision är tydlig och klar: Gästerna ska få det allra bästa i en kombination av härlig design, centralt läge och låga priser. Konceptet mottogs positivt och är idag en succé.

Hotellen är ritade av arkitekt Kim Utzon, och vårt nära samarbete genom åren har gjort att våra tydliga mål för dessa hotell har uppfyllts. För Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade och Wakeup Copenhagen på Borgergade ligger inte bara på gångavstånd till Strøget, Tivoli, Rådhuspladsen, Kongens Nytorv och Nyhavn, de är också både funktionellt och designmässigt i toppklass.

Och trots att priserna ligger på en tvåstjärnig nivå får gästerna en tre- eller fyrstjärnig upplevelse när de bor på våra Wakeup Copenhagen-hotell. Rummen på 12–15 m2 har en läcker designinredning, platt-tv och gratis Wi-Fi. Här kan man verkligen slappna av efter en lång dag på Köpenhamns gator.

Med Wakeup Copenhagen-hotellen för vi vidare vår enkla men tydliga filosofi för hotelldrift, nämligen att ge både gästerna och medarbetarna unika hotell med riktigt bra läge.

Tivoli Hotel & Congress Center – större och ännu bättre

Sedan juli 2015 har både danska och utländska gäster kunnat övernatta i vårt nya och lyxiga Tivoli Hotel & Congress Center. I nära samarbete med den internationella arkitekten Kim Utzon och Tivoli Design Team har vi skapat ett nytt tolvvåningshotell med 282 nya, välutrustade rum i ny tivolidesign. Det nya hotellet är en naturlig och integrerad del av det välbesökta Tivoli Hotel & Congress Center, inrett i Tivolis anda. Det har fina erbjudanden för både företagsresenärer och familjer som vill bo på hotellet. Hotellet har ett centralt läge och är perfekt för gäster som vill kombinera affärer med nöje. På gångavstånd finns det gott om möjligheter att uppleva Köpenhamn från stadens bästa sida.

Gästerna på det nya Tivoli Hotel kan nu äta sin exklusiva frukost i vår nya Tivoli View Restaurant på elfte våningen, och samtidigt njuta av den storslagna utsikten över Köpenhamns skyline. Samma kuliss och utsikt har våra gäster på den nya och exklusiva restaurangen på tolfte våningen, MASH Penthouse. På toppen av nya Tivoli Hotel kan våra gäster njuta av välsmakande och perfekt stekta biffar. I enlighet med vår målsättning på Arp-Hansen Hotel Group om att ge gästen den perfekta hotellupplevelsen ger MASH den ultimata smak- och sinnesupplevelsen. Hos MASH är varje detalj viktig och det kompromissas inte med råvarorna. MASH Penthouse är ett spännande och exklusivt komplement till de andra restaurangerna på hotellet.

Konferenser i särklass

Det nya hotellet är en del av vår ursprungliga plan för Kalvebod Brygge. Vår vision om att bygga ett kongress- och hotellområde i toppklass har nu blivit verklighet. Och det är mycket viktigt för oss att kunna ge våra gäster det allra bästa. Därför erbjuder hotellet också 38 nya mötes- och konferensrum, alla inredda elegant och med hög kvalitet på den tekniska utrustningen. Tillsammans med det existerande hotellet kan vi nu erbjuda mötesfaciliteter för hela 6 000 gäster.

Vi vill gärna vara säkra på att våra företagsbesökare får en bra och givande vistelse hos oss. Och med en helt ny kongressreception ser vi till att kongress- och mötescentrets mötesplanerare och gäster lätt och elegant kan guida mötesdeltagarna till en bra start på deras kongress eller möte. Men våra utländska gäster får också ett speciellt mottagande. Redan 1 april 2015 lanserade Tivoli Hotel det nya kinesiska mottagarprogrammet, som går ut på att skapa trygghet och kommunikation på kinesiska och därmed även en bra gästupplevelse för besökare från Kina.

2016 – Ett nytt kapitel för Arp-Hansen Hotel Group

Den 1 januari 2016 tog Arp-Hansen Hotel Group farväl av en familjemedlem. Efter att ha varit i familjens ägo sedan 1970-talet var det dags för Hotel Opera i centrala Köpenhamn att påbörja en ny resa. Det var med vemod, men också med övertygelse om att detta var det rätta för det anrika hotellet, som Arp-Hansen Hotel Group lät Hotel Opera bege sig ut nya äventyr.

Nytt Wakeup Copenhagen-hotell i Aarhus

2017 expanderade vi med vårt tredje Wakeup Copenhagen-hotell i Danmarks näst största stad Aarhus. På detta hotell går billiga priser hand i hand med härlig design och centralt läge. Det nya hotellet ligger granne med Bruuns Galleri och endast några få minuters promenad från Aarhus centralstation. De 312 rummen är inredda i samma stil som de två tidigare hotellen i Köpenhamn, med de bästa danska designmöblerna, gratis Wi-Fi och platt-tv. Hotellet kan utan problem mäta sig med många av stadens 3- och 4-stjärniga hotell. men det till ett pris som motsvarar 2-stjäriga hotell.

Aarhus har den senaste tiden manifesterat sig som en spännande kultur- och turistdestination, inte minst tack vare att Michelin har låtit ett stjärnregn falla över stadens förstklassiga restaurangscen. Det nya Wakeup Copenhagen-hotellet är ett läckert och billigt alternativ till privat inkvartering och för besökare som annars hade valt att köra hem efter visiten i "Smilets By".