Pin it

Michelin-stjärna till Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel

20 februari 2018

Nyöppnade Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel hyllas med Michelin-stjärna för hög gastronomisk nivå. 

Stort grattis till Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel, som sin ringa ålder till trots har fått sin första Michelin-stjärna för restaurangens enastående kulinariska färdigheter. Den eftertraktade Michelin-stjärnan delas ut till restauranger som erbjuder gourmetmat på extra hög nivå och Restaurant Jordnær, som har höjts till skyarna av kritikerna, har 2018 tilldelats denna prestigefyllda hedersbetygelse.

Bakom denna nya Michelin-pärla står restauratörparet Tina och Eric Vildgaard, som båda har ett förflutet på Fredensborg Store Kro. Eric Vildgaard har dessutom även arbetat på gourmetrestaurangen NOMA.
Efter en grundlig renovering av restaurangen och köket i Gentofte kunde paret i april 2017 slå upp portarna till en helt omvandlad Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel i natursköna omgivningar.

Trots restaurangens blygsamma namn, ”Jordnær” (Jordnära) har ambitionen varit tydlig redan från start: Sedan invigningen har man siktat mot att nå de högre gastronomiska sfärerna.
Med fokus på hållbarhet och fina råvaror levererar restaurangen matupplevelser från det nordiska köket.
Varje dag handplockar man de allra finaste råvarorna; från läckra gröna – och lokalt odlade – kryddörter till färsk fisk fångad i Arresø. Dessa förvandlas sedan till utsökta anrättningar i köket.

Som gäst på Michelin-restauranten kan du välja mellan 3-, 5- och 7-rättersmenyer såväl som beställa à la carte. Restaurangen och Gentofte Hotel ligger i hjärtat av Gentofte, nära Gentofte Sø och endast 9 km från Rådhuspladsen i Köpenhamn. Hotellet erbjuder även gratis parkering.

Om Michelin-stjärnorna
Michelin-stjärnsystemet lanserades på 1930-talet och stjärnorna delas ut med utgångspunkt från den mat som serveras på landets restauranger. Stjärnorna delas ut av en grupp utvalda inspektörer som bedömer maten utifrån fem olika vägledande kriterier: Kvalitet på råvaror, ”hantverk” – dvs. smak och tillagning, ”personlighet”, prisvärdhet och kvalitet över tid.
Michelin-stjärnan är en solid kvalitetsstämpel och en restaurang kan erhålla upp till tre stjärnor.

Stort grattis till Restaurant Jordnær – Danmarks nya Michelin-restaurang 2018!

Läs mer om tilldelningen av Michelin-stjärnor här.