Pin it

Arp-Hansen Hotel Group

STYRKAN LIGGER I OLIKHETERNA

Unika hotell med charm och stil i centrala Köpenhamn. Detta är vad hotellkedjan Arp-Hansen Hotel Group stått för i över 50 års tid. Vår strategi är tydlig och klar: Det handlar om att vårda varje enskilt hotells individuella särdrag.

Våra charmiga hotell har unika, designmedvetna inredningar och ligger på de bästa adresserna. Och till skillnad från andra hotellkedjor följer vi inte det vanliga receptet för hotellkedjor, där en enhetlig utformning av hotellen världen över ger synergistiska fördelar.

Vi har valt att gå helt motsatt väg och har med en väl överlagd strategi valt bort strömlinjeformen och istället satsat på olikheterna. Hos Arp-Hansen Hotel Group vårdar vi de unika särdragen hos varje enskild hotellbyggnad, något som också omfattar den omgivande miljön där man låter historien träda fram i inredningen.

En originell övernattning

Individuella och originella hotell är något som i allt högre grad efterfrågas av dagens moderna, individualistiska konsumenter som inte alls vill sorteras in i förutbestämda fack utan vill kunna framhäva sin personlighet både vid val av resesätt och övernattningsform. Våra personliga hotellösningar ligger med andra ord helt rätt i tiden, och våra mångsidiga rumsutbud tillfredsställer de flestas behov och budgetar. Här finns allt du kan tänka dig, från lyxig inkvartering i kungafamiljens gamla gästrum i gamla Köpenhamn, möjlighet att vakna till ljudet från vågskvalp och knarrande fiskeskutor i Nyhavn, toppmoderna hotellrum med alla bekvämligheter och panoramavy över Köpenhamns skyline.

En historia om att bevara och förnya

Arp-Hansen Hotel Group grundades 1960 av murarmästaren Alf Arp-Hansen. När han köpte Gentofte Kro lade han grunden till det som idag är Köpenhamns största hotellkedja. Efter en grundlig renovering stod Gentofte Hotel 1961 redo att ta emot sina första gäster, och sedan gick det nästan av bara farten att etablera sig som hotellägare på flera platser i huvudstaden.

Suhrs Pakhus i Nyhavn blev nästa stora inköp, och när de tomma kryddlagerrummen från 1804 blev till fantastiska hotellrum öppnade 71 Nyhavn Hotel 1971 som Köpenhamns första packhushotell. Hotellet blev omedelbart en verklig turistmagnet och lockade såväl danska som utländska besökare.

Några år senare överöste denna innovativa murarmästare ännu en historisk byggnad med sin konstruktiva kärlek, denna gång från 1869. I och med att huset låg strax bakom Det Kongelige Teater var namnet givet: Hotel Opera. De tre hotellen som nu ingick i portföljen gjorde att namnet Arp-Hansen blev synonymt med individuellt inredda hotell i särpräglade hus med attraktiva lägen.

Nästa milstolpe är 1986 – denna gång med två inköp: Hotel Christian IV på Dronningens Tværgade och Grand Hotel på Vesterbrogade. Christian IV arrenderades ut 2004 och Grand Hotel i oktober 2017.

Fem år senare – 1991 – övertog vi det historiska Phoenix Copenhagen på Bredgade vars historia sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Förr om åren har hotellet dels varit lantadelns favorithotell, dels har det fungerat som kungafamiljens gästrum då de fick besök av utländska furstar. Detta attraktiva lyxhotell är bland annat känt för sina många konstverk – många av dem från vår avsevärda konstsamling från den danska guldåldern.

Från fadern vidare till sönerna

1998 avled Alf Arp-Hansen, som då han gick ur tiden hade hunnit med att grunda en av landets största och mest kända hotellkedjor, och verksamheten övertogs av sönerna Henning och Birger Arp-Hansen. Två år efter grundarens död invigde Arp-Hansen Hotel Group Copenhagen Strand på Havnegade i ett packhus från 1869, som tidigare inhyst både pappersfabrik och kartongtillverkning.

Tre år senare, 2003, gick drömmen om ett hotell på stadens mest prominenta adress, Rådhuspladsen, i uppfyllelse i och med designhotellet The Square.

Här har vi ett hotell riktat till de gäster som hemtamt rör sig i Köpenhamns hjärta – och som föredrar att själva gå på upptäcktsfärd bland stadens många olika matställen framför att äta alla måltider på hotellet, som följdriktigt saknar middagsrestaurang.

Redan nästa år tog vi över Imperial Hotel vid Vesterport som nu har helrenoverats och moderniserats, och dessutom försetts med en hel våning Executive-rum med retroestetisk design, inspirerad av den 1950-talsstil som spritts världen över av den populära tv-serien ”Mad Men”. På det hela taget handlar detta moderna hotell i mångt och mycket om just design.

Fantastiska fantasier

Sommaren 2006 tog Arp-Hansen Hotel Group klivet in i en ny era med sitt första nybygge – Copenhagen Island – ritat av den välkände arkitekten Kim Utzon och byggt på en konstgjord ö i Köpenhamns hamn vid Kalvebod Brygge. Och 2010 var det dags för kronan på verket vad gäller nybyggnation, för då slog Tivoli Hotel & Congress Center upp sina portar för första gången

Temahotellet vid Köpenhamns hamn, även detta ritat av Kim Utzons skickliga hand, ses numera som vårt flaggskepp. Det är en fantastiskt imponerande byggnad som inte bara är arkitektoniskt stringent, utan samtidigt lyckas ge ett böljande och färgrikt intryck. I dagsljus ger hotellet framför allt intryck av skandinavisk minimalism, men när skymningen kommer tänds den färgglada fasadbelysningen och hotellet fylls av ett hav av kulörta lyktor.

Hotellet är modernt och spektakulärt, bjuder på alla tänkbara luxuösa bekvämligheter och inomhus har man verkligen låtit fantasin flöda fritt. Precis som namnet antyder är hotellet inspirerat av det fantastiska och äventyrliga Tivoli, en av världens äldsta nöjesparker, som ligger alldeles intill.

Wakeup Copenhagen – prisvänligt koncept

2009 etablerade Arp-Hansen Hotel Group ett nytänkande och synnerligen prisvänligt koncept för budgethotell.

Wakeup Copenhagen såg dagens ljus först på Carsten Niebuhrs Gade, och sedan i 2014 på Borgergade i inre Köpenhamn. Och vår vision är tydlig och klar: Gästerna ska få det allra bästa i en kombination av härlig design, centralt läge och låga priser. Konceptet mottogs positivt och är idag en succé.

Hotellen är ritade av arkitekt Kim Utzon, och vårt täta samarbete genom åren har gjort att våra klara mål för dessa hotell har uppfyllts. För Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade och Wakeup Copenhagen på Borgergade ligger inte bara på gångavstånd till Strøget, Tivoli, Rådhuspladsen, Kongens Nytorv och Nyhavn, de är också både funktionellt och designmässigt i toppklass.

Och även fast priserna ligger på en tvåstjärnig nivå får gästerna en tre- eller fyrstjärnig upplevelse under vistelsen på våra Wakeup Copenhagen-hotell. De 12–15 m2 stora rummen är inredda med härlig design, platt-tv och gratis wifi. Här finns det möjlighet att slappna av efter en lång dag på Köpenhamns gator.

Med Wakeup Copenhagen-hotellen för vi vidare vår enkla men klara filosofi för hotelldrift, nämligen att ge både gästerna och medarbetarna unika hotell med riktigt bra placering.

Tivoli Hotel & Congress Center – större och ännu bättre

Sedan juli 2015 har både danska och utländska gäster kunnat övernatta i vårt nya och lyxiga Tivoli Hotel & Congress Center. I nära samarbete med den internationella arkitekten Kim Utzon och Tivoli Design Team har vi skapat ett nytt tolvvåningshotell med 282 nya, välutrustade rum i ny tivolidesign. Det nya hotellet är en naturlig och integrerad del av det välbesökta Tivoli Hotel & Congress Center, inrett i Tivolis anda. Det har fina erbjudanden för både företagsresenärer och familjer som vill bo på hotellet. Hotellet är centralt placerat och perfekt för att kombinera affärer med nöje. På gångavstånd finns det gott om möjligheter att uppleva Köpenhamn från stadens bästa sida.

Gästerna på det nya Tivoli Hotel kan nu äta sin exklusiva frukost i vår nya Tivoli View Restaurant på elfte våningen, och samtidigt njuta av den storslagna utsikten över Köpenhamns skyline. Samma kuliss och utsikt har våra gäster på den nya och exklusiva restaurangen på tolfte våningen, MASH Penthouse. På toppen av nya Tivoli Hotel kan våra gäster njuta av välsmakande och perfekt tillagade biffar. I enlighet med vår målsättning på Arp-Hansen Hotel Group om att ge gästen den perfekta hotellupplevelsen ger MASH den ultimata smak- och sinnesupplevelsen. Hos MASH är varje detalj viktig och det kompromissas inte med råvarorna. MASH Penthouse är ett spännande och exklusivt komplement till de andra restaurangerna på hotellet.

Konferenser i särklass

Det nya hotellet är en del av vår ursprungliga plan för Kalvebod Brygge. Vår vision om att bygga ett kongress- och hotellområde i toppklass har nu blivit verklighet. Och det är mycket viktigt för oss att kunna ge våra gäster det allra bästa. Därför erbjuder hotellet också 38 nya mötes- och konferensrum, alla inredda elegant och med hög kvalitet på den tekniska utrustningen. Tillsammans med det existerande hotellet kan vi nu erbjuda mötesfaciliteter som kan rymma 6 000 gäster.

Vi vill gärna vara säkra på att våra företagsbesökare får en bra och givande vistelse hos oss. Och med en helt ny kongressreception ser vi till att kongress- och mötescentrets mötesplanerare och gäster lätt och elegant kan guida mötesdeltagarna till en bra start på deras kongress eller möte. Men våra utländska gäster får också ett speciellt mottagande. Redan 1 april 2015 lanserade Tivoli Hotel det nya kinesiska mottagarprogrammet, som går ut på att skapa trygghet och kommunikation på kinesiska och därmed skapa en bra gästupplevelse för resande från Kina.

2016 – Ett nytt kapitel för Arp-Hansen Hotel Group

Den 1 januari 2016 tog Arp-Hansen Hotel Group farväl av en familjemedlem. Efter att ha varit i familjens ägo sedan 1970-talet ska Hotel Opera i centrala Köpenhamn ut på en ny resa. Det är med vemod, men också med övertygelse om att detta är det rätta för det traditionsrika hotellet, som Arp-Hansen Hotel Group skickar ut Hotel Opera på nya äventyr. Vi tackar våra trogna gäster och kunder för deras lojalitet genom åren och hoppas att vi får hälsa er välkomna på ett av våra andra unika hotell.

Wakeup Copenhagen-hotell öppnar i Århus

Men det nya året bjuder också på ett nytt och spännande kapitel. Vi utvidgar med våra tre Wakeup Copenhagen-hotell. Det första spadtaget är gjort, och på hösten 2016 öppnar Wakeup Copenhagen i Danmarks näst största stad Århus, där billiga priser går hand i hand med härlig design och centralt läge. Det nya hotellet ligger granne med Bruuns Galleri och kommer att ligga bara några minuters promenad från Århus centralstation. De 312 rummen kommer att inredas i samma stil som de existerande hotellen i Köpenhamn, med de bästa danska designmöblerna, gratis wifi och platt-tv. Hotellet kommer att kunna mäta sig med många av stadens tre- och fyrstjärniga hotell, men med priser som matchar tvåstjärniga hotell.

Århus har den senaste tiden manifesterat sig som en spännande kultur- och turistdestination, som bland annat lockar med många Michelinstjärnor utströdda över stadens restauranger. Det nya Wakeup Copenhagen-hotellet blir ett snyggt och billigt alternativ till privat inkvartering och för dem som annars hade valt att köra hem efter ett besök i "Smilets By".

På Arp-Hansen Hotel Group ser vi fram emot att lära känna stadens gäster och att erbjuda övernattning på ett unikt hotell som ger så mycket till förnuftiga priser.