DANSK / ENGLISH / NORSK
Pin it

Historia

Grundstenen till det familjeägda Arp-Hansen Hotel Group lades redan 1960 då murarmästare Alf Arp-Hansen köpte Gentofte Hotel. Till att börja med tänkte han bygga om hotellet till bostadsrätter, men som Gentoftebo stöttade han emellertid tanken om att bevara hotellet vars rötter går att spåra ända tillbaka till 1100-talet. Därför satte han i stället igång med en grundlig renovering av de gamla byggnaderna.

Sedan dess har Arp-Hansen Hotel Group byggt och byggt om samt köpt och sålt åtskilliga hotell som samtliga har det gemensamt att de är centralt belägna på de mest attraktiva adresserna i Köpenhamn.

8 av hotellen är inrymda i redan befintliga byggnader där Arp-Hansen Hotel Group har siktat på att bevara husens särprägel och individualitet. Därför är hotellen stilmässigt sett väldigt olika, men alla har ändå det gemensamt att de fokuserar på den enskilda gästen som ska få en härlig upplevelse i ett hus rikt på historia och atmosfär.

Copenhagen Island, som öppnade 2006, är en stilsäker designpärla, som ligger med direkt utsikt över Köpenhamns hamn.

Wakeup Copenhagen är ett modernt budgethotell, det första i sitt slag inom Arp Hansen Hotel Group. Hotellet öppnade i september 2009. Bägge hotellen har ritats och byggts av Kim Utzon.

1. I juli 2010 öppnade Tivoli Hotel – Köpenhamns första temahotell. 396 rum på Kalvebod Brygge, med äventyr för familjen och moderna möteslokaler för affärsresenärerna. Integrerat med Tivoli Hotel har vi också uppfört Tivoli Congress Center med plats för 4 000 gäster.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen till Danmarks finaste konferensanläggningar.

Välkommen till Arp-Hansen Hotel Group.