Arp-Hansen Hotel Group öppnar nytt Wakeup-hotell i Köpenhamn 2019

Pressmeddelandet utskickat den 20 april 2017

Arp-Hansen Hotel Group har köpt fastigheten på hörnet av Bernstorffsgade och Kalvebod Brygge och har för avsikt att här uppföra ett nytt Wakeup-hotell med 585 rum.

Fastigheten, som tidigare har fungerat som kontorsfastighet, övertogs i slutet av 2016 och vi har nu fått bygglov för att omvandla den till ett hotell i samarbete med arkitekt Kim Utzon. Det nya hotellet öppnas i början av 2019 – på ytterligare ett av Köpenhamns mest centrala lägen.

 

År 2009 invigde Arp-Hansen Hotel Group sitt första Wakeup Copenhagen, som ligger granne med Tivoli Hotel & Congress Center. 2014 invigdes det andra hotellet på Borgergade. I maj i år öppnar Wakeup Aarhus med 315 rum, granne med Bruuns Galleri i centrala Århus. Sedan starten har över tre miljoner gäster har bott på Wakeup-hotellen, som är mycket omtyckta av såväl gäster som samarbetspartner tack vare sitt starka lågpriskoncept i kombination med hög produktkvalitet.

Vår önskan om att utveckla konceptet ytterligare med ännu ett hotell – med centralt läge i Köpenhamn – går nu i uppfyllelse. Bernstorffsgade sträcker sig från Tivoli förbi centralstationen och ner till Köpenhamns hamnområde. Det är ett livligt kvarter i utveckling med nya restauranger, parkering och god infrastruktur med tåg, bussar och metro.

 

Det nya Wakeup-hotellet kommer att hålla samma höga kvalitet som de övriga Wakeup-hotellen. Med respekt för Arp-Hansen Hotel Groups filosofi om hur ett hotell bör drivas är vårt mål även med det nya hotellet att erbjuda gäster, samarbetspartners och medarbetare ett unikt hotell med unikt läge. På tionde våningen finns en spektakulär frukostrestaurang med 360 graders utsikt över Köpenhamn.

Kontakta mig om du har frågor om detta eller något annat. Jag hjälper dig gärna.

 

Med vänlig hälsning
ARP-HANSEN HOTEL GROUP

Dorte Krak
Vd

Tel. +45 4597 0500
sales@arp-hansen.dk