DANSK / NORSK
Pin it

Hitta hotell med bra läge

Upplev Köpenhamn från den bästa sidan

Köpenhamn är en vacker huvudstad, och precis som de flesta andra storstäder har Köpenhamn många olika områden som vart och ett har sin unika karaktär. När du besöker Köpenhamn är det viktigt att välja ett hotell med rätt läge så att du säkert kan få uppleva Köpenhamn från den allra bästa sidan. Arp-Hansens 12 hotell ligger alla centralt i Köpenhamn – med undantag för Gentofte Hotel som ligger i en härlig naturskön miljö i Gentofte ca 10 km norr om Köpenhamn. Läs mer om Arp-Hansens hotell och var de ligger här på sidan.

Läge vid Köpenhamns hamn

Under de senaste åren har Köpenhamns hamn genomgått stora förändringar och ser i dag närmast supermodern ut med sina nya, eleganta hus i glas och metall. Arp-Hansen har tre hotell belägna i Köpenhamns hamn, Copenhagen Island, Tivoli Hotel och budgethotellet Wakeup Copenhagen. Copenhagen Island är ett modernt och elegant hotell som saknar officiell stjärnmärkning men bjuder på en unik och lyxig upplevelse. Tivoli Hotel har heller ingen officiell klassning, men erbjuder ändock en hög komfort- och servicenivå. Hotellet har temarum inspirerade av Köpenhamns nöjespark Tivoli, och kan dessutom erbjuda en delikat upplevelse på den delikata sushirestaurangen på 14:e våningen som också har en strålande utsikt över Köpenhamn. Wakeup Copenhagen är Arp-Hansens budgethotell – ett 2-stjärnigt hotel som kan erbjuda billiga övernattningar men trots det också en komfort som lätt mäter sig med många av stadens 3-stjärniga hotell. Gemensamt för dessa tre hotellen är att de är placerade längs Köpenhamns moderna hamnområde och bara några få minuter till centrala Köpenhamn.

Läge vid Rådhuspladsen i Köpenhamn

Många betraktar Rådhuspladsen som Köpenhamns absoluta centrum, och det är också härifrån de allra flesta inleder sina utforskningar runt omkring i staden. Rådhuspladsen i Köpenhamn ligger nära inpå flera av stadens muséer, nöjesparken Tivoli, shoppinggatan Strøget och självklart finns mängder av caféer och restauranger i området. Bo på ett av Arp-Hansens hotell i området, så är du säker på att hamna på en bra adress. The Square, Hotel Imperial och Grand Hotel ligger alla tre i detta område plus att samtliga erbjuder hög kvalitet och god service.

Läge vid Kongens Nytorv

Kongens Nytorv är också en av Köpenhamns knutpunkter. Detta är ett av Köpenhamns mest exklusiva kvarter, och här finns goda möjligheter att shoppa märkesvaror i lyxklass, avnjuta gourmetmat och helt enkelt skämma bort sig själv riktigt ordentligt. Amalienborg, den kungliga teatern och marmorkyrkan finns alla inom nära räckhåll, så det finns mängder av sevärdheter att utforska. Arp-Hansens hotell Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel, Copenhagen Strand och Hotel Opera ligger samtliga i detta område, och väljer du att bo på något av dessa hotell kan du känna dig säker på att få uppleva Köpenhamn från dess allra vackraste sida.